Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Plakat - click

Zdjęcie

Medale Portalu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qki

Qki

Junior Member

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1073 postów
  • Dołączył pon, 19 wrz 11
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Qki
  • Gildia:Unicorn
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:Qki
  • Hobby:Moja Żona,Grafika, Muzyka

Napisano 02 maj 2016 - 01:59

Witam, od pewnego czasu zauważyć można że na serwerze pomimo iż znów aktywniej lata się v1,2 to jednak cena medali jak i ich dostępność jest ciężka przejrzałem wszystkie sklepy i cena wacha sie od 150-200 b gdzie te czasy gdy za 90 b można było zakupić medal? Moje pytanie kieruję do administracji. Gdzieś na forum widziałem post o owym zwiekszeniu dropu medali z elfa. I pytanie. O ile została zwiększona szansa jeżeli tak się stało i czy to było czasowo czy na stałe? Czesto latam na ww i medal z elfa to zaczyna być mit/legenda o tym że dropi, jak wiadomo lepiej jest latać gdy mamy 20% na drop ale to już też jest tylko czasami. Nie składam propozycji ale może by warto pomyśleć o częstszych eventach gdzie te medale będą w nagrodzie, ludzie mają kasę ale medali brak. Albo dodać szansę na drop z jakiegoś boss,a?

Dołączona grafika

#2 GangreL01 ;p

GangreL01 ;p

Profesjonalista

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2202 postów
  • Dołączył czw, 30 sie 12

Napisano 02 maj 2016 - 06:14

Ceny nie spadna bo  kazdy gracz wie, ze i tak sa ludzie, ktorzy kupią za cene 180 b i wiecej . Chocby sie zwiekszyla ilosc medali na serwerze to i tak bda one po mi nimum 150 b . Szkoda tylko ze nie mozna samemu ich zdobyc. Niby jest WW ale teraz szansa na drop z elfa graniczy z cudem .

[color=#0000cd;]PROFESJA[/color]: [color=#008000;]Wojownik[/color]             
[color=#808080;]NICK: PoCoNinja[/color]
[color=#ff0000;]LVL:[/color]  1lvl +             
[color=#ff8c00;]RODZINA[/color]:   :P    
GILDIA:    ;)
[color=#b22222;]Postać PoCoNinja zakupiłem dnia 15 marca 2016r. - za poprzedniego wlaściciela nie odpowiadam,[/color]
[color=#b22222;]Postac Criel sprzedałem dnia 20 marca 2016r. godz 09.43 - za następce nie odpowiadam.[/color]

#3 Xe0x

Xe0x

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 143 postów
  • Dołączył wto, 16 kwi 13
  • MiastoPOLAND
  • Nick w grze:Xe0x Wojownik
  • Hobby:Wielkość z cierpieniem zawsze chodzi w parze,
    w najwyższe szczyty grom bije.

Napisano 02 maj 2016 - 06:15

Pamiętam jak medal na sklepie stał 50b) latając na v1 z elfa i 3 szt poleciały na warowni bijąć ostatniego Bossa co z 2 mapy był medal...z obrony metków  po 8-10 medali sie wyciągało.Ale to już historia...czy coś poprawią odnośnie medali...nwm.Pozdro

Dołączona grafika

#4 Szejk

Szejk

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 427 postów
  • Dołączył śro, 25 gru 13
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Imię:Kamil
  • Nick w grze:Tajemnica
  • Gildia:★ MokroCi ★
  • Nick na TS:Kamil :>
  • Hobby:Train-Eat-Sleep-Repeat

Napisano 02 maj 2016 - 06:36

Sytuacja z tymi medalami to już parodia, chciałem się zabrać za przerabianie eq na mistyczne ale jak zacząłem szukać medali to podziekowalem. Pamiętam jak medale chodziły po 80-100b sztuka. To były czasy, a nie jak teraz 150-200b xd.

