Jestem tu nowy. Internet mam w miarę dobry ale żeby 1GB klienta pobierał się przez 4-6h to już przesada.

Napisano 30 sierpień 2015 - 09:02
Napisano 30 sierpień 2015 - 09:03
Jestem tu nowy. Internet mam w miarę dobry ale żeby 1GB klienta pobierał się przez 4-6h to już przesada.
Mi klient pobiera się w 5-10 minut max więc to nie wina hostingu
[color=#a9a9a9;][font="'comic sans ms', cursive;"]Nie wolno się bać.[/color][/font]
Napisano 30 sierpień 2015 - 09:04
Własnie mojemu koledze pobiera się też po 6h. Próbowaliśmy pobrać przez patchera ale po 1h mielismy 1/5.
Napisano 30 sierpień 2015 - 09:06
Na serwerach gdzie umieszczony jest patcher, oraz klient gry nie ma nałożonych żadnych limitów. Plik zawsze pobiera się z maksymalną prędkością.
- ¢яєναη i BloodyRider ! lubią to
Napisano 30 sierpień 2015 - 09:07
Na serwerach gdzie umieszczony jest patcher, oraz klient gry nie ma nałożonych żadnych limitów. Plik zawsze pobiera się z maksymalną prędkością.
Jakoś inne privy pobierają mi się z normalną prędkością od 5-15 min
Napisano 30 sierpień 2015 - 10:24
Pobierz sobie IDM i dzięki niemu pobieraj - pobiera z maksymalną prędkością łącza.
Czasem po prostu w danej przeglądarce jest coś nie tak przez to transfer tak się ogranicza.
Napisano 30 sierpień 2015 - 10:53
Nie za bardzo rozumiem Twój problem.
Może masz włączone ograniczenie prędkości pobierania?
W tym samym czasie pobierasz coś innego?
Masz internet z LTE, który "dzielą między wszystkich" (Swoją drogą, nie polecam c:)
Kilka osób w domu korzysta z internetu, też trochę zabierając.
Przyczyn jest wiele, ale wszystkie koncentrują się wokół Ciebie/Twojego łącza/Dostawcy.
Nie jest to wina clienta, który z moim, bardzo wolnym internetem, pobierał się 25 minut.
Zacznij od zweryfikowania jaką masz ogólną prędkość, a potem spróbuj dojść do tego, co ją spowalnia ^^
Pozdrawiam.
Dzisiaj ziemia spłynie Twoją krwią...
Napisano 30 sierpień 2015 - 13:07
Mam to samo. Posiadam łącze 30Mb/s a mimo to prędkość wynosi 40kB/s, pozostały czas do ukończenia pobierania 7h. Coś jest nie tak z tym pobieraniem...
Napisano 30 sierpień 2015 - 13:13
U mnie pobieranie w mobilnym Orange nie spada poniżej 500kb/s (zasięg nie jest jakiś super- wioska). Ale - na przeglądarce firefox: średnio 40-70kb/s, opera max do 300kb/s.
A na IDM? Maks łącza - ale wtedy nawet google nie chce mi się załadować I w takim wypadku zarzucam ograniczenie prędkości i ładnie pobiera + mogę normalnie strony przeglądać.
Link do IDM: https://www.internet...m/download.html pobiera aż miło, a dodatkowo bez problemu można pobierać filmy z YT w jakiej się chce jakości (taki dodatkowy plus ) ;d
Napisano 30 sierpień 2015 - 13:21
To powinno ściągać się z maksymalną prędkością bez potrzeby instalacji dodatkowych programów. Ten cały IDM to jest wersja trial.
Napisano 30 sierpień 2015 - 21:00
Ten cały IDM to jest wersja trial.
I co, że trial? To ma jakieś znaczenie? W tym przypadku jedynie takie, że działa na pewien okres czasowy - ale w tym czasie program jest W PEŁNI funkcjonalny. Zapewne nawet go nie używałeś - ale jak na Polaka przystało - trzeba krytykować ;]
Napisano 31 sierpień 2015 - 09:13
Co to ma za znaczenie, czy jest to wersja próbna, czy nie.
Pobiera szybciej? Najprawdopodobniej tak, po co grzebać? Spodziewałeś się pełnej wersji programu za free?
Swoją drogą, jak mam ocenić ten program, to mocne 7/10 Zaskoczyłem się, że u mnie to działa
Dzięki ice6666.
Pozdrawiam.
Dzisiaj ziemia spłynie Twoją krwią...
Napisano 31 sierpień 2015 - 14:42
ściągnij drugi plik dostępny na stronie virtualmt2 . Z pierwszym możesz mieć problem z prawidłową synchronizacją transferu jeśli korzystasz ze zwykłego pobierania w przeglądarce typu safari; mozilla. Jeśli korzystasz z pobierania w chrome to możesz mieć z dwoma plikami problem. Zainstaluj program jak radzą Ci koledzy wyżej, wtedy unikniesz podobnych sytuacji w przyszłości.
Jest to wina przeglądarki i jej przekierowania na IP z którego jest pobierany klient a nie serwera z którego go ściągasz.
Wiedza nie jest tym samym co mądrość...
Napisano 31 sierpień 2015 - 20:18
Co to ma za znaczenie, czy jest to wersja próbna, czy nie.
Pobiera szybciej? Najprawdopodobniej tak, po co grzebać? Spodziewałeś się pełnej wersji programu za free?
Już dość dawno temu zauważyłem, że nawet przy necie 10mb pobieranie przez przeglądarki czasami niektóre pliki leciały z tak 'zabójczymi' prędkościami, że aż chciało się routerem rzucić o ścianę...
Później wyczytałem, że IDM dobry jest - mało waży, kompa praktycznie nie obciąża, a leci po pełnym łączu, a dodatkowo można sobie pauzować i wiele innych przydatnych rzeczy - automaty na wyłączanie kompa itp. Na firefoxie czasem jak pauzowałem i wznawiałem to albo błąd pobierania wywalało, albo np. z 50% pobrania cofało do 20% -_-'
A trial czy nie trial - ważne że działa. Skończy się okres testowy - odinstalować, dosłownie wszystko po nim wyczyścić, rejestry co się da i można na nowo z niego korzystać

Napisano 02 wrzesień 2015 - 11:36
No to jak ci pobiera tak to pobiez te 2h i juz ;d nic ci sie nie stanie jak raz na jakis czas 2h poczekasz ;d
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Potrzebuję pomocy
Potrzebuję pomocy
Forum główne →
Pomoc Techniczna →
Gra →
postac 254lvl a zarobekNapisany przez DaddySmurf , 09 mar 2025 |
|
![]()
|
||
Potrzebuję pomocy
Forum główne →