Jump to content

Loteriada - click Posted ImageZasady eventów - click Posted Image Odwiedź moje konto - click Posted ImagePocztówka - click

Photo

Szaman-Bosy

• This topic is locked This topic is locked

Poll: Szaman-Bosy (41 member(s) have cast votes)

hmmm

1. tak, po dopracowaniu pomysł bardzo dobry (13 votes [31.71%])

Percentage of vote: 31.71%

2. Voted nie, bo nie (25 votes [60.98%])

Percentage of vote: 60.98%

3. obojętnie, nwm po co to zaznaczam (3 votes [7.32%])

Percentage of vote: 7.32%

Vote
30 replies to this topic

#1 สุดท้าย

สุดท้าย

Profesjonalista

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2030 posts
  • Joined Mon, 13 May 13

Posted 18 June 2014 - 07:26

proponuje dodać szamanowi procentowy bonus do hitów w bosy np jak bije 1kk to do tego 20% i by bił 1.2kk

proponuje to gdyż all klasami robi się warownie/zbrojownie a szamanem nie gdyż ledwo co daje rade w bardzo wyszukanym eq i taniej oraz lepsze rezultaty są gdy się zrobi inna klase specjalnie na mapki tzn. dropek

nie chodzi mi o to by szaman był najlepszy na te mapki tylko żeby został wyrównany do innych klas chociażby do sury

proszę nie pisać że szaman jest najlepszy do pvp dlatego musi być słaby do exp gdyż to nie prawda:

-w 90 na szamana nic nikomu szaman nie zrobi a podobno miały być wyrównane dmg

-Woju na którego mamy 75 miecze/dwuręka łącznie z 3 skili więcej walnie niż szaman na którego mamy 85 maga i 10 szaman a skowyt wyrówna się przy tym do ducha

-podobnie jest z ninja tylko zamiast mieczy/dwuręki to strzały/style

-sury nie opisze bo mało nią grałem ale pewnie jest podobnie

nie proponuje ani sposobu w jaki to dodać ani procentowej wartości bonusu(można zaproponować coś niżej)chciałbym aby po prostu zastanowić się nad ogólnym pomysłem czy ma sens

zapraszam do wypowiedzi na ten temat

#2 Guest_Wruszek Zembuszek_*

Guest_Wruszek Zembuszek_*
  • Guests
  • Joined --

Posted 18 June 2014 - 07:33

na nie. dodajac dodatkowe dmg na moby szamanowi. trzeba dodac tez innym klasom. a przeciez masz peta, ktorego wystarczy wyexpic ;)

Wdg mnie szam nie bedzie sie dalo robic mapki. Jedynie jak grasz healem i masz buffa smoka to moze tak. Poprostu szaman to MAGIA nie Atak.

Szaman jest postacia stworzona do Pomocy oraz Pvp, nie expa.

Na szamana nikt nie nosi 90 ( chyba ze klaski ), od tego wlasnie jest full eq na magie. a na hitera wystarczy sura WP z odbitka lub Szaman Smok z blogo ;)

Kazda postac ma wady i zalety. Woj Body takto musi dostac dodatkowe 20% luda czy jakos tak bo to jest przeciez profeska dla expa. Albo Ninja Archer. Tez profeska pvp, nim nie masz tak latwo z expem ;x

Pozdrawiam

#3 สุดท้าย

สุดท้าย

Profesjonalista

• Użytkownik
  • 2030 posts
  • Joined Mon, 13 May 13

Posted 18 June 2014 - 08:32

Szaman jest postacia stworzona do Pomocy oraz Pvp, nie expa.<<< skąd ty to masz?

i co mam po prostu bufać szamanem 255lv full eq runiczne max+?

jak by skile szamana sprawiały że przeciwnicy mniej biją a twój team lepiej(im lepsze eq tym słabiej/lepiej) to może i tak

nikt nie nosi 90 na szamana bo szaman po prostu naj mniej bije i maga wystarcza bo jakoś sura to też magik a na niego maga nie wystarcza

#4 Shur'Tugal

Shur'Tugal

Deshi

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1667 posts
  • Joined Sun, 06 Jan 13
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoZiemia
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:-
  • Gildia:-----------------
  • Królestwo:Chunjo

Posted 18 June 2014 - 09:13

za, wiele razy zastanawiałem się nad grą szamanem lecz odrzucałem ten pomysł bo problem był z mapkami, każdy mówił że szamanem ledwo co da się zrobić mapkę i to w bardzo dobrym eq :)

Dołączona grafika

#5 AlphaWolf

AlphaWolf

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 476 posts
  • Joined Tue, 29 Oct 13
  • MiastoTam gdzie nie dogania życie Cię nad ranem, gdzie nie słyszysz głosów w głowie kiedy wstajesz..
  • Hobby:Sport, a w szczególności boks. Muzyka, sztuka. Graffiti. Freestyle :)

Posted 18 June 2014 - 09:57

Szamanem z petem 75 lvl, w virtk berle +20, kapłanie, boskie eksp, zimorodki.. Wcale nie takie wyszukane eq prawda ? Dałem radę zrobić zaginioną krainę virtual v3. Zbrojownie, warownie także dałem radę zrobić, więc nie wiem z czego te wymówki. Fakt robi się wolniej niż innymi klasami, ale każda klasa ma plusy, oraz minusy. Jest dobrze tak jak jest.

Co do propozycji ? Na nie.

Edited by Wynaturzony, 18 June 2014 - 09:58.

• legia4fun likes this

Come Back :) 

Za gildię Pewni, której byłem kiedyś założycielem, a obecnie jej nazwa jest użyta za rzekomym pozwoleniem (Uj wie kogo :) ) nie odpowiadam. 

Pozdrawiam :)

#6 สุดท้าย

สุดท้าย

Profesjonalista

• Użytkownik
  • 2030 posts
  • Joined Mon, 13 May 13

Posted 18 June 2014 - 10:32

Szamanem z petem 75 lvl, w virtk berle +20, kapłanie, boskie eksp, zimorodki.. Wcale nie takie wyszukane eq prawda ? Dałem radę zrobić zaginioną krainę virtual v3. Zbrojownie, warownie także dałem radę zrobić, więc nie wiem z czego te wymówki. Fakt robi się wolniej niż innymi klasami, ale każda klasa ma plusy, oraz minusy. Jest dobrze tak jak jest.

Co do propozycji ? Na nie.

jak robisz szamanem 254lv sam v3 to GZ ja ninja 255lv z kolegą też ninją 255lv w full boski+9 250/20(tylko tarcza nieb i buty zimorodka) krolewskie ja virtki+20 on runki+6 i all nie ubiliśmy kilka kolegów podobnie nawet w runicznych zbr exp sami nie ogarniali

widzę mamy tu bardzo zaybistego gracza ale to pewnie przez peta bo miałem tylko 67lv więc po prostu przepaść ;)

#7 AlphaWolf

AlphaWolf

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 476 posts
  • Joined Tue, 29 Oct 13
  • MiastoTam gdzie nie dogania życie Cię nad ranem, gdzie nie słyszysz głosów w głowie kiedy wstajesz..

Posted 18 June 2014 - 10:58

Nie widzę problemu byś zmienił królestwo na chunjo i udał się ze mną na zaginioną krainę virtual v3.

Za gildię Pewni, której byłem kiedyś założycielem, a obecnie jej nazwa jest użyta za rzekomym pozwoleniem (Uj wie kogo :) ) nie odpowiadam. 

#8 Kejzen

Kejzen

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 153 posts
  • Joined Sun, 30 Jun 13
  • Nick w grze:Kejzen/Zachi
  • Gildia:Bajlandoo

Posted 18 June 2014 - 11:01

bardzo spodobała mi sie ta propozycja sam gram szamanem i już od dawna myśle by zamienic go na sure/ninje bo nimi lepiej sie robi mapki a szamanem bardzo trudno
Dołączona grafika

#9 Vampired

Vampired

Niekryty krytyk

• Banned
  • PipPipPipPip
  • 921 posts
  • Joined Wed, 17 Aug 11

Posted 18 June 2014 - 11:19

Proponuje zamknąć ten temat bo i tak nic z tego nie będzie. Obrażenia szamana w kwestii pvm są dobre, nie wiem co chcecie zmieniać. Przy okazji nie musisz chodzić na mapy dwoma postaciami aby rzucić pomoc / błogo. Jakby było mało mogę Ci jeszcze powiedzieć że robiąc ostatnią misje 255lv poradziłem sobie bez problemu (Nie było wtedy jeszcze umiejętności petsów) natomiast niektóre osoby nie powiem z jakiej gildii do dziś sobie z tym nie poradziły taką klasą jak WP czy Body :)  

Aby rozwiać Twoje wątpliwości wysyłam Ci jeszcze moje hity w elfa. wątpie aby jakakolwiek postać biła tyle co ja szamanem 

77064939478456472333.png

Chyba nie muszę mówić że screen został zrobiony daleko przed wprowadzeniem papug.

• ღStubaiღ, AlphaWolf and Zafrina like this

#10 Kejzen

Kejzen

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 153 posts
  • Joined Sun, 30 Jun 13

Posted 18 June 2014 - 11:22

Proponuje zamknąć ten temat bo i tak nic z tego nie będzie. Obrażenia szamana w kwestii pvm są dobre, nie wiem co chcecie zmieniać. Przy okazji nie musisz chodzić na mapy dwoma postaciami aby rzucić pomoc / błogo. Jakby było mało mogę Ci jeszcze powiedzieć że robiąc ostatnią misje 255lv poradziłem sobie bez problemu (Nie było wtedy jeszcze umiejętności petsów) natomiast niektóre osoby nie powiem z jakiej gildii do dziś sobie z tym nie poradziły taką klasą jak WP czy Body :)

Aby rozwiać Twoje wątpliwości wysyłam Ci jeszcze moje hity w elfa. wątpie aby jakakolwiek postać biła tyle co ja szamanem
77064939478456472333.png

Chyba nie muszę mówić że screen został zrobiony daleko przed wprowadzeniem papug.

to powiedz mi jakie masz eq? bo jakos w elfa ja bije jedyne 600 a mam boski kapek kaplanka reszta smocze eq i zimorodki

Edited by Zachi., 18 June 2014 - 11:57.

Dołączona grafika

#11 AlphaWolf

AlphaWolf

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 476 posts
  • Joined Tue, 29 Oct 13

Posted 18 June 2014 - 11:27

Ja w elfa szamanka troszkę mniej niż Vampired, ale to różnica 150k około.

#12 Arek™

Arek™

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 664 posts
  • Joined Sat, 18 May 13
  • MiastoPiekło
  • Nick w grze:Niedorozpoznania
  • Gildia:Uuu Dobra

Posted 18 June 2014 - 11:40

Za ponieważ Sura ma czarowane a Woj ma Aure dzięki czemu wiecej biją a szaman ma tylko skile pomocnicze.

#13 LordOfTime

LordOfTime

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 130 posts
  • Joined Sun, 20 Apr 14
  • MiastoBydgoszcz

Posted 18 June 2014 - 11:56

Oczywiście, że na nie... Szaman to nie postac do expa? To jest najlepsza postac do expa, ma buffy- wszędzie wejdzie solo i zawsze bije krytem. Czego chciec więcej? A to, że każdy robi sobie buffa to już druga sprawa. Nikt mu tego nie każe. Tak jak tobie nikt nie zabrania zrobienia woja/sury do dropu jak masz szamana.

Up sura ma ostrze, a woj aure, więc szaman też powinien miec? OK, ale w taki układzie woj i sura powinni miec też błogo i pomoc.

Pomysł na podniesienie dmg szamana bezsensowny i coś mi się wydaje, że podyktowany tym, że ktoś nie daje rady na mapach ;).

A i jeszcze zmień w ankiecie "Nie, bo nie" na poprostu "Nie", bo nie każdy jest na twoim poziomie.

Edited by LordOfTime, 18 June 2014 - 11:57.

#14 ♥Verrine♥

♥Verrine♥

I hate Jóleg

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1521 posts
  • Joined Sat, 16 Jun 12
  • MiastoBRAT3RSTWO

Posted 18 June 2014 - 12:56

Widac ze niektorzy malo wiedza o metku. Ja szamanem zbrojownie/warownie robie z paluszkiem tam gdzie slonce niedochodzi w 7/8 min bez zadnych problemow.

Edited by ♥Verrine♥, 18 June 2014 - 12:57.

[color=#008000;]Nick: Verrine[/color]
[color=#008000;]Klasa: Sura [/color]
[color=#008000;]Profa: WP [/color]
[color=#008000;]Gildia: BRAT3RSTWO [/color]

#15 Kejzen

Kejzen

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 153 posts
  • Joined Sun, 30 Jun 13

Posted 18 June 2014 - 13:15

tak Verine tylko Ty masz.255 lvl i runiczne eq ...
Dołączona grafika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users