Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika

Zdjęcie

NINJA, broń, zbroja, ceny itp

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Puma

Puma

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
  • Dołączył sob, 24 mar 12

Napisano 31 marzec 2012 - 16:06

Witam Posiadam surke WP 105lvl, dropek w chwili obecnej, eq na drop. Tak sobie myśle, że będę zbierał kase na postać którą będę się już bił z innymi graczami a nie z mobami. Pomyślałem o tym co mnie najczęściej jara czyli NINJA ARCHER. I tu pytanka: 1) Ile kosztowałby łuk najwyższego +9 z 3 kd tak+6 a ile z +7? 2) Ile kosztowałby (minimum) hwang dla ninjy z kd witala +7, ile z +8, a ile z 2 KD +6/7 oczywiście do pvp Teraz pytania bardziej ogóle: 3) Czy opłaca mi się jakimś cudem wbić moim surą 130 lvl i dropić kase na mapie metinów od 130? Słyszałem że lecą tam KD+6 więc mógłbym je sobie dropić i sprzedawać albo ulepszać i próbować wkładać. Czy lepiej dropić kase jak teraz robie na mapie metin od 90lvl? 4) jeśli sądzisz że lepiej wbić 130 to proszę napsz jak? Mama zombie? Prawie kładzie mnie mały piesek. Buff? Dużo razy to słyszałem pozatym nie wiem czy udźwignę spota nawet z bufem jeśli zbrojke na sure mam słąbą (złoty HW 3KD ale tylko po +5). 5) Czy wogóle opłaca mi się robić archera jako postać do bicia graczy? Od razu mówię, że nie chodzi mi o postać TYPOWO do PVP. To znaczy może też bić się po przez pojedynek ''pvp'' a czasami (a raczej częściej) iść do wrogiego królestwa i z odległości z łuku zdejmować szybciutko wrogów. Tak żeby przeciwwnik już lezął zanim się zorientuje, że jest coś nie tak. ;) 6) Czy na tym serwerze wogóle ninja archer mozę coś takigo zdziałać? Grałem na innym serwerze (chyba nazwy podać niemogę) także na serwerze xxx miałem właśnie takiego ninje i było elegancko. Wygrywalem większość pvp, z zaskoczenia jak brałem kogoś z innego królestwa to tak na 1-2 skile padał. Tutaj są te kD+7/8/9 tak więc nie wiem czy mi się mój niecny plan uda. :rolleyes: 7) Czy fryzury (afro, kapelusze itp) są na zawsze czy np działają tlyko na określony czas np 2 tyg? Dziękuję bardzo i proszę o przydatne odpowiedzi.

Użytkownik Puma edytował ten post 31 marzec 2012 - 16:55

#2 ReBeL

ReBeL

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 178 postów
  • Dołączył nie, 12 lut 12

Napisano 31 marzec 2012 - 16:47

ok to zaczynam najpierw zrób biologa http://www.forum.vir...-a-do-z-nowosc/ :D

1)luk z kd +6 do 3kkk a z kd +7 do 25kkk taki już pro ale radze ci z kd +7 do pvp :D kupić
2) hw z kd +6 się nie opłaca się kupować radzie na start z kd +7 vilta a później z kd +8
3) lv opłaca się wbić ale czy dropic kd na tych metkach to chyba nie chyba że kd statusowe +4 oprócz siły raczej od 90lv dropić kase wydropić z 30kkk i kupić start/stop exp zależy jaki koleś sela i za ile -_- masz http://www.forum.vir...krotkim-czasie/ może ci sie przyda
4)130lv wbić jest łatwo wystarczy z kilka godzin expienia radze ci do 100lv w v2 od 100lv iść do Groty Wygnańców i do 105lv wyexpić się zajemie to z 1 godzine moze mniej :rolleyes: od 105lv na zombi z buffkiem a od120lv expić się w grocie wygnańców od 120lv :Dhttp://www.forum.vir...-eq-do-buffa-d/ jak zrobić dobrego buffka :D
a co do eq to macza albo inna bron do exp sr 45 kd all+6 + biolog zbr najlepiej to z kd vitla init do sura :D
5) zrób eq wojenne czyli 10/10 sura/ninja szaman/woja albo na odwrót kd +7 pvp kd+8 w zbr :P
6) jak chcesz mieć dobra postać dobra do pvp zrób eq wojenne i abs jak dasz rade eq w kd+7 pvp i zbr w kd+8 najlepiej
i całego biologa do 200lv ;)
7) fryzurki masz na stałe (chyba) ja miałem na postaci przez miesiąc i mi się znudziła i zmieniłem na inną ;)

chyba odpowiedziałem na wszystko ;) jak coś proszę mnie poprawić :o

radze ci przeczytać poradniki na forum są bardzo przydatne ;)

A I SORKI ZA błendy

Użytkownik ReBeL edytował ten post 31 marzec 2012 - 16:48

#3 BosskiPatryk

BosskiPatryk

Komentator

• Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1052 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 16:48

1)Z kd +6 max 5kkk. Kd +7 20kkk w górę 2)Tutaj mało kto ma kd wita +6 w zbroi, tylko +7/8. To z kd wita +7 z 4kkk max, a jeszcze jak tam dexa +6 chcesz to 10kkk 3)Zawsze expić się opłaca i to żaden problem wbić 130lvl i kasa przy okazji leci i te kd ale mało kiedy. Wg mnie kase lepiej dropic na metkach od 90lvla 4)Na zombie bardzo dobrze leci exp, musisz zrobić/pożyczyć eq do expa (20/250) i buffa mieć z buffami 105%+ to na pewno dasz radę. 5)Trochę nie rozumiem pytania. Jeśli chodzi Ci o to czy archer jest dobry do pvp to jest dobry ale tylko wtedy gdy ktos potrafi nim grać 6)No tak jak napisałem wyżej jesli potrafisz nim grać to na pewno, jest tu dużo bardzo mocnych archerów 7)Działają przez miesiąc KONIEC

#4 Puma

Puma

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
  • Dołączył sob, 24 mar 12

Napisano 31 marzec 2012 - 17:08

Pomyliły mi się cyfry w 2 punkcie, zamiast 7 wpisałem 6, a zamiast 8 wpisałem 7. ReBeL w 2 pkt powiedziełeś co i jak ale nie odpowiedizałeś na pytanie. w Pkt 4 jak byś przeczytał że mam 105 lvl nie pisałbyś gdzie expić do 105 tylko od razu po 105. Eq mam, nie pisałem, że nie posiadam żadnego, tlyko zbroi praktycznie brak no bo kd +5. Poza tym ja chce wyexpić kase. A ty mi piszesz co musze kupić żeby dobrze zarobić. Troche nielogiczne... pkt 5 wystarczyłoby napisać ''tak'' Ale dzięki że się pofatygowałeś wogóle odpisać. No to wiem że potrzebuję z 25kkk na zbroje (będzie trudno), do 4kkk na łuk. COś jeszcze muszę wiedzieć na ten temat? Np jak szybko zbierać przedmioty do biologa? Ide na orki to zęby mi po 1 sztuce dropią. Mam w eq to drugi nie chce dropnąć. Wyrzucan na ziemie i bije spota to też nie chce, po prostu musze po 1 oddawać biologow. (trochę monotonne), a księgi klątw itp dropią dość rzadko. Jest jakiś sposób?

#5 cyman1998

cyman1998

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 293 postów
  • Dołączył sob, 10 gru 11

Napisano 31 marzec 2012 - 20:27

hahahaha zauważcie że napisał " Mama zombie " zamiast mapa zombie :P:D:D

#6 BosskiPatryk

BosskiPatryk

Komentator

• Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1052 postów

Napisano 01 kwiecień 2012 - 04:05

U biologa zęby, księgi itp trzeba wyrzucać, a już od tych misji od 100Lvl+ nie. I nie radzę kupować naja z kd+6, ja już to 7min

#7 kotek

kotek

ZDRADZIECKA MORDA!

• Użytkownik
  • Pip
  • 30 postów
  • Dołączył nie, 18 mar 12
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoMalbork
  • Województwo:Pomorskie
  • Imię:Robert
  • Królestwo:Shinsoo