Droga administracjo i ty poczciwy graczu jak każdy z nas wie, na serwerze każdy kombinuje jak może, jeden kradnie inny używa botów tylko po to aby zyskać kilka bryłek, ułatwiając sobie gre na FishBocie szkodzicie nie tylko sobie ale i tym którzy spędzają długie godziny na uczciwej grze, sam nie byłem święty i kilka razy straciłem to na co zapracowałem, jednak to mnie czegoś nauczyło. NIE SKRACAJ DROGI Ale wracając do rzeczy. Na serwer wprowadzono brak możliwości usuwania z ekwipunku podstawowych ryb, czy to martwa czy zabita nie wywalisz na ziemie. Możesz sprzedać możesz przekazać no ale nie wywalisz, gracze znaleźli sposób na robienie postaci 1 lvl gdzie przekładają ryby i usuwają postaci, co szczególnie chodzi tu o bazę danych serwera, zaśmieca ją, niepotrzebne logii itp... Ale znalazłem rozwiązanie które może pomóc i w zwalczaniu botów jak i ułatwić ciągłe nerwówki graczy co do zwykłych ryb których ostatnio zdobywa się bardzo wiele. Mianowicie chodzi o to aby ryba po złapaniu nie trafiała bezpośrednio do naszego plecaka tylko wypadała oznaczona naszym nickiem na ziemie. Gracz którzy gra uczciwie podniesie sobie tylko tę rybe którą będzie chciał a resztę pozostawi na ziemi, gdzie po 3 chyba minutach ona zniknie i pójdzie w niepamięć, natomiast bot.. każdego rodzaju podniesie wszystko co mu wypadnie i tak jak dotychczas zaśmieci sobie eq i kolejne ryby wypadające na ziemie będą znikać a on nie zyska na tym zbyt wiele. Dodatkowo jeżeli gracz spotka takiego bota, może wywalić kilka śmieci czym wspomoże zapchanie ekwipunku BOTA. A przyczyni się do tego że gracz uczciwy będzie miał z nim większe szanse.
Czekam na wasze wypowiedzi, a BOTOM którzy napiszą zaraz, nie wprowadzajcie tego, bo to bo tamto przypominam że skracanie drogi w zdobyciu czegokolwiek nie popłaca, bo prędzej czy później przyjdzie i pora na CB.