Irytujący klucz - co z nim nie tak?
Napisano 28 maj 2017 - 09:27
Temat będzie prosty i jednoznaczny.
Chodzi tu o Wieżę demonów, a konkretnie o 8 komnatę, tzn. "Piętro klucza".
Chyba każdy kto robił wiele razy DT wie, że zazwyczaj jest to najdłuższe i najbardziej męczące oraz nudne piętro.
Dlaczego tak się dzieje? A no dlatego, że tytułowy klucz nie chce dać się wydropić. Można i nie raz nawet godzinę dropić na marne.
A w ostatnim czasie jest coraz gorzej. Zmieniłem zdanie i jednak jakby nie patrzeć, klucz coraz rzadziej dropi na pierwszym piętrze a coraz częściej trzeba się z nim męczyć długi czas.
Nie tak dawno temu admin wyjaśniał, że jest ustawiony pewien limit. A mianowicie po zabiciu 80 nieśmiałych duchów klucz musi wydropić. Nie wiem gdzie tu niby jest jakiś limit, bo dzisiaj zabiłem ich grubo ponad 200 i klucz jeszcze jakiś czas nie chciał wylecieć.
Pozostaje zatem pytanie: po co takie męczące piętro?
Dlaczego administracja nie może skrócić czasu dropienia klucza, tak aby np. zawsze było 5 minut i jedziemy dalej? Nie wydaje mi się to zbyt trudne w kwestii technicznej a i też ekonomii serwera nie zmieni, a co najwyżej zmniejszy irytację gracze.
Wypowiedzcie się na ten temat.
Napisano 28 maj 2017 - 09:36
Ustawienie jakiegoś limitu wcale nie byłoby złe, ale co za to zostanie odjęte?
Jak już pisałem jakiemuś koledze wczoraj - klucz dropi randomowo, raz z pierwszego moobka, a raz wypadnie po godzinie.
Napisano 28 maj 2017 - 09:38
Na DT chodzisz po to żeby zdobyć bryłki, równie dobrze można ustawić ripera na 1 piętrze, wtedy jak łatwo obliczyć będziesz co +- 30 minut dropił stack bryłek.
Jeśli chcesz skrócenia czasu dropu klucza, to weź pod uwagę to że zmniejszymy również ilość zdobywanych bryłek, jeśli Ci to odpowiada to proszę o temat w propozycjach.
- TheCartonick lubi to
Napisano 28 maj 2017 - 09:39

Napisano 28 maj 2017 - 11:33
Skoro raz dropi z pierwszego mobka a raz pół godziny to dlaczego by nie wypośrodkować to, aby zawsze dropiło po średnim określonym czasie? Nie zmieniłoby to ŚREDNIEGO czasu dropienia na przestrzeni kilku DT ale za to gracz wiedziałby, kiedy należy spodziewać się klucza, a nie jak jest teraz - idzie się na DT i trzeba się modlić o szybki drop bo nie wiadomo nawet jak z nim będzie. A to właśnie ta losowość jest najbardziej irytująca. Sam już kilkukrotnie przegapiłem eventy bo klucz mnie trollował.
Poza tym - co wy tak panikujecie na jakikolwiek choć najmniejszy z możliwych wzrost dropu? I tak obecnie mowi gracze mają straszliwie trudno, a wy jesteście na gigantyczne NIE dla choćby minimalnych różnorakich ułatwień. Boicie się, że więcej graczy was dogoni i już nie będzie się wysławianym pod niebiosa jako "Best player ever"?
Użytkownik TypowyPustak edytował ten post 28 maj 2017 - 11:35
- qwerty010 lubi to
Napisano 28 maj 2017 - 12:47
Dobrym przykładem będzie nocne granie w ciągu tygodnia (nie licząc dni wolnych od szkoły/pracy)
Pan X siedzi sobie całą noc, jest sam na DT bo o późnych godzinach (np. 2 w nocy) w wieży raczej nikt nie siedzi. Jeśli robisz DT 10 minut, wystarczy się przelogować a metin na innym CH będzie już czekał. Idąc tym tokiem myślenia w 40 minut zarobisz (70-200b/rip) 280 do 800b. Wychodzi na to, że zarabiasz 420-1200b/h. Siedząc od godziny 2 do 7 (gdzie gracze zaczynają się logować) zarobisz 2.1-6kb. Według mnie średnio 4kB to stanowczo zbyt wiele, nawet jak na nocne dropienie, a właściwie 5H w ciągu jednej nocy.
Aktualny czas dropienia klucza jest dobry i tak jak pisał płaczek randomowy - raz dropi po 20 minutach, raz z pierwszej fali (chociaż zdarzają się też przypadki 40+ minut).
Co do Twojej wypowiedzi "Boicie się, że więcej graczy was dogoni i już nie będzie się wysławianym pod niebiosa jako Best player ever?" jest on słabym argumentem tym bardziej, że każdy od czegoś zaczynał a gra nie ma polegać na szybkim wzbogacaniu się. Im szybciej się wzbogacasz tym później mniej masz do roboty.
Jeśli propozycja zostanie wprowadzona bez zmiany dropu to owszem, będzie dla Was łatwiej ale i wcześniejsi gracze na tym ucierpią. O wszystkich trzeba pomyśleć
Użytkownik TheCartonick edytował ten post 28 maj 2017 - 13:57
- ღStubaiღ i Minesi lubią to
Napisano 28 maj 2017 - 15:13
Początek grania na tym serwerze TERAZ a KIEDYŚ to dwie różne sprawy. Teraz bez znajomości czy IS`a jest się skazanym na eventy, z których większość jest bardzo losowa.
Idąc waszym tokiem myślenia nowy gracz powinien mieć trudniej niż starsi i nigdy nie powinien ich doścignąć. Sam gram już prawie 8 miesięcy, mam nagrane kilkaset godzin a dopiero od niedawna zaczynam doganiać tych graczy, którzy zaczynali dawno temu. I to też zaledwie na 135 lv kompletuję przedmioty, bo innych rzeczy na inne lv nie mam nic.
I powiedzmy sobie szczerze - gdyby nie event na święta bożonarodzeniowe to bym dalej tkwił w niczym. Po prostu nie mogę za bardzo grać o nocnych porach, a to śmieszne, że aby cokolwiek osiągnąć bez eventów trzeba grać o 3 czy 4 w nocy.
Żeby wydropić 500b muszę poświęcić kilka dobrych godzin grania i ciskania w te DT i to na prawdę irytuje, gdy klucz dropi pół godziny.
No ale przecież prosy muszą zostać prosami, tak?
Inna sprawa, że uśrednienie dropu klucza niczego nie zmieni a zmniejszy irytację. Na przykład jak średni drop klucza wacha się w przedziale 1-20 minut, to niech zawsze dropi te 10 minut. Nie będzie to tak irytować, gracze będą wiedzieli ile poświęcą na DT i nie dojdzie do sytuacji gdzie gracz przegapia event tylko dlatego, że musi ciskać n-ty spot z rzędu bo dalej nie ma klucza i nie wiadomo kiedy będzie.
Ale 200+ poziomom to przeszkadza, bo oni mają te swoje "mapki" czy WW które się robi maks 10 minut i zarabia się o wiele więcej w przeliczeniu na dany okres czasu i to bez takiego męczenia się. Oni się nie przejmują DT, a narzekają aby nowi gracze nie mieli szans ich doścignąć.
Co z tego, że oni mają aktualnie dużo łatwiej - nie, nowym graczom nie wolno ułatwiać gry, to przestępstwo.
Użytkownik TypowyPustak edytował ten post 28 maj 2017 - 15:18
Napisano 28 maj 2017 - 16:19
Jedyny nazwijmy to problem/niedogodność na tej mapie to oczekiwanie na drop klucza, zauważ że wchodzisz tam po czyste bryłki i nie musisz się martwić sprzedażą ulepszaczy.
Czas dropu klucza zostaje jak jest, ewentualnie możesz spróbować sił na bramach piekieł lub poczekać na nowy stały event który pojawi się w mini-aktualizacji za kilka dni.
- ღStubaiღ i TheCartonick lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych