wgl mnie to bardzo dobry pomysl ograniczy sie duzo kradzież eq ;d

Propozycja od Administracji v4
Posted 08 April 2014 - 11:51

Posted 08 April 2014 - 14:26
Za
[font="'trebuchet ms', helvetica, sans-serif;"][color=#000000;]Pomogłem ? Daj [/color][color=#d3d3d3;]Lubię To. [/color][/font]
Posted 08 April 2014 - 15:49
Dziwna propozycja , ale OK zobaczy sie jak to bd wyglądać
Posted 08 April 2014 - 16:16
Dobre
Posted 08 April 2014 - 17:00
A ja jestem na nie. Podbijesz do obcej osoby napiszesz pożycz to i to. I będzie ktoś latał w cudzym eq. Dla mnie to przesada ale to moje zdanie.
Co do pierwszej wypowiedzi Candis. Jestem na nie... A zarabiać hmm. Zarabiałem jak najbardziej uczciwie. Ale jeżeli z góry zakładasz, że każdy kto będzie na nie zarabiał na kradzieży to spoko.
Posted 08 April 2014 - 17:01
NA NIE.
Żartowałem, jasne że ZA
Posted 08 April 2014 - 17:13
A ja jestem na nie. Podbijesz do obcej osoby napiszesz pożycz to i to. I będzie ktoś latał w cudzym eq. Dla mnie to przesada ale to moje zdanie.
Co do pierwszej wypowiedzi Candis. Jestem na nie... A zarabiać hmm. Zarabiałem jak najbardziej uczciwie. Ale jeżeli z góry zakładasz, że każdy kto będzie na nie zarabiał na kradzieży to spoko.
To, że jak Ty to nazwałeś każdy będzie "podbijał' o eq nie znaczy, że masz tej osobie pożyczyć, ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, w której mogłabym komuś obcemu powierzyć swoje eq nawet by sobie trochę pobiegał. Jeżeli Ty byś pożyczył obcej osobie swoje itemki no to Twój głos został uzasadniony.
Po co ktoś "obcy" ma widzieć co posiadam dla mnie to nie jest logiczne.
Posted 08 April 2014 - 17:17
To, że jak Ty to nazwałeś każdy będzie "podbijał' o eq nie znaczy, że masz tej osobie pożyczyć, ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, w której mogłabym komuś obcemu powierzyć swoje eq nawet by sobie trochę pobiegał. Jeżeli Ty byś pożyczył obcej osobie swoje itemki no to Twój głos został uzasadniony.
Po co ktoś "obcy" ma widzieć co posiadam dla mnie to nie jest logiczne.
Ja swoim znajomym mogę pożyczyć nawet i passy do konta. Mam pewność, że nic nie zniknie. Przez ponad rok nie jedna osoba miała do mnie passy. A więc tak czy siak znajomym tym prawdziwym można pożyczyć eq i bez tego. Więc jedyne komu mogę pożyczyć eq owym sposobem to osobie obcej. Ale mój głoś to jest tylko 1,28%, czyli prawie co nic. Dalej nie spamuje.
- Bléss likes this
Posted 08 April 2014 - 17:23
Za.
“ Żyjemy w skażonym świecie [...] dlatego jeśli widzisz coś pięknego, czujesz prawdziwe wzruszenie , spotykasz dobrego człowieka – bierz to. Oglądaj, dotykaj, słuchaj. Choćby kwadrans, choćby jeden błysk światła, choćby jedna rozmowa. ”
Posted 08 April 2014 - 17:35
Są argumenty za i przeciw postaram się je przestawić
Za ..
Wyeliminuje to jaką kolwiek kradzież itemka ..
Zabezpieczy to nasze itemki przy pozyczaniu
Przeciw
Nie bd musowo już handlowac boskimi runicznymi zbrojami/mieczami iż bd mozna na wojny pozyczać bo 100% nam nikt nie ukradnie i cała praca kogoś robienia eq bd na marne bo bd sobie pozyczać eq exp/pvp na wojny/warownie/zbrojownie/v1/v2/v3
- Stiff likes this
http://iv.pl/
EuforioX
255 Lvl
Postać od początku moja aktywny prawie 24/7
Posted 08 April 2014 - 17:43
Są argumenty za i przeciw postaram się je przestawić
Za ..
Wyeliminuje to jaką kolwiek kradzież itemka ..
Zabezpieczy to nasze itemki przy pozyczaniu
Przeciw
Nie bd musowo już handlowac boskimi runicznymi zbrojami/mieczami iż bd mozna na wojny pozyczać bo 100% nam nikt nie ukradnie i cała praca kogoś robienia eq bd na marne bo bd sobie pozyczać eq exp/pvp na wojny/warownie/zbrojownie/v1/v2/v3
dla tego jestem za tym, aby pozyczac za uzgodniana kwote i okreslony czas
Edited by Pytong, 08 April 2014 - 19:39.
[font="'comic sans ms', cursive;"][color=#00ff00;]Dziksu[/color][/font]
[color=#ff0000;]Shinsoo[/color]
[color=#00ffff;]254 lvl[/color]
Posted 08 April 2014 - 18:23
Jak wyglada sprawa z z petsami oraz czy bedzie zablokowana mozliwosc miksowania/wyjmowania kd z itemow?
Posted 08 April 2014 - 18:28
iSeeYou też ma trochę racje, że zacznie się masowe pożycznie i też to może nie do końca przekładać się na rywalizację w grze...
Pomysł owszem nie jest zły, ale są tutaj widoczne tego wady. Moim zdaniem i tak to jest "mniejsze zło", bo zapewne administracja dostaje bardzo dużo wiadomości na temat kradzieży, a to mogłoby się to przyczynić do ich zmniejszenia.
Edit. Zastanawia mnie też jedna rzecz. Co będzie gdy po upływie czasu danego na pożyczenia itemu osoba która pożyczyła nie ma miejsca w eq ? Czy straci go czy wpadnie do jego eq jak zwolni w nim miejsce.
Edited by Stiff, 08 April 2014 - 18:33.
Posted 08 April 2014 - 18:47
iSeeYou też ma trochę racje, że zacznie się masowe pożycznie i też to może nie do końca przekładać się na rywalizację w grze...
![]()
Pomysł owszem nie jest zły, ale są tutaj widoczne tego wady. Moim zdaniem i tak to jest "mniejsze zło", bo zapewne administracja dostaje bardzo dużo wiadomości na temat kradzieży, a to mogłoby się to przyczynić do ich zmniejszenia.
Edit. Zastanawia mnie też jedna rzecz. Co będzie gdy po upływie czasu danego na pożyczenia itemu osoba która pożyczyła nie ma miejsca w eq ? Czy straci go czy wpadnie do jego eq jak zwolni w nim miejsce.
myślę że ten item zostanie dodany do dozo ItemShop
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users