Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaPoradniki - click Dołączona grafikaPyknięty Item - click


Zdjęcie

Metin i lagi



  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vaarus

Vaarus

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoNibylandia
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:FullOfHope
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:Metek, zwiedzanie świata podczas pracy

Napisano 01 luty 2020 - 22:39

Cześć wszystkim czytającym ten post.
Post dotyczy się "Lagów" ale nie zwyczajnych ( już tłumaczę ) 

Fakt, posiadam internet radiowy, komputer raczej mam z tych ponad przeciętnych, dlaczego tak uważam? 

Procesor: 12 wątków po 4.5 ghz 
16gm ram DDR4 
2gb karta grafiki 512mb ( Wymieniana nie długo ) 
Dysk SSD 1tb 

łącze posiadam oraz sprawdzam co chwile....

10 ping / 16mb pobierania / 5mb wysyłki 

ale...

Odpalam metina, jedno konto Ch1 m1 shinsoo.... ( gdzie jest z 10 sklepów i 4 osoby ) Wchodzę na rynek... klikam na sklep czekam 10sekund zanim się otworzy... zanim zareaguje...

Mapki? Tragedia... co chwile wywala... moze to grafika? Sprawdziłęm zużycie, faktycznie grzeje się do 55* ale to normalna temperatura, dalczego tak uważam? 

Gram ON-line w GTA V  oraz w CS:GO 
Nigdy, dosłownie nigdy tam nie miałem najmniejszego problemu z lagami... 
A tutaj? Co chwilę... 
Wątpie że wina leży po mojej stronie, ale zapewne dowiem się... "Na tym radiowym internecie się nie dziw" 
Okej, zanim takie coś ktoś napisze, GTA V działa bez lagów, ping40 FPS120 a metin z 2004r mi laguje?

Prosze o pomoc.. mapki? Tragedia... 


P.S
Jeszcze, posiadam serwer Minecraft ( używam mojego łącza ) czyli każdy grać łączy się z moją siecią, więc moja siec musi wytrzymywać wszystko, również chodzi płynnie i bez zarzutów. 


( jak by co... komputer wyczyszczony, pasta na procesor oraz grafike wymieniona oraz wszystko przeczyszczone ) 

Co może powodować lagi?

Virusy? System mam postawiony na nowo... zabezpieczenia i Firewalle działają 


Użytkownik Vaarus edytował ten post 01 luty 2020 - 22:42


#2 Anessi

Anessi

    Słaby pisarz

  • Płeć Piękna
  • PipPipPip
  • 417 postów
  • Dołączył czw, 26 paź 17
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoRzeszów
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Magda
  • Płeć:Kobieta
  • Nick w grze:Anessi
  • Gildia:Pioteryy
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:!Anessi
  • Hobby:Denerwowanie ludzi :)


Napisano 01 luty 2020 - 22:43

No tak jak wyżej napisales nie dziw się na tym Internecie. Mi zacinalo ww na piętrze ostatnim. I wyszło że problem z netem procesor szalal jak szatan xd

MadeupSatisfiedEgret-size_restricted.gif

:wub: :wub: :wub:


#3 Vaarus

Vaarus

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoNibylandia
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:FullOfHope
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:Metek, zwiedzanie świata podczas pracy

Napisano 01 luty 2020 - 22:59

No tak jak wyżej napisales nie dziw się na tym Internecie. Mi zacinalo ww na piętrze ostatnim. I wyszło że problem z netem procesor szalal jak szatan xd

Okej, trochę mnie dziwi twoja odpowiedź...
Skoro pisze tobie że na tym internecie płynnie gram w GTA V gdzie raczej wymaga to lepszego internetu niż gra z 2004r ale okej...
Sprawdziłem inną wersję, aby rozwiać twoje wątpliwości...

Pobrałem 2 inne serwery, zaczełem latać mapki tam... gdzie jest 2/3 razy więcej mobów niż na "WW" (czyt. Wieża wygnańców ) 
powiem ci że ani razu mnie nie ścieło, nie wywaliło, ani nic sie nie działo specjalnego... 

Jedyny problem mam na tym serwerze...
To co? Znaczy że mój internet jest za słaby na "Virtualmt2" ale dobry na "blabla" serwerze oraz na grze typu CS:GO oraz Battlefield4 ON-line gdzie nie mam żadnych lagów? 

Nie rozumiem twojej wypowiedzi dalej...

P.S 
żeby nie było, sterowniki wszystkie mam aktualne. 


Użytkownik Vaarus edytował ten post 01 luty 2020 - 23:02


#4 Sihai

Sihai

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 98 postów
  • Dołączył nie, 24 lut 19
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:W-mazurskie
  • Imię:Ola
  • Płeć:Kobieta
  • Nick w grze:Sihai
  • Królestwo:Shinsoo


Napisano 02 luty 2020 - 06:20

Takie czary to tylko tu. Szukacie  (a administracja Was utwierdza) problemu u siebie , a on jest po stronie serwera. 

Sprawa jest prosta, stoi na dziadowskim serwerze i tyle.



#5 ☆Nurahion☆

☆Nurahion☆

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
  • Dołączył wto, 28 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoŚwidnica
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Dawid
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Nurahion
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:☆Nurahion☆
  • Hobby:Pietrek i Horse

Napisano 02 luty 2020 - 10:38

Jakby byś nie miał komputer czy tam internet to i tak mwtin będzie Ci lagował, tak już jest i musisz się z tym pogodzić :)

#6 Vaarus

Vaarus

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoNibylandia
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:FullOfHope
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:Metek, zwiedzanie świata podczas pracy

Napisano 02 luty 2020 - 10:40

Jakby byś nie miał komputer czy tam internet to i tak mwtin będzie Ci lagował, tak już jest i musisz się z tym pogodzić :)

Nie rozumiem, następna osoba która się nie zna się wypowiada...

Wytłumacz mi w takim razie dlaczego na serwerze "BlaBla" gdzie jest 1k sklepów + 3k graczy nie laguje mi ANI TROCHE 



#7 ragezzzz

ragezzzz

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 60 postów
  • Dołączył czw, 10 sty 19
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoPiła
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Imię:Dawid
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:lWhoYou
  • Gildia:TeAmo
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:ragezzz
  • Hobby:Wydawanie kasy na metka.

Napisano 02 luty 2020 - 16:36

Cały czas odpowiadasz sobie na pytanie. Problem leży po stronie serwera/klienta. Pozdrawiam ;)

#8 ☆Nurahion☆

☆Nurahion☆

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
  • Dołączył wto, 28 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoŚwidnica
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Dawid
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Nurahion
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:☆Nurahion☆
  • Hobby:Pietrek i Horse

Napisano 02 luty 2020 - 17:59

Nie rozumiem, następna osoba która się nie zna się wypowiada...
Wytłumacz mi w takim razie dlaczego na serwerze "BlaBla" gdzie jest 1k sklepów + 3k graczy nie laguje mi ANI TROCHE

Boże.. Tak jest i tyle nie zmienisz tego...

#9 Vaarus

Vaarus

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoNibylandia
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:FullOfHope
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:Metek, zwiedzanie świata podczas pracy

Napisano 02 luty 2020 - 20:36

Boże.. Tak jest i tyle nie zmienisz tego...

Tak jest i nie zmienie tego... Faktycznie, nie ja powinienem coś w tym temacie i problemie zmieniać ;)



#10 bartekok

bartekok

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 53 postów
  • Dołączył śro, 18 wrz 13
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Bartłomiej
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:MaszEbole
  • Królestwo:Chunjo
  • Hobby:Piłka nożna,Vaper

Napisano 04 luty 2020 - 07:55

Mordeczko ja mam stałe łącze o prędkości 150mbs i też czasami przerywa gdzie niegdzie więc to zależy od przeciążenia serwera moim zdaniem.
Ps. A lapka mam też spoko: Procesor Intel Core i9-9900K z 16MB Cache
Pamięć 64GB DDR4 2400MHz
Dysk twardy 118GB Intel optane + 1TB SSHD
Karta Graficzna NVIDIA RTX 2070 z 8GB GDDR6.

virtual_1480533115__opjoh3b.jpg






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Potrzebuję pomocy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych