Siema!
Ostatnio na Discordzie serwerowym pojawiło się sporo propozycji odnośnie serwera.
Jedna z nich najbardziej przypadła mi do gustu, bo nie oferuje wielkich zmian a dodatkową zabawę.
Oczywiście chodzi tutaj o: Koło Fortuny.
Przychodzę więc z podbiciem tej propozycji przy okazji chcąc zarysować pewien możliwy schemat działania.
Fajna rzecz która mogłaby każdemu przynieść korzyść i dreszczyk emocji.
W praktyce nie trzeba tutaj żadnego tłumaczenia, bo raczej wszyscy wiemy na czym polega zabawa, natomiast dla pełnej jasności chciałbym przestawić PRZYKŁADOWY wariant zabawy.
Sam "event" mółby mieć dwie opcje tj. Droższą oraz tańsza. Oczywiście każda z tych opcji miałaby szansę na pojawienie się w kole Głównej Wygranej (przy okreslonym % na pojawienie się takiego pola)
Wariant nr. 1 Tańszy
Pula nagród możliwych do pozyskania:
1x Niebieski Glejt
1x Medalion
2x Medal portalu
5x Kompas Wikongów
5x Magiczna Mapa
1x Certyfikat Nemere
3x Niebieski/Zielony/Czerwony Yin-Yang
5x Zielone/ Niebieskie/ Czerwone/ Fioletowe Zioła do biologa
Oraz kilka "śmieci" dla redukcji przychodów:
200x Rybia Ość
200x Serce Bera
etc. etc. zależnie od potrzeb
I o zgrozo... Jedno puste pole.
Przykładowy JACKPOT: Mała autopotka, 10x Niebieski Glejt, 10x Medalion, 20x Medal portalu
Proponowany koszt jednego zakręcenia śmigłem: 10.000SM
Wariant nr. 2 Droższy
Pula nagród możliwych do pozyskania:
3x Niebieski Glejt
3x Medalion
8x Medal portalu
15x Kompas Wikongów
15x Magiczna Mapa
3x Certyfikat Nemere
5x Niebieski/Zielony/Czerwony Yin-Yang
No i również kilka "śmieci" dla redukcji przychodów:
500x Rybia Ość
500x Serce Bera
etc. etc. zależnie od potrzeb
Tutaj możnaby było odpuścić sobie puste pole ![]()
Przykładowy JACKPOT: Duża autopotka, 25x Niebieski Glejt, 25x Medalion, 50x Medal portalu, może jakiś nie pakowalny pets 20śr z mikro-procentem na trafienie?
Proponowany koszt jednego zakręcenia śmigłem: 30.000SM
Oczywiście pula dostępnych fantów nie musi być taka ani nawet podobna do tej którą przedstawiłem, ponieważ PRZEDSTAWIONA PRZEZE MNIE PROPOZYCJA MA CHARAKTER WYŁĄCZNIE OBRAZOWY, ORAZ NIE MA ZA ZADANIE NARZUCIĆ DOSTĘPNYCH OPCJI.
Dodatkowo aby nie zaśmiecać ekranu kolejnym przyciskiem eventu singleplayer (tak jak okienko kart OKEY), zaproponowałbym schowanie Koła fortuny w tym właśnie przycisku.
Dajcie znać co o tym sądzicie, bo ja bardzo chętnie bym czasami upłynnił kilka bryłek na kuponik SM.
PS. Tak, tak wiem.. "Kiedyś tego nie było i jakoś też graliśmy", ale jestem pewien, że nie jeden z nas by od czasu do czasu śmigło odpalił.
Zapraszam do dyskusji!
~ Ivashenkov.
!!!UWAGA!!!
- Post jest tylko i wyłącznie propozycją/ankietą i dotyczy możliwości dodania a nie samego faktu i ramy czasowej w której funkcja MOGŁABY zostać dodana.
- Bardzo proszę aby w dyskusji skupić się poruszonym temacie i rzeczach które mogą być z nim związane.
- Nie atakujcie nikogo (chyba, że mnie
), bo kompletnie nie po to został stworzony temat.
** Przypominam raz jeszcze na zapas, że wszystko co opisałem w tym poście tj. Przedmioty, ilości, ceny czy waluta - są tylko propozycją dla zobrazowania zabawy w przełożeniu na Virtual'a.
Za ewentualne błędy logiczne, ortograficzne, literówki etc. zawarte w tym poście bardzo przepraszam, czasami zwiera mi lewa półkula z prawą i wychodzą rzeczy które wyjśc nie powinny.
Edited by Ivashenkov, Today, 19:46 PM.

Zasady eventów -
This topic is locked