Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafikaOdwiedź moje konto - click

Zdjęcie

Postać w bezruchu = lag/kick. BŁAGAM O POMOC.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów
  • Dołączył sob, 18 maj 13

Napisano 11 grudzień 2013 - 22:30

Witam, parę dni temu zrobiłem format dysku i pojawił się problem, a mianowicie - gdy zostawiam postać w bezruchu - tworzy się LAG. Wygląda to tak, że gdy stoję jakiś czas w bezruchu to nagle wszystkie biegające postacie itp. - zatrzymują się - nic się nie dzieje jakby mi urwało internet, mimo, że w tym czasie mogę swobodnie filmy na yt oglądać, grać w inne gry itp.

Dzieję się tak tylko z metinem.  W BF4 wszystko jest ok, w lolu tak samo, w rappelz itp. - tylko tu mam taki problem, nie mogę nawet sklepiku wystawić by itemy do biologa sprzedać bo wywala po chwili :(

Nie mylcie tego z lagami typu: spadek fps, czarny ekran, słaby net itp.  bo BF4 lata mi w HD na wysokich luzem, a tylko tu mam taki dziwaczny problem i tylko jeśli postać jest w bezruchu.    

Natomiast jeśli ustawię postać by była cały czas w ruchu, biła z konia, biegła przed siebie czy coś to taki lag się nie tworzy...JEDYNIE JAK POSTAĆ JEST W BEZRUCHU :(

Specyfikacja kompa:

AMD phenom II x4 960T 3.0 GHz

Gigabyte Radeon 6850 1 gb 256 

4 GB ram 1333 MHz

Dysk - 160 GB WD bez bad sectorów.

Internet 40 mb/s

To co do tej pory zrobiłem i nie poskutkowało:

1.Ponowne formaty, utworzenie różnych partycji, instalacja na innej partycji.

2.Pożyczyłem dysk twardy 500 GB od kolegi, zainstalowałem windowsa 7 od nowa - nic nie dało.

3.Wszystkie sterowniki NAJNOWSZE do płyty głównej, grafiki, biblioteki visual c++, flash playery, net framework itp. SCIĄGNIĘTE I ZAINSTALOWANE.

4.Priorytet na najwyższy w managerze zadań ustawiony.

5.Sprawdziłem czy jest proces "Stij.exe" - nie ma go.

6.Odpaliłem na starym laptopie ojca z windows XP i podłączyłem do niego kabel sieciowy od modemu - ten sam, który jest podłączony do mojego kompa, w celu sprawdzenia czy za tym nie stoi wina mojego dostawcy - na laptopie 4h stania w bezruchu i 0 laga, na kompie po formacie - 20 sekund i wszystko wokół się zatrzymało.

7.Włączyłem funkcje TELNET o której pisali na forum pl-a kiedyś - nic nie dało.

8.Uruchamiałem jak admin, różne tryby zgodności - NIC NIE POSKUTKOWAŁO.

9.Poprosiłem kolegę o ściągnięcie Virtuala na swój komputer, aby zostawił postać w bezruchu na parę godzin - u niego się nie stworzył lag mimo tej samej wersji Windowsa (ta sama "gazetka od koleżki ") oraz tego samego dostawcy i wręcz takiej samej umowy internetowej.

10.Java zaktualizowana

Nie wiem w czym tkwi problem...jeden ze starych znajomych z pl-a mówi, że miał tak samo gdy miał radiówkę (ja mam modem i przez kabel do kompa idzie) i po zmianie dostawcy mu zniknął, jednak ZA NIM ZROBIŁEM FORMAT - WSZYSTKO DZIAŁAŁO - BF4, METIN - WSZYSTKO.   30 MIN PÓŹNIEJ PO FORMACIE - WSZYSTKO DZIAŁA TYLKO Z METINEM TAKIE PROBLEMY ;/    Więc wątpie, że wina stoi po stronie dostawcy skoro na lapku ojca, do ktorego podlaczylem ten sam kabel od neta co do mojego stacjonarnego - problemu nie było.

Sprzęt raczej też nie uległ jakiejś awarii czy coś w tym stylu bo go nawet nie dotykałem - wykrywa w dalszym ciągu 4 GB ramu, karta graficzna działa (Skoro BF4 działa to znaczy, że all ok pod kątem sprzętowym)

Windows ma opcje wyboru jaką wersję chce zainstalować (może niektórzy mają taką samą) i nie ważne jaką wybiorę - błąd występuję. Może ta wersja ma jakieś zabezpieczenia, lub jakoś inaczej ustawione opcje w porównaniu do innych...

Mam też w managerze zadań jakiś dziwny proces "Proces bezczynności systemu" nie zjada prawie nic pamięci, ale nie wydaje mi się bym miał go w procesach przed formatem - wyłączyć go nie mogę.

Może ktoś miał podobny problem ?   

Z góry dziękuję za pomoc...

#2 Mσяfєυѕz™

Mσяfєυѕz™

Mistrz Eventów

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3099 postów
  • Dołączył pią, 24 sie 12
  • Miasto☞ Pσℓαи∂ ☜
  • Nick w grze:Mσяfєυѕz ™
  • Gildia:NєνєяFσяgινє
  • Królestwo:Shinsoo
  • Gadu-Gadu:Aиσиумσυѕ™

Napisano 11 grudzień 2013 - 22:40

Dałem już taki temat i jak narazie mi nikt nie pomógł mam to samo.

Dołączona grafika

#3 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 11 grudzień 2013 - 22:49

Tak, tylko z tego co piszesz tobie się obraz ścina - nic się nie rusza tak ? Nawet koń, pet, mooby itp ?     Jeśli tak to jeszcze inaczej, bo u mnie obraz się nie ścina tylko tak jakby lag się tworzył (na pewno mieliście sytuacje, że gracie sobie, net wam pada i taka akcja jest, że mooby się ruszają, pet też, koń też, ale skilli nie możecie włączyć, ani ludzie się dookoła nie ruszają.)

Sęk w tym, że jak się poruszę w trakcie tego laga to nagle wszystko zaczyna się ruszać w przyśpieszonym tempie i wraca do normy, aż do momentu, gdy postać znowu jest w bezruchu.  Jeśli jednak postać stoi za długo to mi ją wywala...to nie ścina obrazu tylko coś w stylu:  Grasz grasz, neta ci rozłącza i obraz jest płynny, jednak ludzie stoją w miejscu, mooby tylko się ruszają, konie i pet, a skilli włączyć nie możesz...

Dodam, że w nocy gdy są pustki - takich problemów prawie, że nie mam (czas stania w miejscu wydluża się o wiele), za to zza dnia - nie ma opcji bym sklep wystawił :/    

Jutro postaram się dodać filmik pokazujący jak to wygląda.

P.S - jeśli ktoś mi napisze, że mam słaby sprzęt to parsknę śmiechem...

Użytkownik Cayek edytował ten post 11 grudzień 2013 - 22:50

#4 Mσяfєυѕz™

Mσяfєυѕz™

Mistrz Eventów

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3099 postów
  • Dołączył pią, 24 sie 12
  • Miasto☞ Pσℓαи∂ ☜
  • Nick w grze:Mσяfєυѕz ™
  • Gildia:NєνєяFσяgινє
  • Królestwo:Shinsoo
  • Gadu-Gadu:Aиσиумσυѕ™

Napisano 11 grudzień 2013 - 22:54

U mnie scina obraz gry wszystko sie zatrzymuje ale wszystko moge robic na innym koncie zaobserwowalem ze moja postac pisze a takze sie porusza podczas tego probemu. Po kilku minutach/sekundach wyrzuca ;/

Dołączona grafika

#5 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5276 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 11 grudzień 2013 - 23:08

Zainteresuj się wersją sterowników karty graficznej, i obsługą trybu DMA na kontrolerze dysku. Jeśli sobie nie poradzisz zapraszam na Ts w godzinach wieczornych, spróbujemy pomóc.

virtualmt21516717016__769671423939699945

#6 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 11 grudzień 2013 - 23:09

No mi działa również drugie o ile coś na nim robię.  Jeśli nie to lag i kick...Trochę to irytujące z tego względu, że każda najnowsza w chwili obecnej na rynku gra działa mi bez problemów, a metin nie...

Jeśli chodzi o to DMA opisane tu:

http://windows.micro...f#1TC=windows-7

To channel pierwszy i ostatni miały zaznaczone "włącz dma" , a dwa środkowe nie mają takiej opcji.

Póki co instaluje sterowniki grafiki ze strony na którą przeniosłem się po kliknięciu na uwagę "Zainstaluj najnowsze sterowniki" w cliencie War Thundera.     Dam znać czy coś pomogło...

Użytkownik Cayek edytował ten post 11 grudzień 2013 - 23:32

#7 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 12 grudzień 2013 - 13:49

Najnowsze sterowniki zainstalowane - nic nie pomogło :/

#8 VipKhan

VipKhan

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 754 postów
  • Dołączył sob, 01 wrz 12

Napisano 12 grudzień 2013 - 17:34

próbowałeś z pamiecia wirtualna? jezeli nie to spróbuj zmienic na inny parametr

#9 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 12 grudzień 2013 - 20:25

W sensie kość pamięci RAM czy w jakiś sposób jej parametry ? xd     

Mam pytanie, czy ktoś posiada zainstalowanego windowsa "z gazetki xd" przy instalacji którego jest opcja wyboru wszystkich możliwych wersji windowsa 7 x64 lub x86 ?  Kolega jak i...ma tego samego windowsa i to może jakoś wina właśnie tej wersji ?   Wina internetu to na pewno nie jest bo na laptopie ojca podlaczonym do tego samego modemu co mój komp - all śmiga, mimo 12 fps, ale taki lag się nie robi...jakby z grafiką coś było nie halo albo z pamięcią to raczej bym nie uruchomił BF4, albo miałbym takie same problemy...Dysk twardy wymieniany i dupa, więc może to wina tego windowsa ?   

Użytkownik Cayek edytował ten post 13 grudzień 2013 - 15:52

#10 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 13 grudzień 2013 - 22:18

Totalnie nowa wersja - oryginalny windows 7 wersja anglojęzyczna nic nie dała.  ...

#11 RomeoPL

RomeoPL

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 69 postów
  • Dołączył pon, 30 wrz 13
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoBrzeg Dolny
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Zbyszek
  • Nick w grze:Dolar877
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:Dolar877

Napisano 17 grudzień 2013 - 03:05

najlepiej przeskanuj pamięć DDR bo jest taka możliwość ze kość jest uszkodzona :) też tak miałem więc może być to, lub procesor graficzny ... pozdrawiam 

#12 Cayek

Cayek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 19:26

Pamięć RAM sprawdzona windows memory diagnostic i all ok.   Nie wiem po jakiej stronie jest wina.  Może szwagier będzie miał nie uzywaną kość ram do pożyczenia i grafikę.  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych