Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Komiks - click

Zdjęcie

Zarobek, Ox ,Szukanie Gm itp. Zobacz ;)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
36 odpowiedzi w tym temacie

#16 Lord InQuisitOR

Lord InQuisitOR

Active User

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2206 postów
  • Dołączył pon, 01 lip 13
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoLublin
  • Województwo:Lubelskie
  • Imię:Dawid
  • Nick w grze:LordOfNight
  • Gildia:BuriedAlive
  • Królestwo:Shinsoo
  • Nick na TS:Vitiate

Napisano 27 grudzień 2013 - 17:48

Witam, na temat zarobku nie bedę się wypowiadał bo to mnie nie dotyczy ale co innego ox i inne eventy. Z tym się zgodze że powinna być jakaś oficjalna tabela o której i jakie eventy będą wykonywane.Nie mówie tu o dokładnej godzinie ale chociaż o określonym przedziale godzin w którym możemy się spodziewać np ox'a. Myśle że to rozwiązanie niezmiernie ułatwiło by grę większości graczom i mam nadzieje że ta forma kiedyś wejdzie w życie.

A GM to też człowiek zapomniałeś o tym?

To ja powiem jak ja zarabiałem.

Robiłem postacie i dropiem yang (4b) na jednej postaci i sztaby jakieś też 4b w sumie za 1 postać miałem 8b. Tak robiłem i kasowałem eQ przekładałem zarobiłem na start stop exp i szybciej szło.

A postacie dziennie robiłem z 3-4.

#17 Saguarro

Saguarro

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 585 postów
  • Dołączył czw, 26 kwi 12
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:--

Napisano 27 grudzień 2013 - 17:57

co do tego pierwszego to obojętnie, a jeśli chodzi o eventy to na tak. Powinna być jakaś tabela na forum albo chociaż podane jakieś godzinki kiedy będą...

#18 Guest_Allstair_*

Guest_Allstair_*
  • Guests
  • Dołączył --

Napisano 27 grudzień 2013 - 18:31

Co do zakladki kiedy OX

GM ma też własne życie i zawsze może coś mu wypaść i nie zawsze będzie wtedy.

#19 Uszaty

Uszaty

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 661 postów
  • Dołączył śro, 03 paź 12
  • MiastoPoznań
  • Hobby:VirtualMT2

Napisano 27 grudzień 2013 - 18:42

Witam, na temat zarobku nie bedę się wypowiadał bo to mnie nie dotyczy ale co innego ox i inne eventy. Z tym się zgodze że powinna być jakaś oficjalna tabela o której i jakie eventy będą wykonywane.Nie mówie tu o dokładnej godzinie ale chociaż o określonym przedziale godzin w którym możemy się spodziewać np ox'a. Myśle że to rozwiązanie niezmiernie ułatwiło by grę większości graczom i mam nadzieje że ta forma kiedyś wejdzie w życie.

Więc tak widzę że nie chce Ci się zapieprzać i latać na v2 czy tam na metki90 i dlatego chcesz jak większość tego niskolevelowego serwa żyć na OX'ie/krzyżówkach które są robione dla AKTYWNYCH GRACZY żeby umilić im grę, i żeby było jakieś urozmaicenie...

A te ważniejsze/większe eventy są ogłaszane z wyprzedzeniem ale nie wiem czy o tym wiesz ;)

No tak może wyda więcej na eq ale i o ile wiecej zarobi ?;p a co z tym ox to mi chodzi ze napisze kiedy o np. miedzy godzinami 10-12 będzie ox ;) a jeżeli nie wie gm czy będzie na pewno to niech nie zapowiada ;)

Bierz pod uwagę że taki 200+lvl musi więcej wydać na EQ, tak jak ktoś już pisał wyżej EQ na WW to jakieś 8kb, trzeba namęczyć się też z biologiem, i ulepszaniem itemków, a wy na małym lvl co robicie ?? Czekacie na OX'a bo anuż GM da coś co jest wartościowe i co można sprzedać wyższym lvl

Co do samej tabeli, GM nie ma określonej godziny tylko dlatego że on nie tylko się zajmuje robieniem dla was Eventów, ale rozwiązuje też problemy, sprawdza kulturę graczy i inne rzeczy, i jak znajdzie chwilę wolną to może (ale nie musi) robić wam eventy typu krzyżówka i OX.

Są to Eventy dla urozmaicenia jak już wyżej napisałem.

I żebyś to bardziej zrozumiał, wyobraź sobie że ludzie będą specjalnie czekać na OX'a (który jest 2razy dziennie ale mniejsza)  i na OX'a wejdzie zamiast 300graczy 700graczy i wtedy będziecie jeszcze bardziej narzekać chociażby na to że nie możecie przejść z pola "O" na pole "X" bo ludzie stoją przy linii. już teraz wam to przeszkadza a co by było wtedy, o tym chyba nie pomyślałeś ??

Najwidoczniej nie

Koniec gry 26 listopada 2014

#20 _AdixeN_

_AdixeN_

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 78 postów
  • Dołączył nie, 15 gru 13

Napisano 27 grudzień 2013 - 19:09

No właśnie zgadzam sie z up ;) ja przez to nie chodze na ox bo mam lagi!!

Dołączona grafika

#21 GallAnonim1429

GallAnonim1429

Stary koń ogłupiony przez małoletnich jutuberów

• Banned
  • PipPipPipPip
  • 597 postów
  • Dołączył śro, 31 lip 13
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 27 grudzień 2013 - 19:29

Oxy zapowiedziane? To nie przejdzie,wiele osob graloby tylko dla nich.Przestaliby zarabiac a wchodziliby tylko na event'y.
Dt jest bardzo dobrym zarobkiem.To wlasnie na nim zarobilem ponad 10kb.Nie trzeba wcale nie wiadomo jakiego eq.Nawet na malzach czy kopaniu rud mozna zarobic to 500b+ Nie widze w tym jakiegos wielkiego problemu.
Duze lvle maja duze zarobki ale tez wydatki ;)
Roznica pomiedzy zarobkiem na zaginionej a dt nie jest duza.
Na zagince v1 czesto wychodzi sie na -

#22 Pyro

Pyro

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 195 postów
  • Dołączył śro, 25 gru 13

Napisano 28 grudzień 2013 - 06:33

Wbij 100 lvle 2 postaciami , i choć tymi dwoma na ox, zawsze chociaż coś wleci. Jeżeli to oczywiście dozwolone, jeżeli nie to przyznaje się szczerze że wczoraj jechałem na 2 i zarobiłem 200b w 30minut. Prosze o niebanowanie mi konta (w razie czego )  jeżeli to jest zabronione  i uszanowanie tego że się przyznałem :D . Zresztą nie przeszkadzam w tym innym graczom, czerpie tylko własne korzyści ale nikomu przy tym nie przeszkadzając ani nie wyrządzając żadnej krzywdy. Prosze o odp  czy to dozwolone :P .

Co do zapowiedzianych oxów to raczej nie przejdzie. Wiele ludzi przestało by grać i wchodziłoby tylko na oxy, każdy by na tym ucierpiał. Masz Tygodniowy Rozkład Eventów ( Dział Eventy, strona 3 bodajże )  i ja posługuję się tym ,   na razie się sprawdza, wczoraj wg. rozkładu ox miał być w godzinach 15-18 , był o 16:40 ;) .

Użytkownik Pyro edytował ten post 28 grudzień 2013 - 06:48

#23 к α у η є я ι η α

к α у η є я ι η α

Niekryty krytyk

• Płeć Piękna
  • PipPipPipPip
  • 712 postów
  • Dołączył czw, 07 cze 12
  • Województwo:K-pomorskie
  • Nick w grze:Kaynerina
  • Królestwo:Chunjo
  • Nick na TS:кαуηєяιηα

Napisano 28 grudzień 2013 - 12:50

Na nie.. każdy miał 1lv. Inni siedzieli po 3h, inni po 6h dziennie. Jeśli coś ci się nie podoba idź na inny serwer bardziej easy..

Co do tabeli eventów, również na nie. Są gracze którzy osiągnęli wszystko/prawie wszystko po dłuższej grze.. i by wchodzili w dany dzień na 5/10min bo ox. To dotyczy też mniejszych lvl.

virtualmt21494610074__kaya.png

#24 Dymek

Dymek

Members

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1572 postów
  • Dołączył czw, 05 lip 12
  • MiastoWarszawa
  • Imię:Dawid
  • Nick w grze:PanDymek
  • Gildia:Dyniowi

Napisano 28 grudzień 2013 - 13:46

Ja dropiłem 20b dziennie na lochu v2 ze stert-stop expem i jakoś wyszedłem na prostą :>

#25 yy.

yy.

Urwisek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 464 postów
  • Dołączył śro, 22 lut 12

Napisano 28 grudzień 2013 - 13:56

Ja dropiłem 20b dziennie na lochu v2 ze stert-stop expem i jakoś wyszedłem na prostą :>

bo ty kox!

#26 Gienislaw

Gienislaw

Komentator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1425 postów
  • Dołączył pią, 04 maj 12
  • MiastoSolntsevskaya Bratva
  • Nick w grze:Gienislaw
  • Gildia:BRATVA

Napisano 28 grudzień 2013 - 14:12

jakby godzina oxa była ogłoszona to niektórzy wchodziliby tylko i wyłącznie na czas eventu, a na serwerze byłaby garstka ludzi, bo po co? jak oxa nie ma ... Dobrze mówię?

Pomogłem? Daj like'a :P

#27 _AdixeN_

_AdixeN_

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 78 postów
  • Dołączył nie, 15 gru 13

Napisano 28 grudzień 2013 - 14:23

To samo mialem na myśli.

Dołączona grafika

#28 Gwiazdor

Gwiazdor

Komentator

• Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1162 postów
  • Dołączył śro, 01 lut 12
  • MiastoLondon
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Imię:Michu
  • Nick w grze:Gwiazdor
  • Nick na TS:Gwiazdus
  • Gadu-Gadu:x

Napisano 28 grudzień 2013 - 14:27

nie wiem co to za problem zarobic . wbijasz 90lvl idziesz na mape metin od 90lvla . i bijesz metki od 70 do 90lvl . i 1 w godzinie zarabiasz 20 - 30b. lub wiecej. Dropia Sztabki i duzo yang z metkow leci . " wiem o tym bo sam tam kiedys dropilem .:)

I dodatku mozesz dropnoc pd i Rekawice zlodzieja . to jakies 2- 3b za sztuke .. to pomysl se ile mozesz w 6godzin zarobic dziennie ??? ...

A jak to ci nie pasuje to Idz do m1 lub do m2 i kup se kilofa i na calej mapie szukaj Zyl i kop ruda .. 200x za 1-2b selasz...

virtualmt21502558949__gwiazdoe_gif.gif

#29 gawronixxxd

gawronixxxd

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 56 postów
  • Dołączył wto, 17 gru 13
  • Hobby:Lobez

Napisano 28 grudzień 2013 - 15:35

na nie!

#30 Pyro

Pyro

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 195 postów
  • Dołączył śro, 25 gru 13

Napisano 28 grudzień 2013 - 20:01

Biłem na surze metiny przez 40 minut - drop? 3b .  Co prawda to prawda, eq mam tam ujowe, no ale po 6k lecialo ( 12 w krytach )  ( sura wp 90 lvl )  prawda, że to było w eq pvp bo w żadnym itemie nie mam 250/20 ale wątpię czy by to na tyle zwiększyło pojedyncze hity zebym metiny 90 bil po 15 sekund i w godz zarobił 20-30 b. Piersienia ani rekawicy zadnej nie znalazlem, dropi to jeszcze w ogole? Kiedys to czesto tylko wchodzilem na mape metin i zawsze leżały 2-3 pd i 1 rekawica bo cebulaki nie zbierały ale teraz ani jednego :/ . O wiele bardziej opłaca się wersja 54 lvl woj mental start stop exp i na loch v2 , tam w ciągu godziny z słabym eq wejdzie ( ale nie na tyle słabym ,żeby padać ) 10-20b, oczywiście jeśli mamy prawie wszystkie wolne spoty.

Co  zapowiadania oxa to jestem na tak, ale nie że dokładna godzina, tak w przedziale 3-4 godzin byłoby ok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych