Wpisz w menu Start tam gdzie pisze wyszukaj program i pliki "msconfig" i uruchom to 
Ss:

Wyskoczy ci konfiguracja systemu wejdz w rozruch i opcje zaawansowane
Ss:

Nastepnie zaznaczasz tam opcje "Liczba procesorow" i ta powinny ci sie pokazac numery jesli masz dual procesor to tak jak u mnie pokaza cie sie 2 jesli masz i5 lub i7 to tego bedziesz miec zawsze wiecej
i wybierasz jak najwiecej procesorow
przyspieszy to nieco dzialanie PC jak i laptopa
Ss:

Nastepnie klikasz "OK" i dalej wchodzisz w uruchamianie i klikasz wylacz wszystkie (Antywirus nie zostanie wylaczony a to co system bedzie uwazal za potrzebne nie zostanie wylaczone wiec nie mart wsie nic sie nie stanie)
Ja mam PC akurat po formacie wiec mam tylko 2 pliki ktore by mi sie uruchamialy przy starcie zazwyczaj jest tego sporo a kazdy program (proces) spowalnia komputer w twoim przypadku laptopa
Ss:

Po zrobieniu wszystkiego klikasz "zastosuj" i "OK" wyskoczy ci komunikat zeby zmiany zostaly zaakceptowane i klikasz uruchom ponownie
Ss:

Po ponownym uruchomieniu powinien laptop ogolnie szybciej smigac
( gry powinny nie zamulac a strony szybciej odswiezac a sam laptop szybciej uruchamiac
)
Poradnik mojego autorstwa
Edit: Jesli nie zadzialalo to w metinie to mozliwe ze laptop sie przegrzewa i zaczynaja sie lagi
Edit2: Jesli jest to spowodowane przegrzewaniem sie laptopa polecam go wyczyscic a naj lepiej przejsc sie do jakiegos specjalisty ktory zajmuje sie czyszczeniem laptopow powinno pomoc
Edited by wawrzun, 06 November 2014 - 15:34.