Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafikaOdwiedź moje konto - click

Zdjęcie

Propozycje

• Zamknięty Temat jest zamknięty

Ankieta: Propozycje (46 użytkowników oddało głos)

Propozycja nr: 1

1. Jestem na tak (39 głosów [84.78%])

Procent z głosów: 84.78%

2. Jestem na nie (7 głosów [15.22%])

Procent z głosów: 15.22%

Propozycja nr: 2

1. Jestem na tak (41 głosów [89.13%])

Procent z głosów: 89.13%

2. Jestem na nie (5 głosów [10.87%])

Procent z głosów: 10.87%

Głosuj
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 wawrzun

wawrzun

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów
  • Dołączył pią, 16 gru 11
  • Nick w grze:CNO
  • Gildia:MorkoCi
  • Królestwo:Chunjo

Napisano 16 styczeń 2015 - 09:09

Witam was wszystkich ostatnio wpadłem na dwie moim zdaniem przydatne propozycje

Pierwsza z nich polegała by na zmodyfikowaniu minimalnie misji PO jak wiemy jak na razie nie opłaca się brać misji easy i medium dlatego proponuje

Np: misja trolli (Troll Egzekutor) misja easy 120 mobów do ubicia (Aktualnie) proponuje zmienić na 320 i dostawać tyle ile aktualnie za misje hard czyli te 140-200 PO

Misja medium 240 mobów do ubicia (Aktualnie) proponuje zmienić na 640 i żeby dostawało się 2x więcej PO czyli 280-400

Misja hard 320 mobów do ubicia (Aktualnie) proponuje zmienić na 960 a wynagrodzenie PO było 3x większe czyli 420-600

Rozumiem wielu z was pomyśli sobie za łatwo itp itd a tak naprawdę nie będzie to żadne ułatwienie ponieważ ilość mobów będzie ta sama co przy

robieniu aktualnie 2-3 misji PO tylko po prostu będzie mniej latania do m1

Druga propozycja nieco bardziej pracochłonna dla administracji a mianowicie chodzi o przynęty proponuje usunąć je ze

wszystkich bossów z których aktualnie dropi ponieważ psuja drop z nich

I jednocześnie zrobić nową mapkę właśnie do dropu przynęt skoro wcześniejsze mapki były robione specjalnie pod określone

itemki to czemu miało by być inaczej ze zbroją i bronią odchłani

Tym bardziej że można było by zrobić np takie v4 gdzie było by można wydropic po około 10 przynęt każdego rodzaju za wejście a

wstęp na tą mapke był by symboliczny np 30-50b lecz to już by zależało od administracji

A bossy można było by zrobić z nieużywanych mobów którymi są np małpy z normalnego i trudnego lochu wystarczyło by je tylko podrasować i dodać drop przynęt

Czekam na wasze opinie i ewentualne propozycje odnośnie tych dwóch propozycji

#2 ♔ Lord ♔

♔ Lord ♔

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 248 postów
  • Dołączył czw, 21 lis 13

Napisano 16 styczeń 2015 - 09:32

Co do 1 to byłaby to bardzo przydatna opcja, chociaż można wziąć ślub z buffem, postawić go na spocie z trollami i się do niego teleportować, ale nie każdy go ma :)

Co do 2 jestem zdecydowanie na tak, ostatnio w ciągu 6 zaginek v1 nie dropnął mi żaden medal, a kijanek około 20 ;)

#3 Gienislaw

Gienislaw

Komentator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1425 postów
  • Dołączył pią, 04 maj 12
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoSolntsevskaya Bratva
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:Gienislaw
  • Gildia:BRATVA

Napisano 16 styczeń 2015 - 09:36

Co do pierwszej propozycji jestem za tą kosmetyczną zmianą . Natomiast jeżeli chodzi o drugą ... jedno z drugim nie ma niczego wspólnego . Jeżeli miałaby polecieć jakaś ulepka to poleci bez przynęty czy też z nią .

Pomogłem? Daj like'a :P

#4 wawrzun

wawrzun

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 09:40

Co do pierwszej propozycji jestem za tą kosmetyczną zmianą . Natomiast jeżeli chodzi o drugą ... jedno z drugim nie ma niczego wspólnego . Jeżeli miałaby polecieć jakaś ulepka to poleci bez przynęty czy też z nią .

Powiem ci że sam admina nawet stwierdził że wprowadzenie przynęt do dropu bossów mogło nieco zmienić drop pozostałych rzeczy z bossów dlatego też wpadłem na tą propozycje :)

#5 Łukasz

Łukasz

Doskonały Mówca

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4034 postów
  • Dołączył śro, 13 lis 13
  • Województwo:Śląskie
  • Nick w grze:BBX
  • Gildia:Bajlandoo

Napisano 16 styczeń 2015 - 09:45

1. Na tak
2. Na tak

Łukasz otrzymał ostrzeżenie za ten post od Rosierek: Złamanie regulaminu działu

#6 Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Ƹ̴Ӂ̴ZinWasBinƸ̴Ӂ̴

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 727 postów
  • Dołączył czw, 02 lut 12
  • MiastoUnited Kingdom & Wąchock
  • Nick w grze:Razador
  • Gildia:Legenda VirtualMT2
  • Gadu-Gadu:Legenda VirtualMT2
  • Hobby:http://www.twitch.tv/reappers

Napisano 16 styczeń 2015 - 10:44

1 - Jestem na NIE > Od daawna wystarczy determinacja i PO samo wbija się z mapek . nie misji .

2- Tak, sam wiem jak drop leci zróżnicowany po wprowadzeniu przynęt .

Mapka z dropem tylko przynent ? Można mieć dropa na PRZYNENTY . Tylko jakie potworki tam ? Kto mógł by chodzić i czy przynenty by ktoś kupował ?
Tak od 150 lvl-a sporo lubi by szło na zarobek .

255 lvl tylko ci, co chcą łowić . a do tego dropać mają? eh . DziFnie .

Nie wiem ogólnie lecz mapa z samymi przynętami jak najbardziej ZA>

Dołączona grafika
----------------------------------------------------------------------------------------------------
@ Gram tutaj od 2011-08-04 11:15:44® Info od GA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

#7 wawrzun

wawrzun

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 10:54

1 - Jestem na NIE > Od daawna wystarczy determinacja i PO samo wbija się z mapek . nie misji .

Mapka z dropem tylko przynent ? Można mieć dropa na PRZYNENTY . Tylko jakie potworki tam ? Kto mógł by chodzić i czy przynenty by ktoś kupował ?

Jak myślisz ile czasu by ci zajęło wbijanie PO chodzeniem ciągle na mapki i mając to PO jedynie z kuponów :P Tym bardziej że nie można zejść z lvl PO np po wbiciu 8 nie zejdziesz już na 7 lvl :) A pucharów jednak trochę potrzeba i nie tylko pucharów np potki tak samo :)

Co do rodzaju mobów na mapke do dropu przynęt jak byś doczytał do końca wiedział byś ze zaproponowałem pewien rodzaj mobów :)

#8 VipKhan

VipKhan

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 754 postów
  • Dołączył sob, 01 wrz 12

Napisano 16 styczeń 2015 - 12:39

1 opcja na tak dostosowanie tego PO tak by nie przekraczać 1k po bądź zmiana ilości PO potrzebnych na 8 poziom z 1000 do 5000, mało kto wbija lvl 8+ w PO

co do 2 propozycji jestem na tak przed oddaniem dropu przynęt srednio z mapki wyciagalem od 1 do 2 medali a teraz częściej zdarzaja się bez medali choć poprawiony zostal ich drop to nadal nie chcą leciec, wczoraj 10 zaginek v1 i tylko 3 medale dropły, przed dodaniem przynętt na 10 v1 miałem ok 7-8 medali spowrotem

#9 AlphaWolf

AlphaWolf

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 476 postów
  • Dołączył wto, 29 paź 13
  • MiastoTam gdzie nie dogania życie Cię nad ranem, gdzie nie słyszysz głosów w głowie kiedy wstajesz..
  • Hobby:Sport, a w szczególności boks. Muzyka, sztuka. Graffiti. Freestyle :)

Napisano 16 styczeń 2015 - 13:23

Coraz częściej się zastanawiam, czy ktoś Ci krzywdy kiedyś nie zrobił.. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Kupony PO dropią tylko na mapach typu ww/niebiosa, zaginiona kraina virtual v2 czyli tam gdzie występują Nagini/Śmierci/Azraele... Mam postkę 255, runiczne/piekielne eq. Na mapie typu Runiczna Warownia/Zbrojownia/v3 czyli mapy, które na lepszym poziomie są warte robienia nie dropią kupony PO. On nie zaproponował szybszego wbijania PO, co zapewne Ty uważasz za cel tej propozycji, a powiększenie ilości mobów w misjach, oraz punktacje bez zmian, tzn punktację zwiększoną proporcjonalnie do ilości potworów wymaganych do zabicia. Myślenie nie boli, nim skomentujesz coś, przeczytaj i pomyśl.  

Co do 1szej propozycji na tak :)

Druga propozycja.. Fajny byłby pomysł z tym, drop tego na mapach jest irytujący, ale z kolei z czasem będzie to zarobek dla ludzi ganiających wyżej wymienione mapy, więc wstrzymałbym się z tym :) Z kolei to równa się tworzeniu kolejnej mapy, co również w jakimś stopniu obciąży serwer. Na chwilę obecną jestem na nie.

Użytkownik AlphaWolf edytował ten post 16 styczeń 2015 - 13:24

Come Back :) 

Za gildię Pewni, której byłem kiedyś założycielem, a obecnie jej nazwa jest użyta za rzekomym pozwoleniem (Uj wie kogo :) ) nie odpowiadam. 

Pozdrawiam :)

#10 Selvuk

Selvuk

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 441 postów
  • Dołączył pon, 11 mar 13
  • MiastoSuwałki
  • Województwo:Podlaskie
  • Nick w grze:Selvuk
  • Gildia:Psyhiatryk Selvuka
  • Hobby:...

Napisano 16 styczeń 2015 - 13:27

1-Tak 

2-Obojetnie ale blizej Nie 

Dołączona grafika

Selvuk otrzymał ostrzeżenie za ten post od Rosierek: Złamanie regulaminu działu

#11 Teo

Teo

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 181 postów
  • Dołączył wto, 11 lis 14
  • Nick w grze:Teo
  • Gildia:Brak

Napisano 16 styczeń 2015 - 14:11

1. Tak

2. Tak

Teo otrzymał ostrzeżenie za ten post od Rosierek: Złamanie regulaminu działu

#12 Mσяfєυѕz™

Mσяfєυѕz™

Mistrz Eventów

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3099 postów
  • Dołączył pią, 24 sie 12
  • Miasto☞ Pσℓαи∂ ☜
  • Nick w grze:Mσяfєυѕz ™
  • Gildia:NєνєяFσяgινє
  • Królestwo:Shinsoo
  • Gadu-Gadu:Aиσиумσυѕ™

Napisano 16 styczeń 2015 - 21:20

1. Oczywiście za dodanie do pierścienia sklepiku PO

2. Obojętne nie zauważyłem zbyt wielkiej zmiany.

Dołączona grafika

#13 norbi3787

norbi3787

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 270 postów
  • Dołączył czw, 16 sie 12
  • MiastoF.S .C

Napisano 17 styczeń 2015 - 18:57

1 tak

2 tak

#14 wawrzun

wawrzun

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów

Napisano 17 styczeń 2015 - 21:54

widze ze propozycje znalazly nieco uznania u graczy lecz nie rozumiem propozycji na nie w propozycji odnosnie PO poniewaz w zaden sposob nie ulatwi to zadania gracza lecz tylko w tym samym czasie bez latania do m1 beda mogli zrobic 2-3 misji na raz co tylko moze sprawic to ze nie bedzie sie to zdawac takie monotonne poniewaz 1 misja bedzie 1 puchar :) a nie 3 misje z koniecznoscia latania do m1 :D oczywiscie czekam na inne kometacze oraz ciekawe propozycje odnosnie tych dwoch moich propozycji moze ktos z was trafi na bardzo ciekawa opcje :D no i oczywiscie licze na jakis komentarz administracji oraz tez jesli przejda obie propozycje to pierw niech zostanie dopracowane pożyczanie oraz nowy system gildyjny bo w tym momecie to naj bardziej oczekiwane aktualizacje :) wiec prosze nie bac sie i glosowac oraz kometowac :D

#15 Jack37

Jack37

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 201 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 14
  • Województwo:K-pomorskie
  • Nick w grze:Jack37
  • Gildia:MisiePysie
  • Nick na TS:Jack37
  • Gadu-Gadu:12045722
  • Hobby:wypalanie stuffu

Napisano 20 styczeń 2015 - 13:57

1 propka - na TAK. nie wiem czy ktoś wgl używa tryby easy/medium są po protu zbędne można by to zmodyfikować

2 propka także na TAK. przynęty dropia często i tylko zaburza to drop ulepszaczy i w moim przypadku zatyka miejsce w ekwipunku ;x kilka mapek i trzeba zrobić przerwę na ułożenie tych przynęt i też to jest średnie. na mapach jak sama nazwa mówi "runiczna warownia - runiczna zbrojownia" powinno się dropić ulepszacze na runiczne itemy a na inny set powinno być coś innego gdzie by dropiły potrzebne do tego przynęty.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych