Ograniczenie lv petów zdecydowanie na tak.
Mi to różnicy nie zrobi bo expię, ale usunie z oponek takich cwaniaków żerujących tymi petami na nowych graczach.
Myślę, że arra mogłaby być dostępna od 150 a razadory gdzieś od 180. Dalsze pety gdzieś 210+.
No i dodać 2 mapki zarobkowe dla przedziału 140-200.
1. Jedna byłaby czymś na wzór oponek i dostępna od 150 lv do maks 200, z tamtejszych oponek dropiłyby np:
- Pojedyńczo bryłki po 5 sztuk z każdej oponki, szansa na drop 50%
- Przetopy niebiańskie i boskie
- Rękawice 1h
- Magiczne mapy
- Szkaty ulep i biologa
- Kd +8, szansa na drop około 1, maks 2%.
Z tamtejszych metków mogłyby dropić pojedyńczo jakieś ulepszacze.
Mogłaby też się tam znajdować 1 śmierć jako boss mapy. Mapa służyłaby w miarę rozsądnemu zarobkowi i byłaby strefą pvp dla graczy do 200 lv, tak jak mapa metin1 do 135.
2. Druga mapka (prywatna) na wzór Diabelskich Katakumb, dostępna od 150 do 200 lv.
Koszt wejścia to np. Sztuczny kryształ robiony z rud i ości, czyli około 80b.
Mapa byłaby poskładana na piętra i byłaby mapą bardziej otwartą jak DK a nie DT:
- Piętro pierwsze: należy powybijać wszystkie moby.
- Piętro drugie: należy odszukać 3 mumie i powybijać je.
- Piętro trzecie: należy tak długo wybijać metki (dowolny rodzaj) aż wydropi "klucz podziemi" (Czas dropu około 2 minuty) i przenosimy go na posąg.
- Piętro czwarte: należy odszukać prawidłową drogę czyli niejako przejść mini-labirynt.
- Piętro piąte: należy zabić nowego bossa "Strażnika podziemi", który przywołuje po 2 mumie. Dropi z niego jeden losowy kd +7 i 10 brył.
- Piętro szóste: należy pokonać nowego bossa "Antycznego Minotaura", który przywołuje po 2 elitarne mumie. Dropi z niego np.:
- Szkatułka minotaura (zawsze) z losową ilością bryłek od 30 do 180, jednak aby nieco rzadziej losowało przy górnej granicy.
- Bronie na 120 lv +0
- Biżuteria niebiańska +0, mała szansa, około 8-13%.
- Maczuga +0 - około 3-5% ma drop.
Oczywiście to wszystko tylko moje przykłady, ale przydałyby się takie mapy aby pchnąć graczy wyżej i zachęcić do expienia.
To samo może uczynić ograniczenie lv petów więc jestem bardzo na tak.
Edited by TypowyPustak, 13 July 2017 - 13:17.