Dołączona grafika

[color=#a52a2a;]Pomogłem?[/color]

[color=#00ffff;]Daj like![/color]

#5 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5283 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 02 maj 2016 - 07:05

Sytuacja z tymi medalami to już parodia, chciałem się zabrać za przerabianie eq na mistyczne ale jak zacząłem szukać medali to podziekowalem. Pamiętam jak medale chodziły po 80-100b sztuka. To były czasy, a nie jak teraz 150-200b xd.

A czy pamiętasz żeby wtedy z ripera, smoka i razadora dropiły bryłki ? Nie porównuj teraźniejszej wartości bryłek do czasów kiedy dropiło się sztabki w m1.

• HocusPocus i #najs lubią to

virtualmt21516717016__769671423939699945

#6 lRUNESl

lRUNESl

papuć

• Banned
  • Pip
  • 0 postów
  • Dołączył pon, 15 cze 15
  • MiastoTS: Kanał numer osiemdziesiąt pięć. ★
  • Województwo:Lubuskie
  • Imię:.
  • Nick w grze:lRUNESl
  • Gildia:Vixa do koła
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:MyndeK
  • Hobby:Kunple ;/

Napisano 02 maj 2016 - 07:25

A czy pamiętasz żeby wtedy z ripera, smoka i razadora dropiły bryłki ? Nie porównuj teraźniejszej wartości bryłek do czasów kiedy dropiło się sztabki w m1.

fakt faktem, że nawet ja - dość skromny gracz mam trochę bryłek i myślałem, że sobie wykokszę moją postać 230 w full eq mistyczne, ale jak przeliczyłem, że musiałbym wydać grube dziesiątki KB na to, to lepiej jest kupić gotowe eq piekielne i wbić 250+. Prawda jest taka, że robić się tutaj nie opłaca, lepiej jest kupić gotowe eq.

Dołączona grafika

#7 Kondziuu

Kondziuu

Wolny Szczelec

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2597 postów
  • Dołączył pon, 02 lip 12
  • Województwo:Świętokrzyskie
  • Imię:Konrad
  • Nick w grze:...
  • Gildia:Brak
  • Nick na TS:...

Napisano 02 maj 2016 - 07:26

Ja tam pamiętam czasy gdzie medale były po 10b ;) Ale to są stare czasy gdzie nie było takich setów eq/petsów oraz Razadora/Ripa :D Tak jak admin napisał po wprowadzeniu bryłek z ripera teraz zupełnie wszystko się zmieniło więc nie ma sensu rozpamiętywać starych czasów :D Już ktoś z administracji kiedyś napisał,że to my wyznaczamy cenę za dany item i nie ważne co zrobi administracja żeby zbić ceny,zawsze znajdzie się ktoś kto je podniesie...

Dołączona grafika

#8 BzykuBzykuu

BzykuBzykuu

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
  • Dołączył pią, 05 lut 16
  • MiastoNiebo
  • Nick w grze:Graham
  • Gildia:ZK

Napisano 02 maj 2016 - 07:54

Mistyczne eq wcale nie jest takie drogie do zrobienia jeśli chodzi o to :) Troche czasu pochłonie ale da rade..Jesli chodzi o medale to byłoby za dobrze aby staly po 80b...Kuppujac po 150 zrobisz niebiosa i przeważnie medal się zwraca a zawsze masz ta minimalna szanse na Jasia....

#9 Szejk

Szejk

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 427 postów
  • Dołączył śro, 25 gru 13
  • Imię:Kamil
  • Nick w grze:Tajemnica
  • Gildia:★ MokroCi ★
  • Nick na TS:Kamil :>
  • Hobby:Train-Eat-Sleep-Repeat

Napisano 02 maj 2016 - 08:04

Zgadzam się, tak sobie tylko wspominałem tamte czasy, ale według mnie to lekka przesada 180b za medal. Mogłyby być one częściej rozdawane na eventach. Dla mnie byłoby super jakby chodziły po ok. 130b, na teraźniejszą sytuację, to byłaby chyba optymalna cena. :).

Takie jest tylko moje skromne zdanie.

• HocusPocus lubi to

Dołączona grafika

[color=#a52a2a;]Pomogłem?[/color]

[color=#00ffff;]Daj like![/color]

#10 Alokerth

Alokerth

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 363 postów
  • Dołączył pią, 11 lip 14

Napisano 02 maj 2016 - 09:38

a ja pamiętam jak kd wita+8 kosztowało 100b, a teraz ludzie chcą za ten sam kd po 500+b. I co zrobię jak nic nie zrobię?

Muszę się zgodzić z Adminem, porównywanie dzisiejszych 100b z 100b  2-3 lata temu nie ma najmniejszego sensu. Na każdym serwerze po jakimś czasie pojawiają się problemy z inflacją.

@Qki co do Twojego pytania dotyczącego zwiększenia szansy na drop medalu z elfa, założę się, że Admin zrobił tak jak z szansą na ulepszenie. tzn najpierw chwali się na forum o ile to zostały zwiększone szanse, a później po cichu, nocą zmniejsza szansę, ale nikogo o tym w osobnym poście nie informuje, a post o zwiększonej szansie pozostaje nieedytowany.

A ktoś (nie będę wymieniał z nicku) jak zwraca mu uwagę w sprawie zmniejszenia szans na ulepszenie, to zostaje publicznie wyśmiany przez lizusów adminowskich, że jest za łatwo etc.

#11 Ressumi

Ressumi

Słaby pisarz

• Banned
  • PipPipPip
  • 395 postów
  • Dołączył pon, 30 lis 15
  • Gildia:BRAT3RSTWO

Napisano 02 maj 2016 - 10:44

Możliwości zdobycia medali jest sporo, zamiast narzekać jak to cięzko itd.. to w tym czasie co pisałeś tego posta miałbyś juz z 1/2 medale ^^

Dołączona grafika

#12 Qki

Qki

Junior Member

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1073 postów

Napisano 02 maj 2016 - 11:37

W tym czasie siedzę w pracy ;) ale mogli by dodać jakiegoś bossa co respi sie losowo na m2 co 30 min a z niego szansa na medal kompas czy mape

Dołączona grafika

#13 ZjaraanyArab

ZjaraanyArab

Stały bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3017 postów
  • Dołączył śro, 27 mar 13
  • MiastoSzczєcιи.
  • Województwo:Z.pomorskie
  • Imię:Szymon
  • Nick w grze:CandrevaTM
  • Gildia:MσкrσCι
  • Nick na TS:Arab / ArabTM

Napisano 02 maj 2016 - 11:48

Jakie bossy w M2 ... to wygląda jak by Ci ktoś wystawił medal za bryłke i tylko kupić.

Najlepszą opcją była by mapa na zasadzie "kiedyś" wiedźmy na PL'u.

Czyli mapa / boss którego trzeba bić w 3-5 osób, zachęciło by to do robienia EQ exp oraz zespołowości .

Tylko trzeba to dobrze przemyśleć.

• wawrzun, Klaudia <3 i TomegKrul lubią to

Dołączona grafika

Data utworzenia konta: 2013-03-22.
Data zakończenia gry : Coś koło 17roku. 🤔

#14 Gores

Gores

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 108 postów
  • Dołączył nie, 06 mar 16
  • Nick w grze:Gores
  • Gildia:GanjaMafia
  • Nick na TS:Kornel

Napisano 02 maj 2016 - 13:17

Medale ostatnio skupilem po 140b cena jest okey pomijając fakt że ludzie wystawiają 20 medali po 180b szt przez co nikt tego nie kupi

#15 Qki

Qki

Junior Member

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1073 postów

Napisano 02 maj 2016 - 16:04

Można by było zrobić jak arab pisze, mapę na która musimy wejść w min 5-8 osób i bardzo silnego bossa ale za jego ubicie całą grupe nagradza się przepustakami typu medale mapy kompasy itd

Dołączona grafika

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Nowość

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych