Skocz do zawarto艣ci

Loteriada - click Do艂膮czona grafikaZasady event贸w - click Do艂膮czona grafika Komiks - click

Zdj臋cie

Problemy Techniczne z VirtualMT2

Najlepsza odpowied藕 PhantoUnicorn , 06 wrzesie艅 2022 - 16:54

Rozwi膮zanie moich problem贸w:

- Zmniejszona p艂ynno艣膰 gry w trakcie ubijania wszelkich spot贸w (najcze艣ciej wyst臋puje to na mapkach takich jak DT i AV3 od 140lv);

Problem ten u mnie zosta艂 wyeliminowany przez wykonanie pewnych krok贸w:
- Znajd藕 jakiego艣 pendrive lub p艂yte CD/DVD (je偶eli posiadasz no艣nik danych);
- Pod艂膮cz sw贸j no艣nik danych do urz膮dzenia, na kt贸rym grasz;
- Znajd藕 w ustawieniach "Menad偶er dysk贸w" (najszybciej znajdziesz pod skr贸tem Win + X);
- Kliknij PPM na no艣nik danych, kt贸ry pod艂膮czy艂e艣 do urz膮dzenia i w "Zmie艅 liter臋 dysku ...";
- Zmie艅 liter臋 no艣nika danych na liter臋 (G:) (Litera ma znaczenie!);
- Nie potrzebujesz przenosi膰 gry na ten no艣nik dysku, wystarczy w艂膮czy膰 normalnie clienta VirtualMT2 i p艂ynno艣膰 gry b臋dzie du偶o lepsza ni偶 przedtem.

Wa偶ne!
- Nie musisz niczego usuwa膰 ani zmienia膰 w menad偶erze dysk贸w opr贸cz tego, co poda艂em w powy偶szych punktach!
- Czasem lagi mog膮 by膰 powodowane umiej臋tno艣ciami pet贸w, dlatego zalecam nie dawa膰 punkt贸w w ich umiej臋tno艣ci, aby na AV3 gra nie ko艅czy艂a si臋 "widowiskiem zdj臋ciowym"!

- Samoistne wylogowywanie postaci po jakim艣 czasie (raz zdarza si臋 to po godzinie gry, a raz po ubiciu 4 spot贸w na mapie AV3 od 140lv).

Tutaj problem mo偶e cz臋sto wyst臋powa膰 przez ro偶ne b艂臋dy zapisywane w plikach gry, na przyk艂ad b艂臋dy przy wczytywaniu modeli postaci, stroj贸w lub potwor贸w. Oczywi艣cie tak偶e mo偶e problem le偶e膰 w waszym 艂膮czu (utrat膮 pakiet贸w, kt贸r膮 mo偶ecie sprawdzi膰 przyk艂adowo na TeamSpeak3 podczas gry, klikaj膮c na sw贸j nick na tym software PPM i "Informacja o kliencie" czy cos takiego), lecz u mnie takiego problemu akurat nie by艂o.

Podsumowuj膮c, nie ma tutaj jedynego sposobu na napraw臋 tego problemu. U mnie w wiekszo艣ci sprawdzi艂o sie usuni臋cie umiej臋tno艣ci z mojego petsa oraz stworzenie no艣nika danych z liter膮 (G:). Pozdrawiam wszystkich i m贸j problem zosta艂 rozwi膮zany, a temat uwa偶am za zamkni臋ty.

Przejd藕 do postu

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 PhantoUnicorn

PhantoUnicorn

Nowy

• U偶ytkownik
  • Pip
  • 3 post贸w
  • Do艂膮czy艂 nie, 04 wrz 22
  • Pa艅stwo: Country Flag
  • Wojew贸dztwo:Mazowieckie
  • P艂e膰:M臋偶czyzna
  • Nick w grze:ShinoaYung
  • Kr贸lestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:PhantoUnicorn

Napisano 05 wrzesie艅 2022 - 19:12

Witam wszystkich czytelnikow tego posta. Ostatnio wr贸ci艂em na serwer VirtualMT2 i mierz臋 si臋 coraz cz臋艣ciej z problemami takimi jak:
- Zmniejszona p艂ynno艣膰 gry w trakcie ubijania wszelkich spot贸w (najcze艣ciej wyst臋puje to na mapkach takich jak DT i AV3 od 140lv);
- Samoistne wylogowywanie postaci po jakim艣 czasie (raz zdarza si臋 to po godzinie gry, a raz po ubiciu 4 spot贸w na mapie AV3 od 140lv).

Zmniejszona p艂ynno艣膰 gry (tzw. lagi) wed艂ug moich bada艅, z czego mo偶e si臋 to zdarza膰, jest powodowane najcze艣ciej przez umiej臋tno艣ci peta, gdy ubija du偶e grupki potwor贸w naraz.

Pr贸bowa艂em ju偶 m. in. czy艣ci膰 komputer z wirus贸w, wykorzystuj膮c podlinkowanego przez Administratora pod innym postem, opisuj膮cego podobny problem "Malwarebytes", lecz na d艂u偶sz膮 met臋 ten spos贸b nie zlikwidowa艂 mojego problemu (czy艣ci艂em komputer tym software w dniu 04.09.2022). Oczywi艣cie tak偶e mam aktualnego clienta VirtualMT2 (aktualizacja sprawdzana dnia 05.09.2022) oraz wszystkie sterowniki s膮 tak偶e zaktualizowane.

Uprzedz臋 te偶 osoby, kt贸re mog膮 pyta膰 si臋 mnie o posiadanym przeze mnie 艂膮czem internetowym oraz hardware. Oto skr贸cona lista moich komponent贸w:

Laptop Acer Nitro 5 AN515-55
Procesor: Intel Core i7-10750H 2.60GHz
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GB VRAM
Pami臋膰 RAM: 16 GB
No艣nik Pami臋ci: SSD M.2 512GB

Je偶eli chodzi o pr臋dko艣膰 mojego internetu to wygl膮da to nast臋puj膮co:

Ping: 21
Pobieranie: 66.91 Mbps
Wysy艂anie: 18.80 Mbps

Je偶eli kto艣 m贸g艂by mi pom贸c jako艣 rozwi膮za膰 ten problem, to by艂bym wdzi臋czny takiemu ochotnikowi. Patrzy艂em na wszystkie posty opisuj膮ce podobne problemy, kt贸re ja posiadam, lecz rozwi膮zania tego problemu w nich nie znalaz艂em. 呕ycz臋 mi艂ego dnia/mi艂ej nocy oraz oczekuje na jakie艣 porady od os贸b, kt贸re mo偶e poradzi艂y sobie z tymi problemami.

• NIEP0K0RNY lubi to

#2 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5289 post贸w
  • Do艂膮czy艂 sob, 03 gru 11
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Kr贸lestwo:Chunjo
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 06 wrzesie艅 2022 - 05:12

Wygl膮da to na problem z po艂膮czeniem, na pocz膮tek zmie艅 w routerze kana艂 WIFI na 11, lub 9.  Je艣li nic si臋 nie zmieni, a chcia艂bys w 100% wyeliminowa膰 problem z po艂膮czeniem, to podczas gry wejd藕 na nasz ts i poobserwuj zak艂adk臋 "informacje o po艂膮czeniu klienta" 

• PhantoUnicorn lubi to

virtualmt21516717016__769671423939699945

virtualmt21753864899__1f41c-2.png

#3 PhantoUnicorn

PhantoUnicorn

Nowy

• U偶ytkownik
  • Pip
  • 3 post贸w

Napisano 06 wrzesie艅 2022 - 08:11

Wygl膮da to na problem z po艂膮czeniem, na pocz膮tek zmie艅 w routerze kana艂 WIFI na 11, lub 9.  Je艣li nic si臋 nie zmieni, a chcia艂bys w 100% wyeliminowa膰 problem z po艂膮czeniem, to podczas gry wejd藕 na nasz ts i poobserwuj zak艂adk臋 "informacje o po艂膮czeniu klienta"

Chcia艂bym poinformowa膰, i偶 rozwi膮zanie poprzez zmiany kana艂u WiFi w routerze z 11 na 9 nie sprawdza si臋 w moim przypadku. Jest to spowodowane g艂ownie tym, 偶e ja nie korzystam z WiFi 2,4 GHz, na kt贸rym mam takie kana艂y, lecz z WiFi 5 GHz, kt贸ry posiada jedynie kana艂y 36 (80MHz i 40MHz) oraz 44 (40MHz).

SS z ustawie艅 WiFi: https://www.forum.vi...creenshot_3.png

Tak偶e tak samo jak poradzi艂 mi Administrator sprawdzi艂em na serwerze TeamSpeak 3 "informacje o po艂膮czeniu klienta". Niestety nie zauwa偶y艂em 偶adnych zmian, kt贸re mog艂yby kierowa膰 problem na po艂膮czenie.

SS z zak艂adki "informacje o po艂膮czeniu klienta": https://www.forum.vi...creenshot_2.png

Uwa偶am, 偶e ten spos贸b m贸g艂by rozwi膮za膰 ten problem, jednak w moim przypadku spowodowa艂oby to spowolnienie ca艂ej sieci (dla os贸b kt贸re nie s膮 zbyt "techniczni" WiFi 2,4 GHz powoduje, 偶e pr臋dko艣膰 艂膮cza internetowego jest mniejsza, lecz cz臋sto zasi臋g jest wy偶szy). Je偶eli jest jaka艣 inna mo偶liwo艣膰 rozwi膮zania tego problemu, to by艂bym wdzi臋czny za przedstawienie takiego rozwiazania.

U偶ytkownik PhantoUnicorn edytowa艂 ten post 06 wrzesie艅 2022 - 08:13

#4 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5289 post贸w
  • Do艂膮czy艂 sob, 03 gru 11
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Kr贸lestwo:Chunjo
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 06 wrzesie艅 2022 - 08:39

Kurcz臋 cie偶ko powiedzie膰 co mo偶e by膰 przyczyn膮. Ja od siebie mog臋 napisa膰 偶e gram na emulowanym Windowsie, kt贸ry nie posiada nawet sprz臋towej karty graficznej, a dysk twardy jest w formie 150Gb pliku i takie problemy u mnie nie wyst臋puj膮. Je艣li posiadasz jaki艣 inny wolny komputer w domu, to po prostu sprawd藕 jak gra zachowuje si臋 na innym sprz臋cie.

Spoiler

virtualmt21516717016__769671423939699945

virtualmt21753864899__1f41c-2.png

#5 PhantoUnicorn

PhantoUnicorn

Nowy

• U偶ytkownik
  • Pip
  • 3 post贸w

Napisano 06 wrzesie艅 2022 - 16:54   Najlepsza odpowied藕

Rozwi膮zanie moich problem贸w:

Problem ten u mnie zosta艂 wyeliminowany przez wykonanie pewnych krok贸w:
- Znajd藕 jakiego艣 pendrive lub p艂yte CD/DVD (je偶eli posiadasz no艣nik danych);
- Pod艂膮cz sw贸j no艣nik danych do urz膮dzenia, na kt贸rym grasz;
- Znajd藕 w ustawieniach "Menad偶er dysk贸w" (najszybciej znajdziesz pod skr贸tem Win + X);
- Kliknij PPM na no艣nik danych, kt贸ry pod艂膮czy艂e艣 do urz膮dzenia i w "Zmie艅 liter臋 dysku ...";
- Zmie艅 liter臋 no艣nika danych na liter臋 (G:) (Litera ma znaczenie!);
- Nie potrzebujesz przenosi膰 gry na ten no艣nik dysku, wystarczy w艂膮czy膰 normalnie clienta VirtualMT2 i p艂ynno艣膰 gry b臋dzie du偶o lepsza ni偶 przedtem.

Wa偶ne!
- Nie musisz niczego usuwa膰 ani zmienia膰 w menad偶erze dysk贸w opr贸cz tego, co poda艂em w powy偶szych punktach!
- Czasem lagi mog膮 by膰 powodowane umiej臋tno艣ciami pet贸w, dlatego zalecam nie dawa膰 punkt贸w w ich umiej臋tno艣ci, aby na AV3 gra nie ko艅czy艂a si臋 "widowiskiem zdj臋ciowym"!

Tutaj problem mo偶e cz臋sto wyst臋powa膰 przez ro偶ne b艂臋dy zapisywane w plikach gry, na przyk艂ad b艂臋dy przy wczytywaniu modeli postaci, stroj贸w lub potwor贸w. Oczywi艣cie tak偶e mo偶e problem le偶e膰 w waszym 艂膮czu (utrat膮 pakiet贸w, kt贸r膮 mo偶ecie sprawdzi膰 przyk艂adowo na TeamSpeak3 podczas gry, klikaj膮c na sw贸j nick na tym software PPM i "Informacja o kliencie" czy cos takiego), lecz u mnie takiego problemu akurat nie by艂o.

Podsumowuj膮c, nie ma tutaj jedynego sposobu na napraw臋 tego problemu. U mnie w wiekszo艣ci sprawdzi艂o sie usuni臋cie umiej臋tno艣ci z mojego petsa oraz stworzenie no艣nika danych z liter膮 (G:). Pozdrawiam wszystkich i m贸j problem zosta艂 rozwi膮zany, a temat uwa偶am za zamkni臋ty.

• Carki, NIEP0K0RNY i Kocur lubi膮 to

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: Potrzebuj臋 pomocy

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych