Jump to content

Loteriada - click Posted ImageZasady eventów - click Posted ImageOdwiedź moje konto - click

Photo

Pradawna kopalnia

Nowość

• This topic is locked This topic is locked

Poll: Opcja 2 kont na Pradawnej Kopalni (48 member(s) have cast votes)

Co sądzicie o dodaniu takiej opcji na PRADAWNEJ KOPALNI ?

1. Voted Tak (46 votes [95.83%])

Percentage of vote: 95.83%

2. Nie - prosiłbym jakoś to uzasadnić (2 votes [4.17%])

Percentage of vote: 4.17%

3. Obojętnie (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

Vote
36 replies to this topic

#31 Rosierek

Rosierek

Legenda VirtualMT2

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6163 posts
  • Joined Sat, 05 May 12
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Dolnośląskie

Posted 03 January 2017 - 13:58

Widać że nie do wszystkich dociera, o co chodzi w propozycji, a starałem się to jak najdokładniej wyjaśnić, 

a co do medali to nie widzę problemu, nie będzie przecież aż tylu nowych graczy, którzy się zdecydują robić kopalnie, bo to i tak by było ,,5medali i 100b'' czyli wejście ok 800-900b a to nie jest taki mały wydatek dla gracza jak na 1 mapke, a może administracja coś by poradziła na brak medali. Zresztą są okresy że medali jest sporo, są i takie okresy że wzrasta zapotrzebowanie na medale, ale trzeba też pamiętać że to gracze sami ustalają rynek i ceny medali również i to wy kupujecie medale wtedy po 200b a nikt wam nie każe :)

Nigdzie nie pisałem, ze to byłaby mapka typowa dla zarobku, tylko że są ludzie którzy chcieli by sprawdzić czy da się tam zarobić czy nie. Pozatym mi nie chodzi o zarobek z tej mapki, tylko o to aby wzrosła liczba nowych rud na servie, a z czasem zmalała ich cena, dzięki temu można będzie robić taniej eq demoniczne i broń otchłani, a i jeszcze nwm czy widziałeś, ale pisałem w temacie, że nie każdy ma gildie i kumpli jak ty :D, albo może sb 4x konta odpalić bez ryzyka, i dlatego właśnie dałem taką a nie inną propozycje, która jak widać spodobała się graczom, więc może warto dać temu szanse  ;)  :).

Hmmm. Od czego by tu zacząć. Brak medali na rynku,zgadza się. Sa okresy,gdzie medali jest czy było dużo np. Event halloween. po za tym nie ma eventu,gdzie napływ medali jest tak duży aby można było sobie pozwolić na latanie xx mapek. Niby jest organizowany event OX,ale co z tego jak administracja rozda powiedzmy,że 200 medali,choć mogę się mylić i ilosć jest wieksza lub mniejsza. Ludzie stoja na takim poziomie EQ,że te 200medali dla tych osob to nic. Sposobow na otrzymanie medalu jest duzo,lecz komu sie chce latac warownie/zbrojownie/v1/pajaka jak leci 1medal na 10 wejsc? Od tego nalezaloby zaczac,tzn. wprowadzic ulepszanie medalu czy cos w ten deseń. 

Lecim dalej. Mowisz,ze mapa nie mialaby byc typowo dla zarobku,okej. Tak wiec nikt Ci nie pojdzie na kopalnie aby stracic xxx brylek zebys przykladowo ty mogl kupic xxx Rudy. Osob,ktora chce ulepszac demoniczne EQ jest GARSTKA,przy obecnym % jest to nie oplacalne. Wiadomo,ze sa osoby, ktore wbily na dany plus EQ demoniczne,ale jak mowie jest zaledwie kilka osob,ktore mozna wymienic na palcach 1 dloni. 

Tak wiec konczac,jeszcze raz napisze,ze propozycja jest BEZ SENSU. Pozdrawiam.

#32 Satael

Satael

Komentator

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1127 posts
  • Joined Mon, 28 Oct 13
  • MiastoPińczów
  • Województwo:Świętokrzyskie
  • Imię:Łukasz
  • Nick w grze:Satael
  • Gildia:nic specjalnego :)
  • Królestwo:Chunjo
  • Hobby:Sport- głównie piłka nożna i piłka ręczna
    Motoryzacja
    Historia i Ciekawostki
    Film i Myzyka
    Anime i Manga - Naruto The Best
    Wrestling - WWE/WWF i IMPACT

Posted 03 January 2017 - 14:20

Hmmm. Od czego by tu zacząć. Brak medali na rynku,zgadza się. Sa okresy,gdzie medali jest czy było dużo np. Event halloween. po za tym nie ma eventu,gdzie napływ medali jest tak duży aby można było sobie pozwolić na latanie xx mapek. Niby jest organizowany event OX,ale co z tego jak administracja rozda powiedzmy,że 200 medali,choć mogę się mylić i ilosć jest wieksza lub mniejsza. Ludzie stoja na takim poziomie EQ,że te 200medali dla tych osob to nic. Sposobow na otrzymanie medalu jest duzo,lecz komu sie chce latac warownie/zbrojownie/v1/pajaka jak leci 1medal na 10 wejsc? Od tego nalezaloby zaczac,tzn. wprowadzic ulepszanie medalu czy cos w ten deseń. 

Lecim dalej. Mowisz,ze mapa nie mialaby byc typowo dla zarobku,okej. Tak wiec nikt Ci nie pojdzie na kopalnie aby stracic xxx brylek zebys przykladowo ty mogl kupic xxx Rudy. Osob,ktora chce ulepszac demoniczne EQ jest GARSTKA,przy obecnym % jest to nie oplacalne. Wiadomo,ze sa osoby, ktore wbily na dany plus EQ demoniczne,ale jak mowie jest zaledwie kilka osob,ktore mozna wymienic na palcach 1 dloni. 

Tak wiec konczac,jeszcze raz napisze,ze propozycja jest BEZ SENSU. Pozdrawiam.

Jak ktoś będzie chciał pójść na kopalnie to pójdzie, jak nie będzie mu sie to opłacało to nie pójdzie, medale albo będzie miał albo i nie, to zależy na co będzie wolał pójść i jakie eq ma potrzebe robić. Na eventach zgodzę sie z Tb, że teraz rzadko dają medale, no ale kiedyś może się to zmieni, albo dodadzą coś w ten deseń jak ty to nazwałeś, tzn. tworzenie medali, chociaż w to to akurat wątpie :) Jeśli mówisz o stracie xxx bryłek, to tutaj bym sie nie zgodził, wystarczy bowiem nie dawać za medal wiecej jak 150b i napewno z mapki byłby zysk nawet dla kogoś kto zdecydowałby sie kopać na zamówienie, albo do shopa, Nie ważne jest ile osób będzie korzystać z tej opcji, ważne jest raczej aby taka opcja była dostępna i ułatwiała kopanie rud. Ktoś kto nie ma zamiaru widocznie kiedykolwiek robić eq demonicznego, może i nie widzi sensu w dodaniu takiej opcji, ale to już nie moja sprawa :)

#33 Rosierek

Rosierek

Legenda VirtualMT2

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6163 posts
  • Joined Sat, 05 May 12

Posted 03 January 2017 - 14:25

Jak ktoś będzie chciał pójść na kopalnie to pójdzie, jak nie będzie mu sie to opłacało to nie pójdzie, medale albo będzie miał albo i nie, to zależy na co będzie wolał pójść i jakie eq ma potrzebe robić. Na eventach zgodzę sie z Tb, że teraz rzadko dają medale, no ale kiedyś może się to zmieni, albo dodadzą coś w ten deseń jak ty to nazwałeś, tzn. tworzenie medali, chociaż w to to akurat wątpie :) Jeśli mówisz o stracie xxx bryłek, to tutaj bym sie nie zgodził, wystarczy bowiem nie dawać za medal wiecej jak 150b i napewno z mapki byłby zysk nawet dla kogoś kto zdecydowałby sie kopać na zamówienie, albo do shopa, Nie ważne jest ile osób będzie korzystać z tej opcji, ważne jest raczej aby taka opcja była dostępna i ułatwiała kopanie rud. Ktoś kto nie ma zamiaru widocznie kiedykolwiek robić eq demonicznego, może i nie widzi sensu w dodaniu takiej opcji, ale to już nie moja sprawa :)

Skad wiesz,ze nie mam demonicznego? I go nie robie?  :)

Nie wydaje mi się,aby przybylo tyle rudy na serwer aby jej cena spadla. Tak samo z medalami.

#34 Satael

Satael

Komentator

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1127 posts
  • Joined Mon, 28 Oct 13
  • MiastoPińczów
  • Województwo:Świętokrzyskie
  • Imię:Łukasz
  • Nick w grze:Satael
  • Gildia:nic specjalnego :)
  • Hobby:Sport- głównie piłka nożna i piłka ręczna
    Motoryzacja
    Historia i Ciekawostki
    Film i Myzyka
    Anime i Manga - Naruto The Best
    Wrestling - WWE/WWF i IMPACT

Posted 03 January 2017 - 14:33

Skad wiesz,ze nie mam demonicznego? I go nie robie?  :)

Nie wydaje mi się,aby przybylo tyle rudy na serwer aby jej cena spadla. Tak samo z medalami.

A czy ja napisałem gdzieś, że nie masz demonicznego czy go nie robisz ?  :D

Właśnie dlatego, że rudy nie przybyło by aż tyle, żeby jej cena spadła, jest szansa zarobku z takiej opcji. Jednak byłoby to głównie ułatwienie dla tych którzy sami mają juz piekło+9 i demo+0 lub broń+0+, aby mogli sami wybrać sie po rude jaka im pasuje, a nie czekać nie wiadomo ile na górnika czy na litość kogoś kto wybierze sie na kopalnie bo ma kumpli do kopania / 4x kilofy+7 albo odpowiedni sprzęt i selnie np 10k rudy za 4-5kb ;P

A co do medali, to nie wiadomo jak to będzie, nawet jeśli cena się nie zmieni, to nie będzie jakieś tragicznej sytuacji.

#35 Jinxx

Jinxx

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 187 posts
  • Joined Fri, 29 Jan 16
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Adam
  • Nick w grze:ZaNuRex
  • Hobby:Jinx <3

Posted 03 January 2017 - 15:47

Bardzo fajny pomysł na Tak :)

Dołączona grafika

#36 ¢яιєℓℓ

¢яιєℓℓ

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 133 posts
  • Joined Sat, 06 Jul 13
  • MiastoKotostan
  • Imię:Rafauu
  • Nick w grze:Criell
  • Gildia:KOT
  • Królestwo:Shinsoo
  • Hobby:

Posted 03 January 2017 - 16:37

Tak co do tematu,nie raz mam wrażenie że Administracja celowo utrudnia życie graczą.

Moim argumentem jakim mogę się posłużyć jest choćby procent na ulepszanie eq..

Do tego mogę dodać chorą możliwość zdobywania tych nowych ulep...

Kopać,hmm kopałem jak musiałem niebieskie eq robić.

Teraz chcesz wykuć broń - Kop Łów i jeszcze chodź na mapy bo worki na ulepszenie potrzebne.

Chcesz wykuć biżuterię? Nie ma problemu i tak musisz kopać jak chcesz samemu zrobić eq.

Życie i gra na serwie to już monotonia ;)

#37 iSeeYou

iSeeYou

Skomplikowany Człowiek

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3162 posts
  • Joined Tue, 28 May 13

Posted 04 January 2017 - 09:59

Mapka powinna być rozbudowana w systemie bardziej opłacalnym lub zmniejszona cena wejścia 

10 medali 1700b ...

kiofy 4x+6 to jest 4kb lub 7 to po 2kb to jest 8kb

9700 za wejscie :) no kilofy co prawda zostaną ale cena detaliczna tych ulepszaczy jest zaniżona ale nie przez ludzi tylko przez cene wejścia oczywiście nie mówiąc o paleniu zbr czy tam miecz gdzie ryby są drogie i gdzie bardzo pali 

http://iv.pl/
EuforioX
255 Lvl
Postać od początku moja aktywny prawie 24/7

Also tagged with one or more of these keywords: Serwer, Nowość

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users