Jump to content

Loteriada - click Posted ImageZasady eventów - click Posted Image Fotograf - click Posted Image

Photo
- - - - -

Zbrojownia i Warownia

• This topic is locked This topic is locked
25 replies to this topic

#16 Avallach

Avallach

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 583 posts
  • Joined Sat, 17 Nov 18
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Lubelskie
  • Nick w grze:lAvallach
  • Królestwo:Chunjo
  • Hobby:Lost

Posted 11 May 2026 - 15:01

No jak Ci może dropić glejtów co 3-5 mapę jak wejściówka na zbrojo to max 25b w najgorszym wypadku... przy samym odsprzedaniu ulep u NPC jesteś i tak zarobiony że szok. Na warowni jedyną różnicą jest to ze przepustka to już 80-90b i tam miło jak wpadnie co 20 mapę glejt ale i tak patrząc na ceny ulep z waro to aż chory zarobek.

• Amudiel likes this

giphy.gif

#17 Ishide ✒

Ishide ✒

Gryzypiór

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Joined Tue, 15 Jul 14
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:Ishide
  • Hobby:...

Posted 11 May 2026 - 19:06

*
POPULAR

Nie wiem jakim sposobem miarkujesz zarobek z mapy w stosunku do ceny przepustki skoro to zupełnie inna kwestia i normalnym powinno być, że czas poświęcony to też pieniądz i wartość większa niż ten w Twoim mniemaniu chory zarobek. Z jednej mapy możesz zarobić X wydając X a z kolejnej więcej X wydając mniej bądź więcej X - dlatego nie zmieniajmy zapotrzebowania na drop przepustki bo więcej osób chce coś innego podropić nie spędzając całego dnia przed monitorem by móc iść na 4 inne mapy niż Ty pójdziesz.

Popyt, podaż - to już wklejałeś parę lat temu definicje z sieci i doskonale to pamiętam bo jak widać nic się nie zmieniło w Twoim rozumowaniu mimo upływu lat. Tu nie chodzi o nieroztropne zwiększenie szansy na drop przepustki z mapy, jak to nazwałeś, nieważne ile by ona kosztowała, tylko przywrócenie tak jak to było parę miesięcy wcześniej. Niejeden post, pytanie i wołanie o pomoc było od graczy i to bardziej doświadczonych niż Ty - którzy nie widząc sensu gry zniechęcają się bo poświęcają czas by iść dalej, by móc coś ulepszyć, zainwestować. Fajnie byłoby gdyby te chęci gry jednak były podtrzymywane.

Pewnie nie zależy nam (graczom) na tym by w tydzień wymaxować eq bo to jest nudne i nie daje satysfakcji, lecz podtrzymać pocieche z gry i motywacje by iść następną mapę czy dungeon. Spróbować ulepszyć jeszcze raz. Ludzie z ekwipunkiem mogąc iść na mapę kryształową wolą poświęcić czas i iść na wieżę wygnańców w przekonaniu, że tam i tak nie poleci nic więcej. NIEWAŻNA CENA PRZEPUSTKI - tu nic się nie zmieniło :)

Ps - jak to lubisz pisać, szokiem by było gdybyś chociaż raz zauważył coś innego niż czubek własnego nosa i się nie odzywał gdy kolejny raz, gracze bez których sens tego serwera jest nikły proszą o pomoc bądź zmianę. Nie remake. Nie nowego Vmt2

• Shur'Tugal, Shadownman, MakeMyDay and 13 others like this

#18 Shur'Tugal

Shur'Tugal

Deshi

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1674 posts
  • Joined Sun, 06 Jan 13
  • MiastoZiemia
  • Nick w grze:-
  • Gildia:-----------------

Posted 11 May 2026 - 19:25

*
POPULAR

No jak Ci może dropić glejtów co 3-5 mapę jak wejściówka na zbrojo to max 25b w najgorszym wypadku... przy samym odsprzedaniu ulep u NPC jesteś i tak zarobiony że szok. Na warowni jedyną różnicą jest to ze przepustka to już 80-90b i tam miło jak wpadnie co 20 mapę glejt ale i tak patrząc na ceny ulep z waro to aż chory zarobek.

Co Ty tu tworzysz to aż mi się wierzyć nie chce. NIKT z tego co zaobserwowałem (chyba że przeoczyłem) nie narzekał na drop oprócz jednej osoby - i jakimś dziwnym zrządzeniem losu Ty nią jesteś. Ludziom się w miarę fajnie grało, coś poleciało w stosunku do ilości poświęconego czasu - podropiłeś trochę na waro czy zbrojo to sobie urozmaiciłeś to jakoś tym zordem później. Jednym zdaniem - było znośnie. No i oczywiście przychodzi jakiś smerf maruda, niszczyciel dobrej zabawy. Jak Ci leci za dużo ulep czy przepustek to idź sobie i wywal komuś w m1 albo wypierdziel na ziemię a nie przychodzisz z jakimiś dziwnymi żalami że niby za dobrze coś leci. Nie mam chęci poświęcać tak jak Ishide zauważył całego weekendu tylko po to żeby SPRÓBOWAĆ cokolwiek ulepszyć. Oczywiście też trochę koloryzuje, ale każdy z nas myślę że rozumie mniej więcej o co chodzi. Więc moja mała prośba - nie psuj (choć chciałoby się mocniej to wyrazić) graczom tej części frajdy z gry jaka im pozostała.

Ishide +1 

• Thomson, Ishide ✒, Charmed and 7 others like this

Dołączona grafika

#19 Avallach

Avallach

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 583 posts
  • Joined Sat, 17 Nov 18
  • Województwo:Lubelskie
  • Nick w grze:lAvallach
  • Hobby:Lost

Posted 12 May 2026 - 06:02

Odniosę się w ten sposób bez konkretów co do tych twórczych wysrrrrr....wodów atakujących mnie a nie wnoszących coś do tematu "glejt słabo dropi". Mówicie że drop się zmienił - admin zaprzecza mówi że jest taki sam od wielu lat. Podajemy przykładowe ilości dropu z map.. ignorujecie to, skupiliście się na mnie i na tym ze próbuje udowodnić że jest NORMALNIE drop ustawiony który daje duży profit po kilkunastu mapach. Odnośnie wspomnianych w domyśle uwag odnośnie dropu nieb. glejtów z rycerskiego pająka to była przesada i głośno o tym mówiłem i zwracałem uwagę. Co trzecią mapę miałeś pewność że dostaniesz nieb. glejt i to według was jest też tzw. "patrzenie na czubek własnego nosa"? A to chyba wam chodzi o magazynowanie tego po kontach żeby nadropiło i nie będzie trzeba od nikogo kupować... no ludzie... 

Jeżeli ktoś nie widzi sensu grania to po co tu siedzi? Jakiś syndrom sztokholmski? Przychodzą i jęczą jak to na tym serwerze jest ciężko jak to nic nie dropi jak marnuje czas bo nic nie można osiągnąć w miesiąc jak serwer stoi latami. Ludzie a w szczególności was dwóch wyżej dajcie sobie spokój z tym ciągłym narzekaniem... tym bardziej jeżeli jeden z was nie deklaruje że coś tutaj jeszcze gra. Obserwując forum od wielu lat widzę jak tutaj zataczane jest pewnego rodzaju koło ekonomiczne. Latanie map -> narzekanie na słaby drop -> zmiany -> latanie map -> narzekanie na za duży drop i że wszystko stoi na rynku -> zmiany wyprowadzenie ulep z serwera np. eventem -> Latanie map i tak co kilka miesięcy.

Po kilkunastu latach mam wrażenie że ta gra czyli metin przyciągał ten typ ludzi którzy mogli się wyżyć narzekając na niepowodzenia w grze, próbując wymóc na administracji jakieś destrukcyjne ruchy. 

Edited by Avallach, 12 May 2026 - 06:03.

giphy.gif

#20 Ishide ✒

Ishide ✒

Gryzypiór

• Globtroter
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Joined Tue, 15 Jul 14
  • Nick w grze:Ishide
  • Hobby:...

Posted 12 May 2026 - 06:33

Dokładnie, masz wrażenie. I tylko to. Podaj przykład mojego narzekania na szanse odnośnie dropu ulepszaczy/przepustek jeśli już się do tego tak konstruktywnie odniosłeś.

#21 Śmieszek

Śmieszek

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 399 posts
  • Joined Mon, 26 Aug 19
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:Adrianna
  • Królestwo:Shinsoo
  • Hobby:Pianino i kaligrafia

Posted 12 May 2026 - 08:44

Drop adekwatny do poziomu trudności mapy

#22 Shur'Tugal

Shur'Tugal

Deshi

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1674 posts
  • Joined Sun, 06 Jan 13
  • MiastoZiemia
  • Nick w grze:-
  • Gildia:-----------------

Posted 12 May 2026 - 09:50

Mówicie że drop się zmienił - admin zaprzecza mówi że jest taki sam od wielu lat

No dobrze, tylko wciąż bazujemy na naszych subiektywnych opiniach i obserwacjach. Gdyby nie te obserwacje (nie tylko moje) to w ogóle tego tematu by nie było. Ja nie mam dostępu do procentów więc odnoszę się do tego co widzę.

A to chyba wam chodzi o magazynowanie tego po kontach żeby nadropiło i nie będzie trzeba od nikogo kupować

Jedni dropią żeby sprzedać ewentualne przepustki, inni może magazynują co poleci i później sami te mapy latają - gdzie tu problem?

Przychodzą i jęczą jak to na tym serwerze jest ciężko jak to nic nie dropi jak marnuje czas bo nic nie można osiągnąć w miesiąc jak serwer stoi latami.

Myślę że nikt nie jest na tyle odklejony żeby uważać że na takim serwerze osiągniesz szczyt grając nawet pół roku. Skąd taki wywód w ogóle.

Ludzie a w szczególności was dwóch wyżej dajcie sobie spokój z tym ciągłym narzekaniem... tym bardziej jeżeli jeden z was nie deklaruje że coś tutaj jeszcze gra.

W szczególności Was dwóch? No wypraszam sobie. Ty mi będziesz jakieś notoryczne narzekanie wypominał, które nie ma pokrycia w rzeczywistości? Poza tym gdzie jest napisane bo może przeoczyłem zdanie że któryś z nas nie gra obecnie na serwerze?

Po kilkunastu latach mam wrażenie że ta gra czyli metin przyciągał ten typ ludzi którzy mogli się wyżyć narzekając na niepowodzenia w grze, próbując wymóc na administracji jakieś destrukcyjne ruchy.

Administracja myślę że nie wprowadzi niczego co mogłoby być ewentualnie destrukcyjne - bo jak sam zauważyłeś serwer stoi już lata. Gracze zauważają coś co według nich jest jakąś zmianą - niekoniecznie pozytywną i pytają o jakieś działania zaradcze. To nie jest wymuszanie.

Nie odpowiadam więcej na nic - według mojej SUBIEKTYWNEJ opinii drop jest słabszy niż kilka miesięcy temu, a o ile to już się kłócić nie będziemy - mogę żyć w błędzie. 

Dołączona grafika

#23 Koxowycheater

Koxowycheater

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 147 posts
  • Joined Tue, 01 Mar 16
  • Województwo:W-mazurskie
  • Imię:Anonimowe
  • Nick w grze:Brak
  • Gildia:Brak
  • Nick na TS:Brak

Posted 12 May 2026 - 21:04

No dobrze, tylko wciąż bazujemy na naszych subiektywnych opiniach i obserwacjach. Gdyby nie te obserwacje (nie tylko moje) to w ogóle tego tematu by nie było. Ja nie mam dostępu do procentów więc odnoszę się do tego co widzę.
Jedni dropią żeby sprzedać ewentualne przepustki, inni może magazynują co poleci i później sami te mapy latają - gdzie tu problem?
Myślę że nikt nie jest na tyle odklejony żeby uważać że na takim serwerze osiągniesz szczyt grając nawet pół roku. Skąd taki wywód w ogóle.
W szczególności Was dwóch? No wypraszam sobie. Ty mi będziesz jakieś notoryczne narzekanie wypominał, które nie ma pokrycia w rzeczywistości? Poza tym gdzie jest napisane bo może przeoczyłem zdanie że któryś z nas nie gra obecnie na serwerze?
Administracja myślę że nie wprowadzi niczego co mogłoby być ewentualnie destrukcyjne - bo jak sam zauważyłeś serwer stoi już lata. Gracze zauważają coś co według nich jest jakąś zmianą - niekoniecznie pozytywną i pytają o jakieś działania zaradcze. To nie jest wymuszanie.
Nie odpowiadam więcej na nic - według mojej SUBIEKTYWNEJ opinii drop jest słabszy niż kilka miesięcy temu, a o ile to już się kłócić nie będziemy - mogę żyć w błędzie.

Dziękuję. Dziękuję również każdemu kto wziął sprawę na poważnie a nie jak 2 osoby na tym forum którzy piszą że drop adekwatny do przepustki i do czasu dropienia klucza. Gram już długoooo na serwerze z przerwami i mogę wywnioskować że aktualny drop jest słaby i mamy prawo do narzekania i dzielenia się z tym na forum bo po coś one jest w szczególności dział Dyskusje! Pozdrawiam serdecznie

#24 Weed97

Weed97

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 10 posts
  • Joined Tue, 22 Jul 25
  • Nick w grze:WeedTM

Posted 12 May 2026 - 21:41

Wiem tyle ze sie odechciewa grac jak tak na sztuki przepustek trzeba walczyc . ja juz mysle o jakiejs przerwie bo to juz nie relax a nerwy 

• Koxowycheater likes this

#25 tiki5

tiki5

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 posts
  • Joined Sun, 18 Dec 22
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Itachisama
  • Nick na TS:Itachisama

Posted 13 May 2026 - 09:46

Więcej glejtow to mniejsza cena, a ta jest zadawalajaca dla tych co sprzedają. Medale też po 800+ więc ok. Temat jak temat. Trójkącik hawajskiej dla nowych na zachętę by się przydał

#26 Larz

Larz

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 95 posts
  • Joined Sat, 19 Nov 22
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:Nasz
  • Królestwo:Shinsoo

Posted 13 May 2026 - 10:20