Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika

Zdjęcie

Co, Gdzie, Jak - Prośba

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebeq1979

sebeq1979

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
  • Dołączył wto, 30 sie 16

Napisano 12 wrzesień 2016 - 19:13

Witam,

jestem nowym graczem na tym serwerze.

Nie lubię być zadręczany błahymi (jakby się z pozoru wydawało) pytaniami, dlatego też nie lubię zadręczać nimi innych.

Jednak po 2 tygodniach prób dojścia do pewnych kwestii samodzielnie w trakcie gry, pytania wujka google o radę itp. zaczynam wymiękać...

Może nie umiem szukać, jeśli tak, poproszę o odpowiednie linki. Jeśli jednak takowych nie ma, prosiłbym któregoś z doświadczonych graczy/administracji o stworzenie odpowiednich tematów.

A teraz prosto i na temat:

1) Bronie/Zbroje/Bizu --> podstawowe statystyki i bonusy/gdzie zdobyć/wymagany lvl/potrzebne ulepszacze/szansa na ulepszenie

2) Pety -> bonusy/orientacyjne ceny

3) Misje -> krótki opis/ew. wskazówki/u kogo/na jakim lvl/nagroda

4) Ulepszanie skilli na P

Ad. 1) Na serwerze jest sporo nowego ekwipunku (głównie broń), trudno się w nim połapać, nie wiadomo na co warto zbierać i z jakimi kosztami na ulepszenia się liczyć.

Ad. 2) Na stronie serwera są wprawdzie w sklepie premium pety, ale jedyną informacją, którą udało mi się znaleźć, jest ich cena w SM. Co do cen na rynku: przykładowo BaoBao widziałem w cenach od 800b do 1.600.000b.

Ad. 3) Mam misję na zabicie 30 Jin-Hee, ale nie pamiętam skąd ją mam. Na początku standardowo latałem sobie po NPC i od któregoś z nich dostałem misję. Jestem niemal pewien, że nie było zaznaczenia na minimapie, ani żadnej strzałki nad NPC. Jeśli takich misji jest więcej, warto byłoby wiedzieć, u kogo taką misję zdobyć i czy w ogóle warto ją robić.

Ad. 4) W prezentacji serwera mignęła mi gdzieś informacja, że jest książka, dzięki której można wbić skille od razu na P. Jednak nie ma żadnej informacji, jak ją zdobyć. U żadnego ze sklepikarzy jej nie znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc :)

#2 zipso

zipso

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 634 postów
  • Dołączył czw, 09 paź 14
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoTam gdzie ciebie nie ma
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Nick w grze:Nemron
  • Gildia:BRAT3RSTWO
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:Nemron

Napisano 12 wrzesień 2016 - 19:28

1.bronie się zaczynają od np.bojowego miecza i stalki bizu zaczyna się z niebiańskich lez/tarczy na 61lv/buty na 59lv
2.pety zalezy jaki na początek wystarczy ci np piesek o wartości 500b co daje 50k hp i 2k ataku.
3.biolog jest od 30lv ale warto go robic co 10lv postaci
4.na tym serwerze nie można wbić skili odrazu na P chyba ze masz 254lv to się wbija u kapitana odrazu na p
Ad.1 zacznij ulepszacz bizu tak jak ci wyżej napisałem to z zbiegiem czasu się polapiesz
Ad.2 pet bao bao kosztuje u graczy mniej więcej 2kb czyli 2000b
Ad.3 nie zabijaj tych Jin-Hee tylko biologa rob na bieżąco
Ad.4 tak jest taka ksiazka o nazwie "przepis dla profesjonalistów" można ja zdobyć od graczy chyba z eventow ale nie jestem pewien i oczywiście na stronie gry za sm
Co to ceny takiej książki na skile to koszt z 1,5kb czyli 1500brylek

Jezeli cos przegapiłem to dopisze
Liczę z twojej strony na lajka bo troszkę sir napisałem żeby ci pare kwestii powiedziec na temat serwera.
  • sebeq1979 lubi to

#3 Guest_dfdfgxbc435_*

Guest_dfdfgxbc435_*
  • Guests
  • Dołączył --

Napisano 12 wrzesień 2016 - 19:55

Wejdź w Wikipedie na forum, tam masz biologa, bronie, zbroje bizu itp.

#4 sebeq1979

sebeq1979

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
  • Dołączył wto, 30 sie 16

Napisano 13 wrzesień 2016 - 04:25

1.bronie się zaczynają od np.bojowego miecza i stalki bizu zaczyna się z niebiańskich lez/tarczy na 61lv/buty na 59lv

Jest gdzieś jakiś bardziej szczegółowy poradnik, w którym uzyskam wszystkie informacje odnośnie (przynajmniej wyjątkowych dla tego serwera) itemów?

2.pety zalezy jaki na początek wystarczy ci np piesek o wartości 500b co daje 50k hp i 2k ataku.

Jw. Są gdzieś szczegółowo opisane pety?

3.biolog jest od 30lv ale warto go robic co 10lv postaci

Nie chodziło mi o biologa, tylko inne misje dodatkowe.

Ad.1 zacznij ulepszacz bizu tak jak ci wyżej napisałem to z zbiegiem czasu się polapiesz

Chciałbym poznać koszt ulepszenia/szanse na ulepszenie. Bo nie wiem, czy bardziej się opłaca ulepszać, czy może kupić gotowe.

Ad.3 nie zabijaj tych Jin-Hee tylko biologa rob na bieżąco

Jaka jest za to nagroda? Są inne takie misje?

Jezeli cos przegapiłem to dopisze

Nurtujące mnie w dalszym ciągu pytania rozwinąłem, za odpowiedzi na pozostałe bardzo dziękuję.

Liczę z twojej strony na lajka bo troszkę sir napisałem żeby ci pare kwestii powiedziec na temat serwera.

Oczywiście lajk poleciał, bardzo mi pomogłeś! :)

Wejdź w Wikipedie na forum, tam masz biologa, bronie, zbroje bizu itp.

Faktycznie jest, ale przykładowo bronie dla szamana są opisane bardzo ogólnie. Nie wiadomo jakie mają wrodzone bonusy, czy mają śr/um, jakie mają podstawowe obrażenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych