Aha czyli jedene osoby eq zrobiły jak były boty a teraz jak każdy widzi po 25h przy dobrym dropie na 1 spalenie?
System Łowienia
Napisano 29 lipiec 2018 - 13:35
Napisano 29 lipiec 2018 - 18:16
Aha czyli jedene osoby eq zrobiły jak były boty
Podeślij nam na support dwa znaczki skarbowe i kopertę zwrotną to z chęcią odeślę Ci ilość złowionych ryb łącznie z blokadami. Swoją drogą jeśli już kupiłeś konto to staraj się jakoś wtopić w tłum i nie siej płaczu i herezji , bo sugestie i aluzje wzięte żywcem z es piętek, dziesiątek itd tu nie przejdą, to jest serwer który powstał w 2010r i nigdy nam do głowy nie przyszło żeby robić kogoś z Was po raz 10 w h... tylko dlatego że dołączając się do gry, chciałbyś w kilka dni dogonić gracza który nam zaufał i poświęcił 8 lat gry na zrobienie ekwipunku który teraz Tobie wydaje się niemożliwy do zrobienia.
Tak że przykro mi ale musisz z tym żyć.
pozdrawiam.
- Hortix lubi to

Napisano 29 lipiec 2018 - 18:23
Podeślij nam na support dwa znaczki skarbowe i kopertę zwrotną to z chęcią odeślę Ci ilość złowionych ryb łącznie z blokadami. Swoją drogą jeśli już kupiłeś konto to staraj się jakoś wtopić w tłum i nie siej płaczu i herezji , bo sugestie i aluzje wzięte żywcem z es piętek, dziesiątek itd tu nie przejdą, to jest serwer który powstał w 2010r i nigdy nam do głowy nie przyszło żeby robić kogoś z Was po raz 10 w h... tylko dlatego że dołączając się do gry, chciałbyś w kilka dni dogonić gracza który nam zaufał i poświęcił 8 lat gry na zrobienie ekwipunku który teraz Tobie wydaje się niemożliwy do zrobienia.
pozdrawiam.
Wojtku bez bulwersji nie chcemy zrobić ekwipunku w jeden czy dwa dni, doganiając graczy grających tu 8lat, chodź sam gram bardzo długo.. Ale czy nie można znieść tych niepowodzen w zabijaniu nowych ryb? Bądź chociaż usunąć małże i ości? Bo naprawdę ryb brakuje jest ich mało, ciężko je złowić i zabić.. chętnie Postal bym z tobą jeden dzień byś sam połowil z nami i zobaczył jak to wygląda z naszej strony.

Napisano 29 lipiec 2018 - 18:28
Wojtku bez bulwersji nie chcemy zrobić ekwipunku w jeden czy dwa dni, doganiając graczy grających tu 8lat, chodź sam gram bardzo długo.. Ale czy nie można znieść tych niepowodzen w zabijaniu nowych ryb? Bądź chociaż usunąć małże i ości? Bo naprawdę ryb brakuje jest ich mało, ciężko je złowić i zabić.. chętnie Postal bym z tobą jeden dzień byś sam połowil z nami i zobaczył jak to wygląda z naszej strony.
Ale ja się nie bulwersuję, oczywiście że można to znieść tylko że niesie to za sobą skutki spadku wartości ekwipunku , bo rozumiem że zdajesz sobie sprawę z tego że eq otchłani przy łowieniu no powiedzmy 10 ryb na jedne zarzucenie, pocieszysz się dzień może dwa? a później każdy będzie w tym chodził.... tego oczekujesz? Przecież do cholery jest to tylko łowienie, które wymaga jedynie wędki odrobiny chęci i niczego więcej, więc nawet przy założeniu że nie ulepszasz otchłani to za same stanie z kijem nad wodą jesteś w stanie sporo zarobić.

Napisano 29 lipiec 2018 - 18:34
Tak że przykro mi ale musisz z tym żyć.
pozdrawiam.
Ja cb rozumiem gram tu już chwile i wiem jak to wygląda ale łowienie może być ciutke lepsze bo obecnie jest jak gracz Qki to napisał
Napisano 29 lipiec 2018 - 18:37

Napisano 29 lipiec 2018 - 18:40
Dajcie mi wędkę +20, przynęty i wyłowię wam co tylko chcecie :f
W tym sęk że ryby łowią się identycznie jak przed aktu, ale chodzi o to żebyś zrobił otchłań +20 w trzy dni.

Napisano 29 lipiec 2018 - 18:51
W tym sęk że ryby łowią się identycznie jak przed aktu, ale chodzi o to żebyś zrobił otchłań +20 w trzy dni.
Nie o to chodzi tylko stare ryby to większość dropu a nowe to mniejszość xDDD
Napisano 29 lipiec 2018 - 18:53
W sumie to chyba masz rację jak gadałem z kolegą to mówił, że teraz idzie nawet dużo szybciej łowić te ryby niż kiedyś. Tu jeszcze takie jedno pytanie ode mnie czy zamierzacie nadal wprowadzić kostiumy z bonusami i czy to będzie tak, że jedne kostiumy będą do pvm, a drugie do pvp?
Napisano 29 lipiec 2018 - 18:59
Jest bardzo mało ludzi którzy łowią ryby.. przy wyciągnięciu ryby jest mała szansa że otrzymasz właśnie tą m.rybe ... A duża że ucieknie, dostaniesz małże ość czy okaże się to w ogóle nie ta ryba.. gdyby znieść te ości które i tak dropi się na mumiach i te małże szansa na schwytanie ryby była by niewiele większa a jednak już nieco by to ułatwiło i umiliło łowienie. Naprawdę chętnie postawił bym cię w M1 dał otchłań i kazał ją zrobić nawet o 1 +. Mamy 45% szansa z metalem. Trzeba 255 szt rybx2 rodzaje i 5 worków. Wyłowienie tych dwóch konkretnych rodzai z pośród 9-11 rodzai które dropia na daną przynętę to już jest wyczyn do tego zabicie jej z powodzeniem kolejne kuriozum.. My nie chcemy gotowych stackow łowić za 1 wyciągnięciem ani nawet 100% zabicia ryby.. tylko żeby nieco to umilić i ułatwić jak kto woli.

Napisano 29 lipiec 2018 - 19:45
Odbiegając trochę od tematu
W którymś temacie,bodajże w ogłoszeniach admin pisał o zmienionym systemie gildii. Nie wiem jak on ma wyglądać,ale zaproponuje coś od siebie przy okazji tych ryb.
Fajna opcją byłyby tereny gildii,na którym moglibyśmy stawiać npc bla bla bla. Stare ryby można sprzedać u npc za bodajże 1b od szt. Dla Janusza,który pierwszy raz wbił na serwer może wydawać się dużo,ale bądźmy szczerzy dla "przeciętnego" gracza są to grosze. Stąd też wychodzę z propozycją dodania terenów gildii,a w nim NPC odpowiadającego za przyjmowanie starych ryb od członków gildii. Po oddaniu danej ilości ryb członkowie gildii mieliby zwiększony % na złowienie nowych ryb ![]()
Jakby nie patrzeć, dałoby to nowy sposób zarobku dla nowych graczy. Tereny gildii spowodowałyby również powstanie "mocnych" gildii z połączenia gildii słabszych. O korzyściach mógłbym pisać i pisać,ale to odłóżmy na inny temat ![]()
Użytkownik RσѕιєяєK edytował ten post 29 lipiec 2018 - 19:51
- Effa - Królowa Ziemi i Zaiker. lubią to
Napisano 29 lipiec 2018 - 19:54
Odbiegając trochę od tematu
W którymś temacie,bodajże w ogłoszeniach admin pisał o zmienionym systemie gildii. Nie wiem jak on ma wyglądać,ale zaproponuje coś od siebie przy okazji tych ryb.
Fajna opcją byłyby tereny gildii,na którym moglibyśmy stawiać npc bla bla bla. Stare ryby można sprzedać u npc za bodajże 1b od szt. Dla Janusza,który pierwszy raz wbił na serwer może wydawać się dużo,ale bądźmy szczerzy dla "przeciętnego" gracza są to grosze. Stąd też wychodzę z propozycją dodania terenów gildii,a w nim NPC odpowiadającego za przyjmowanie starych ryb od członków gildii. Po oddaniu danej ilości ryb członkowie gildii mieliby zwiększony % na złowienie nowych ryb
Jakby nie patrzeć, dałoby to nowy sposób zarobku dla nowych graczy. Tereny gildii spowodowałyby również powstanie "mocnych" gildii z połączenia gildii słabszych. O korzyściach mógłbym pisać i pisać,ale to odłóżmy na inny temat
Dobry pomysł ![]()
Napisano 29 lipiec 2018 - 19:56
jeśli chodzi o zwiększona szansę na zdobycie ryby już tak dziś myślałem aby umiejętność łowienia dało się rozwijać do p księgami które by dropily na ripie i na oponkach i ta umiejętność mogła by dawać szansę na pomyślne zabicie złowienie rybyOdbiegając trochę od tematu
Fajna opcją byłyby tereny gildii,na którym moglibyśmy stawiać npc bla bla bla. Stare ryby można sprzedać u npc za bodajże 1b od szt. Dla Janusza,który pierwszy raz wbił na serwer może wydawać się dużo,ale bądźmy szczerzy dla "przeciętnego" gracza są to grosze. Stąd też wychodzę z propozycją dodania terenów gildii,a w nim NPC odpowiadającego za przyjmowanie starych ryb od członków gildii. Po oddaniu danej ilości ryb członkowie gildii mieliby zwiększony % na złowienie nowych ryb
Jakby nie patrzeć, dałoby to nowy sposób zarobku dla nowych graczy. Tereny gildii spowodowałyby również powstanie "mocnych" gildii z połączenia gildii słabszych. O korzyściach mógłbym pisać i pisać,ale to odłóżmy na inny temat

Napisano 29 lipiec 2018 - 20:08
jeśli chodzi o zwiększona szansę na zdobycie ryby już tak dziś myślałem aby umiejętność łowienia dało się rozwijać do p księgami które by dropily na ripie i na oponkach i ta umiejętność mogła by dawać szansę na pomyślne zabicie złowienie ryby
Gildie prócz znaczka i nazwy gildii nad głową nic nie dają. Nie wiem co administracja planuje zmieniać w obecnym systemie gildii,ale uważam że powinno być coś zrobione w kierunku tego aby gildia dawała coś pożytecznego, a takie bonusy byłyby fajną opcją. Oczywiście można też dodać inne npc które zwiększałyby bonusy członków gildii, chociażby % ulepszenia względem poziomu npc: 1lv. = 1%, 2lv. = 2% i tak do 10%. "Ulepszać" poziom npc można poprzez ulepszacze XYZ lub standardowo dodać do dropu Pień / Dykta / Kamień Węgielny.
Pomysłów jest wiele, należy je tylko dobrze przemyśleć ![]()
Odpowiadając na Twój post, myślę że takie coś jest nie potrzebne. Książki podejrzewam,że byłyby łatwo dostępne i o niczym by nie świadczyły. Taki teren gildii pokazywałby "stan faktyczny" danej gildii, na jakim poziomie ona stoi. ![]()
Użytkownik RσѕιєяєK edytował ten post 29 lipiec 2018 - 20:09
Napisano 29 lipiec 2018 - 20:19
Gildie prócz znaczka i nazwy gildii nad głową nic nie dają. Nie wiem co administracja planuje zmieniać w obecnym systemie gildii,ale uważam że powinno być coś zrobione w kierunku tego aby gildia dawała coś pożytecznego, a takie bonusy byłyby fajną opcją. Oczywiście można też dodać inne npc które zwiększałyby bonusy członków gildii, chociażby % ulepszenia względem poziomu npc: 1lv. = 1%, 2lv. = 2% i tak do 10%. "Ulepszać" poziom npc można poprzez ulepszacze XYZ lub standardowo dodać do dropu Pień / Dykta / Kamień Węgielny.
Pomysłów jest wiele, należy je tylko dobrze przemyśleć
Odpowiadając na Twój post, myślę że takie coś jest nie potrzebne. Książki podejrzewam,że byłyby łatwo dostępne i o niczym by nie świadczyły. Taki teren gildii pokazywałby "stan faktyczny" danej gildii, na jakim poziomie ona stoi.
Dlatego też tak mało tutaj gildii zostało ![]()
Użytkownik zαιкєя edytował ten post 29 lipiec 2018 - 20:19
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zasady eventów -
Temat jest zamknięty