Jezus jest wsrod nas ? gdzie masz tego swojego Jezusa, a tak w ogole gdzie jest wasz "Bog?"
Jak by ten Bog istnial nie bylo by zadnych gwaltow, morderst, samobojst...
Tupolow ? czym oni sobie zasluz ? Katyń.. to samo-.-..
Jak by napisali w tym starym testamencie, ze w w okół slonca lata termos to tez byscie uwiezyli ?
Mało tego, gdybyście urodzili sie w islami i mieszkali tam to wiezyli byscie w Boga czy Allaha ? kurde, ile jest tych Bogow...
"nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna"- moze i wiekszosc jest chrzescijaninami, ale co z reszta ktorze wierza w innych bogow ? pojda do piekla ?
Kiedys znalazlem w necie, nie chce reklamowac strony.. Koles mial dziewczyne, ktora zamykal w piwnicy, gwalcil ja, bil, zrobil jej dzieciaka, ktorego tez gwalcil i bil..Po kilunastu latach sprawa sie wydala bo sasiad zauwazlym ze cos jest nie tak. Koles poszedl do wiezienia, a z kolei ona we wywiadze mowila ze dzien w dzien modlila sie do Boga jednak jak mozna bylo sie spodziewac rownie dobrze mogla rozmawiac ze sciana...
Tyle mam do powiedzenia : )Pa :*
Ty się trochę zastanów skoro Bóg istnieje , to istnieje także jego przeciwieństwo (czyli grzech,zło, diabeł). I jakby Bóg miał wszystkich ratować to by było coś dziwnego. Bo skoro wszystko na świecie ma swoje przeciwieństwo to i on musi mieć. A po za tym Bóg dał nam przykazania których powinniśmy przestrzegać, jednak często się tak nie dzieje bo człowiek jest istotą niedoskonałą. Stworzono go na podobieństwo Boga ale nie jest on jego odzwierciedleniem. Jest on rozdarty , ma duszę (czyli pierwiastek boski) ale ma także ciało co upodabnia go do zwierzęcia.A co do księży jak już napisałam człowiek jest istotą niedoskonałą i ma prawo do złych decyzji, a ksiądz jest tylko człowiekiem. A i nie rozumiem twojego drugiego postu że nie ma dowodu na to że istnieje. Ale czy są dowody na to że nie istnieje? Jeśli w niego nie wierzysz to jest twój pogląd ale ja w niego wierze i nie musisz mi udowadniać że nie istnieje bo ja sądzie inaczej.
Sorki troszkę się rozpisałam ^^
Użytkownik koteczek^^ edytował ten post 01 lipiec 2013 - 08:26