Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaPoradniki - click Dołączona grafikaLicytacje rybaków - click Dołączona grafikaCzarna Skrzynka - clickDołączona grafika


Zdjęcie

Metin i lagi



  • Zamknięty Temat jest zamknięty
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vaarus

Vaarus

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 155 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWrocław
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:H00ligans
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:wk$&@*$nie ludzi

Napisano 01 luty 2020 - 22:39

Cześć wszystkim czytającym ten post.
Post dotyczy się "Lagów" ale nie zwyczajnych ( już tłumaczę ) 

Fakt, posiadam internet radiowy, komputer raczej mam z tych ponad przeciętnych, dlaczego tak uważam? 

Procesor: 12 wątków po 4.5 ghz 
16gm ram DDR4 
2gb karta grafiki 512mb ( Wymieniana nie długo ) 
Dysk SSD 1tb 

łącze posiadam oraz sprawdzam co chwile....

10 ping / 16mb pobierania / 5mb wysyłki 

ale...

Odpalam metina, jedno konto Ch1 m1 shinsoo.... ( gdzie jest z 10 sklepów i 4 osoby ) Wchodzę na rynek... klikam na sklep czekam 10sekund zanim się otworzy... zanim zareaguje...

Mapki? Tragedia... co chwile wywala... moze to grafika? Sprawdziłęm zużycie, faktycznie grzeje się do 55* ale to normalna temperatura, dalczego tak uważam? 

Gram ON-line w GTA V  oraz w CS:GO 
Nigdy, dosłownie nigdy tam nie miałem najmniejszego problemu z lagami... 
A tutaj? Co chwilę... 
Wątpie że wina leży po mojej stronie, ale zapewne dowiem się... "Na tym radiowym internecie się nie dziw" 
Okej, zanim takie coś ktoś napisze, GTA V działa bez lagów, ping40 FPS120 a metin z 2004r mi laguje?

Prosze o pomoc.. mapki? Tragedia... 


P.S
Jeszcze, posiadam serwer Minecraft ( używam mojego łącza ) czyli każdy grać łączy się z moją siecią, więc moja siec musi wytrzymywać wszystko, również chodzi płynnie i bez zarzutów. 


( jak by co... komputer wyczyszczony, pasta na procesor oraz grafike wymieniona oraz wszystko przeczyszczone ) 

Co może powodować lagi?

Virusy? System mam postawiony na nowo... zabezpieczenia i Firewalle działają 


Użytkownik Vaarus edytował ten post 01 luty 2020 - 22:42


#2 Anessi

Anessi

    Niekryty krytyk

  • Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 551 postów
  • Dołączył czw, 26 paź 17
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoRzeszów
  • Województwo:Podkarpackie
  • Imię:Magda
  • Płeć:Kobieta
  • Nick w grze:Maggie
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:! Anessi


Napisano 01 luty 2020 - 22:43

No tak jak wyżej napisales nie dziw się na tym Internecie. Mi zacinalo ww na piętrze ostatnim. I wyszło że problem z netem procesor szalal jak szatan xd

virtualmt21589567337__madeupsatisfiedegr


#3 Vaarus

Vaarus

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 155 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWrocław
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:H00ligans
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:wk$&@*$nie ludzi

Napisano 01 luty 2020 - 22:59

No tak jak wyżej napisales nie dziw się na tym Internecie. Mi zacinalo ww na piętrze ostatnim. I wyszło że problem z netem procesor szalal jak szatan xd

Okej, trochę mnie dziwi twoja odpowiedź...
Skoro pisze tobie że na tym internecie płynnie gram w GTA V gdzie raczej wymaga to lepszego internetu niż gra z 2004r ale okej...
Sprawdziłem inną wersję, aby rozwiać twoje wątpliwości...

Pobrałem 2 inne serwery, zaczełem latać mapki tam... gdzie jest 2/3 razy więcej mobów niż na "WW" (czyt. Wieża wygnańców ) 
powiem ci że ani razu mnie nie ścieło, nie wywaliło, ani nic sie nie działo specjalnego... 

Jedyny problem mam na tym serwerze...
To co? Znaczy że mój internet jest za słaby na "Virtualmt2" ale dobry na "blabla" serwerze oraz na grze typu CS:GO oraz Battlefield4 ON-line gdzie nie mam żadnych lagów? 

Nie rozumiem twojej wypowiedzi dalej...

P.S 
żeby nie było, sterowniki wszystkie mam aktualne. 


Użytkownik Vaarus edytował ten post 01 luty 2020 - 23:02


#4 Sihai

Sihai

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 134 postów
  • Dołączył nie, 24 lut 19
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:W-mazurskie
  • Imię:Ola
  • Płeć:Kobieta
  • Nick w grze:Sihai
  • Królestwo:Shinsoo


Napisano 02 luty 2020 - 06:20

Takie czary to tylko tu. Szukacie  (a administracja Was utwierdza) problemu u siebie , a on jest po stronie serwera. 

Sprawa jest prosta, stoi na dziadowskim serwerze i tyle.



#5 ☆Nurahion☆

☆Nurahion☆

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
  • Dołączył wto, 28 sty 20

Napisano 02 luty 2020 - 10:38

Jakby byś nie miał komputer czy tam internet to i tak mwtin będzie Ci lagował, tak już jest i musisz się z tym pogodzić :)

#6 Vaarus

Vaarus

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 155 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWrocław
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:H00ligans
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:wk$&@*$nie ludzi

Napisano 02 luty 2020 - 10:40

Jakby byś nie miał komputer czy tam internet to i tak mwtin będzie Ci lagował, tak już jest i musisz się z tym pogodzić :)

Nie rozumiem, następna osoba która się nie zna się wypowiada...

Wytłumacz mi w takim razie dlaczego na serwerze "BlaBla" gdzie jest 1k sklepów + 3k graczy nie laguje mi ANI TROCHE 



#7 ragezzzz

ragezzzz

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 102 postów
  • Dołączył czw, 10 sty 19
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Wielkopolskie
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:LesnyLisc
  • Królestwo:Jinno
  • Hobby:Najgorsza ku*wa.

Napisano 02 luty 2020 - 16:36

Cały czas odpowiadasz sobie na pytanie. Problem leży po stronie serwera/klienta. Pozdrawiam ;)

#8 ☆Nurahion☆

☆Nurahion☆

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
  • Dołączył wto, 28 sty 20

Napisano 02 luty 2020 - 17:59

Nie rozumiem, następna osoba która się nie zna się wypowiada...
Wytłumacz mi w takim razie dlaczego na serwerze "BlaBla" gdzie jest 1k sklepów + 3k graczy nie laguje mi ANI TROCHE

Boże.. Tak jest i tyle nie zmienisz tego...

#9 Vaarus

Vaarus

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 155 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWrocław
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:H00ligans
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:wk$&@*$nie ludzi

Napisano 02 luty 2020 - 20:36

Boże.. Tak jest i tyle nie zmienisz tego...

Tak jest i nie zmienie tego... Faktycznie, nie ja powinienem coś w tym temacie i problemie zmieniać ;)



#10 bartekok

bartekok

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 66 postów
  • Dołączył śro, 18 wrz 13
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Bartłomiej
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:MaszEbole
  • Królestwo:Chunjo
  • Hobby:Piłka nożna,Vaper

Napisano 04 luty 2020 - 07:55

Mordeczko ja mam stałe łącze o prędkości 150mbs i też czasami przerywa gdzie niegdzie więc to zależy od przeciążenia serwera moim zdaniem.
Ps. A lapka mam też spoko: Procesor Intel Core i9-9900K z 16MB Cache
Pamięć 64GB DDR4 2400MHz
Dysk twardy 118GB Intel optane + 1TB SSHD
Karta Graficzna NVIDIA RTX 2070 z 8GB GDDR6.

virtual_1480533115__opjoh3b.jpg


#11 Proud

Proud

    Komentator

  • Globtroter
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1123 postów
  • Dołączył sob, 06 lut 16
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Mazowieckie
  • Imię:Łukasz
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Proud
  • Gildia:WolnyJakPtak/SB
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:Proud
  • Hobby:Rolnictwo,siłownia,gry.


Napisano 24 luty 2020 - 07:13

Ogolnie bedac GM'em na różnych serwach przy dużych ilościach graczy tak było,narzekali na PW,lecz po jakimś czasie spoko bylo,a komputery takie ponad przecietne mieli więc nie wina komputera.Sam posiadam na dzisiaj to juz przeciętny komputer i nie mam lagow,jednakże uruchomilem komputer ma tam z 7 lat parametry slabe,ale dopiero po dłuższym użytkowaniu laguje mi metina :) Może jak odpalisz kompa poczekaj troche,żeby wszystko sie odpaliło(nawet minute,przy odpalaniu kompa kilka sekund)Może pomoże :)

                                                                                        5280403.png                                                        

                                                                                virtualmt21516717016__769671423939699945                                                                                                                                                                                                            virtual_1424686911__logo_duze.png


#12 123mikus

123mikus

    Junior Member

  • Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Dołączył śro, 25 maj 11

Napisano 28 luty 2020 - 02:14

Problem z lagami jest i nie mowcie ze to wina czyjegos kompa sory ale jak to jest mozliwe ze latam niebiosa wchodze na mapki z duza iloscia mobow jak np pustynia zapomnienia i nie mam najmniejszych przycięć ale dzis chcialem zrobic w/w i spoko bylo do pietra z wiedzmami... tylko sie tp na wiedzmy i caly obraz stanał kompletnie nic nie moge zrobic... albo zbrojownia, wszystko git az do pietra po pieczeciach normalnie jakbym pokaz slajdow ogladal... a latalem to do niedawna bez najmniejszego laga... tymbardziej ze np mam szamanke i woja i na szamance nic sie nie dzieje... wiec jaka tu moze byc wina mojego sprzetu bo nie ogarniam tego net 36 mbps na kablu...

#13 Vaarus

Vaarus

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 155 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWrocław
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:H00ligans
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:wk$&@*$nie ludzi

Napisano 28 luty 2020 - 10:31

Problem z lagami jest i nie mowcie ze to wina czyjegos kompa sory ale jak to jest mozliwe ze latam niebiosa wchodze na mapki z duza iloscia mobow jak np pustynia zapomnienia i nie mam najmniejszych przycięć ale dzis chcialem zrobic w/w i spoko bylo do pietra z wiedzmami... tylko sie tp na wiedzmy i caly obraz stanał kompletnie nic nie moge zrobic... albo zbrojownia, wszystko git az do pietra po pieczeciach normalnie jakbym pokaz slajdow ogladal... a latalem to do niedawna bez najmniejszego laga... tymbardziej ze np mam szamanke i woja i na szamance nic sie nie dzieje... wiec jaka tu moze byc wina mojego sprzetu bo nie ogarniam tego net 36 mbps na kablu...

Otóż to, wchodzisz do m1 ch1... lagów zero, idziesz na każdą mape gdzie jest dużo więcej mobów, ani jednego laga...
wchodzisz na mapkę, laguje z reguły na: pieczęciach i paru innych.. a najlepsze jest to że najgorzej na ostatnim piętrze gdzie jest najmniej mobów... 

Sprawdziłem internet na innych grach oraz innych serwerach,  GTA V bez zarzutu, BF1 bez zarzutu, inne serwery.. mapki? Płynnie chodzą



#14 Admin

Admin

    Administrator VirtualMT2

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4914 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Państwo: Country Flag
  • Województwo:Mazowieckie
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:wojtek


Napisano 28 luty 2020 - 11:43

Wrzucę dziś patcha ze zredukowaną ilością obiektów, który powinien zredukować lagi jeśli chodzi o DT


virtualmt21516717016__769671423939699945

 


#15 Vaarus

Vaarus

    Początkujący

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 155 postów
  • Dołączył pią, 31 sty 20
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoWrocław
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Krzychu
  • Płeć:Mężczyzna
  • Nick w grze:Vaaro
  • Gildia:H00ligans
  • Królestwo:Jinno
  • Nick na TS:Vaaro
  • Gadu-Gadu:Brak
  • Hobby:wk$&@*$nie ludzi

Napisano 28 luty 2020 - 12:34

Wrzucę dziś patcha ze zredukowaną ilością obiektów, który powinien zredukować lagi jeśli chodzi o DT

DT w sensie chodzi o DT/WW/Waro/Zbrojo ? :) 
( dopytuje informacyjnie ) 

Nie można dać możliwości wyłączenia efektów typu: Kryt / kulki expa / itp ? 
Ograniczyło by to również zuzycie internetu itp, a uwydatniło by to robienie mapek. 
Gdyby nam aż tak zależało na effektach byśmy grali w gry z 2020r a nie z 2004 :D


Użytkownik Vaarus edytował ten post 28 luty 2020 - 12:36






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Potrzebuję pomocy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych