Najlepsza odpowied藕 PhantoUnicorn , 06 wrzesie艅 2022 - 16:54
Rozwi膮zanie moich problem贸w:
- Zmniejszona p艂ynno艣膰 gry w trakcie ubijania wszelkich spot贸w (najcze艣ciej wyst臋puje to na mapkach takich jak DT i AV3 od 140lv);
Problem ten u mnie zosta艂 wyeliminowany przez wykonanie pewnych krok贸w:
- Znajd藕 jakiego艣 pendrive lub p艂yte CD/DVD (je偶eli posiadasz no艣nik danych);
- Pod艂膮cz sw贸j no艣nik danych do urz膮dzenia, na kt贸rym grasz;
- Znajd藕 w ustawieniach "Menad偶er dysk贸w" (najszybciej znajdziesz pod skr贸tem Win + X);
- Kliknij PPM na no艣nik danych, kt贸ry pod艂膮czy艂e艣 do urz膮dzenia i w "Zmie艅 liter臋 dysku ...";
- Zmie艅 liter臋 no艣nika danych na liter臋 (G:) (Litera ma znaczenie!);
- Nie potrzebujesz przenosi膰 gry na ten no艣nik dysku, wystarczy w艂膮czy膰 normalnie clienta VirtualMT2 i p艂ynno艣膰 gry b臋dzie du偶o lepsza ni偶 przedtem.
Wa偶ne!
- Nie musisz niczego usuwa膰 ani zmienia膰 w menad偶erze dysk贸w opr贸cz tego, co poda艂em w powy偶szych punktach!
- Czasem lagi mog膮 by膰 powodowane umiej臋tno艣ciami pet贸w, dlatego zalecam nie dawa膰 punkt贸w w ich umiej臋tno艣ci, aby na AV3 gra nie ko艅czy艂a si臋 "widowiskiem zdj臋ciowym"!
- Samoistne wylogowywanie postaci po jakim艣 czasie (raz zdarza si臋 to po godzinie gry, a raz po ubiciu 4 spot贸w na mapie AV3 od 140lv).
Tutaj problem mo偶e cz臋sto wyst臋powa膰 przez ro偶ne b艂臋dy zapisywane w plikach gry, na przyk艂ad b艂臋dy przy wczytywaniu modeli postaci, stroj贸w lub potwor贸w. Oczywi艣cie tak偶e mo偶e problem le偶e膰 w waszym 艂膮czu (utrat膮 pakiet贸w, kt贸r膮 mo偶ecie sprawdzi膰 przyk艂adowo na TeamSpeak3 podczas gry, klikaj膮c na sw贸j nick na tym software PPM i "Informacja o kliencie" czy cos takiego), lecz u mnie takiego problemu akurat nie by艂o.
Podsumowuj膮c, nie ma tutaj jedynego sposobu na napraw臋 tego problemu. U mnie w wiekszo艣ci sprawdzi艂o sie usuni臋cie umiej臋tno艣ci z mojego petsa oraz stworzenie no艣nika danych z liter膮 (G:). Pozdrawiam wszystkich i m贸j problem zosta艂 rozwi膮zany, a temat uwa偶am za zamkni臋ty.