Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click Dołączona grafikaOdwiedź moje konto - click

Zdjęcie

ZMIANNY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#16 Karpa

Karpa

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 25 postów
  • Dołączył czw, 27 lut 25
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Lubelskie
  • Nick w grze:Nick
  • Królestwo:Chunjo

Napisano 20 wrzesień 2025 - 21:03

Zacząłem grać w marcu. I powiem ze ci gracze którzy grają więcej niż 3 lata mówią jak to kiedyś wszystko dropilo. Z v1 to leciały 2/3/4 medale non stop. Teraz 1/2 a większości 0. Ogólnie drop był wiele lepszy. Zrobiliście nowa mapę której nikt nie lata bo się zwyczajnie nie opłaca bo nic nie dropi i wejście drogie. Także trochę wam się te balansy pogubiły. Is wyglada jak by był od 1 dnia serwa. Nic nowego ciekawego i opłacalnego nie ma. Mapy stoją puste moby pobugowane w ścianach bo nikt nie chodzi. Przychodzą nowi gracze. Idą na baronke a tam drop albo się zwróci albo na -. Nie dziwne ze odchodzą. Czas się zastanowić co dalej. Wyglada jak by 2 osoby próbowały ogarnąć cały serwer. Szacunek bo naprawdę dużo pracy was to kosztuje ale może pora pomyśleć o jakiejś pomocy by ożywić to. W końcu na tym zarabiacie
  • Effa - Królowa Ziemi i Frytas lubią to

#17 gutekk12

gutekk12

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów
  • Dołączył czw, 11 cze 15

Napisano 20 wrzesień 2025 - 21:28

Zacząłem grać w marcu. I powiem ze ci gracze którzy grają więcej niż 3 lata mówią jak to kiedyś wszystko dropilo. Z v1 to leciały 2/3/4 medale non stop. Teraz 1/2 a większości 0. Ogólnie drop był wiele lepszy. Zrobiliście nowa mapę której nikt nie lata bo się zwyczajnie nie opłaca bo nic nie dropi i wejście drogie. Także trochę wam się te balansy pogubiły. Is wyglada jak by był od 1 dnia serwa. Nic nowego ciekawego i opłacalnego nie ma. Mapy stoją puste moby pobugowane w ścianach bo nikt nie chodzi. Przychodzą nowi gracze. Idą na baronke a tam drop albo się zwróci albo na -. Nie dziwne ze odchodzą. Czas się zastanowić co dalej. Wyglada jak by 2 osoby próbowały ogarnąć cały serwer. Szacunek bo naprawdę dużo pracy was to kosztuje ale może pora pomyśleć o jakiejś pomocy by ożywić to. W końcu na tym zarabiacie

Mądrego warto posłuchać każdy by chciał żeby server tętnił życiem i było więcej graczy czasy się zmieniają więc niech server też niech się zmienia KU Lepszemu Pozdrawiam 

#18 gutekk12

gutekk12

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów
  • Dołączył czw, 11 cze 15

Napisano 20 wrzesień 2025 - 21:33

Proponuję zmienić ilość itemów na baronke z x25 sztuk każdej na x10 

#19 Frytas

Frytas

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 69 postów
  • Dołączył śro, 06 mar 24
  • Nick w grze:Came
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:Stachu

Napisano wczoraj, 08:09

Jest to jakaś opcja, ale wydaje mi się że administracja nie chciała by wysokie lvl farmili na baronce komplety na new kd (ja tak rok temu robiłem) to była fajna szybka mapka bez klucza więc zawsze dało się ją zrobić około 3 min nawet szybciej. Faktycznie mogło to psuć balans gry, ponieważ wielu graczy wybierali grę na niskim poziomie bo bardziej się to opłacało rok temu niż jakaś warownia itp (moim zdaniem)  Teraz ta mapa przypomina mi coś w rodzaju farmienia rudy bo tego leci serio sporo, ale nie oszukujmy się kto potrzebuje rudy? Dodana została ta wspomniana szkata ulep jak pisałem z niej leci jakieś 4-5 b nie więcej, oraz dodano irytujący drop miecza na 5 lvl +4 a dropi on autentycznie co drugą mapkę. Jeszcze rok temu dużo dropiło przepisów profesjonalisty czy petów, teraz zamiast tego mamy miecz +4 na 5 lvl.

Moja propozycja: miecz +4 wywalamy, szkate ulep wywalamy, zamiast tego dodajemy mały % klucza termidy z bosa i tu kluczowe jak administracja nie chce powtórki z przed roku i boi się dodać większy % na ulepy new kd to dodać np więcej redek żeby nie dropiło ich 5 co daje jakieś 50b tylko np 15, żeby to nie była bezsensowna mapka pod farmienie rud ale np pod dropienie redek to już bardziej sensowne. Jeżeli pomysł na redki słaby to większy % na drop new kd bo ta mapa ma super potencjał robi się ją przyjemnie bo nie ma tu wspomnianego klucza i losowości czasowej.

#20 Karpa

Karpa

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 25 postów
  • Dołączył czw, 27 lut 25
  • Województwo:Lubelskie
  • Nick w grze:Nick

Napisano wczoraj, 15:07

Ja to w ogóle bym przebudował ten system ulepszeń na eq bestii. Dał np 50/100 ryb tych normalnych i rude w ilości 200/250 i wywalić komplety na kd. Bo jeśli na baronce zacznie tego dużo lecieć to tez zaburzy cały system. Wiec po prostu zmienić ulepy na eq bestii i zabrać kpl kd i dodać jakiś kenai czy inne pety które są potrzebne do ulepszania otchłani. I tak jak wyżej wspomniane klucze Temidy. Zostawił bym skrzynie ulep bo to w późniejszym etapie i tak będzie potrzebne.

#21 Naorixx

Naorixx

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 8 postów
  • Dołączył czw, 10 lip 25
  • Nick w grze:Naorixx

Napisano dziś, 21:20

Ogólnie dla mnie system ulepszania eq jest trochę dziwny. Bo tak jak piszecie wyżej. Na eq bestii potrzebne są ulepszacze te same co na new kd. Dalej idąc eq niebiańskie i boskie wymagają tych samych ulepszaczy rudy i ości. Wiem ze z tym było tak od początku ale set niebiański jest praktycznie niepotrzebny patrząc na lvl w jakich można wykorzystać eq. Kiedyś pisałem już o tym ze można byłoby zmienić lvl zastosowania co sprawiłoby ze więcej tego pojawiłoby sie na rynku. Przykładowo zmienić mapę razadora której nikt nie lata na dung 130-150 (eq niebiańskie dac od 130-140). Wtedy żeby dt również sie nie rozjechało zmiejszyc możliwość wejścia do 130 ( trucie np od 125). Wracając do razadora wprowadzić ulepszacze potrzebne do niebiańskiego eq np, a z boskim zostawić tak jak jest.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Nowość

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych