Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Odwiedź moje konto - click Dołączona grafikaPocztówka - click

Zdjęcie

System Gildyjny

• Zamknięty Temat jest zamknięty
288 odpowiedzi w tym temacie

#61 Selvuk

Selvuk

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 441 postów
  • Dołączył pon, 11 mar 13
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoSuwałki
  • Województwo:Podlaskie
  • Nick w grze:Selvuk
  • Gildia:Psyhiatryk Selvuka
  • Królestwo:Chunjo
  • Hobby:...

Napisano 01 luty 2015 - 00:03

Musisz część zainwestować w gildie, z tym że wcześniej wypadało by wyrwać kabel od mikrofonu lub wystosować prośbę o blokade tsa, bo chyba z powodu swojej gadatliwości masz problem z dołączeniem do gildii:)
(żart)

Ja to chyba będę musial tam do ciebie sie przejść na kanał sam na sam i znów pogadać jak zawsze hihi
Jak gadam z toba i jak nasunie ci się cos na myśl to gadasz i gadasz taka wenę masz ze nie można przerwać xd
Ja to samotnik teraz jestem, gildi nie mam ciężko nikt mnie chyba niechce chyba ze VirtualAdmin przygarną mnie w swoje progi bo innego pomysłu nie ma do konca virtuala sam.... Takie to przykre lecz prawdziwe(chyba) :'(
Takie życie po prawie 2£atach na serwie
Nikt mnie nie przygarnie

Użytkownik Selvuk edytował ten post 01 luty 2015 - 00:07

Posted Image

#62 Sacrize

Sacrize

Wredny

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3382 postów
  • Dołączył wto, 24 lip 12
  • Nick w grze:[GM]Sacrize
  • Gildia:VirtualAdmin
  • Królestwo:Shinsoo

Napisano 01 luty 2015 - 00:17

virtual_1422753279__untitled.png

• GallAnonim1429 lubi to

Dołączona grafika

Zawsze i wszędzie VirtualMT2.

#63 wawrzun

wawrzun

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów
  • Dołączył pią, 16 gru 11
  • Nick w grze:CNO
  • Gildia:MorkoCi

Napisano 01 luty 2015 - 00:19

Ja bym zaproponował coś takiego ponieważ nie zostało opisane nic na temat praw danych rang gildyjnych chodzi mi o to ze np zapraszanie usuwanie z gildii itp to ja bym tu dodał

"Możliwość wypłaty ze skarbca gildyjnego" do tego dodać historie wypłat "Możliwość wypowiadania wojen" "Możliwość akceptacji wojen"

No i np dodać coś takiego podczas wypowiadania wojen była by rubryka z minimalnym lvl i maksymalnym lvl który może wejść na wojnę umożliwiło by to wojny pomiędzy członkami gildii z niższymi lvl

Jak i graczy 254/255 lvl gdzie taki 250 lvl lub mniejszy nie miał by wstępu i na odwrót wojna z max 180 lvl i taki wyższy lvl nie mógł by wejść (jedynie przez tryb obserwatora)

i w takim wypadku wojny graczy z 180 lvl miały by sens ponieważ żaden wysoki lvl nie mógł by wejść i nabijać punktów dla swojej gildii

Myślę że ta propozycja mogła by zostać wprowadzona ale nie wiem czy da rade coś takiego zrobić :P

Edit: Spowodowało by to częstsze wojny bo nie zawsze lider jest online

Bo jak każdy wie podać pasy do konta lidera to w tym wypadku nie wiadomo było by kto wypłacał ze skarbca gildyjnego :P

Użytkownik wawrzun edytował ten post 01 luty 2015 - 00:36

• Kyniu, Passa i LeHunt lubią to

#64 SzUsty Blend

SzUsty Blend

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 660 postów
  • Dołączył czw, 14 lis 13
  • MiastoLubelskie

Napisano 01 luty 2015 - 04:56

Mhm... Dużo tu cudowania, dobrze było :P

#65 Filip

Filip

Niekryty krytyk

• Banned
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
  • Dołączył pią, 18 kwi 14
  • Miasto♥ Alusi
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:bzuska

Napisano 01 luty 2015 - 05:37

Bezsensowny jest ten system. Zamiast zajmować się takimi glupotami moglibyście ponaprawiac te wszystkie bugi na virtualu. Barus przesadził z tą ilością gildii, bo zostanie ich max 4, bo założeniem tego systemu jest to żeby ciągle robić wojny. No i oczywiście bardzo pokrzywdzone zostaną małe lvle które miały swoje gildie i robiły wojny sobie wojnę z innymi słabymi gildiami (mam na myśli ludzi z lvlem 100-254). Podsumowując według mnie system gildyjny jest bezsensu i zapewne przez wprowadzenie go na serwer parę osób przestanie grać.

virtualmt21490727359__makl.png

#66 Santharus

Santharus

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 500 postów
  • Dołączył nie, 26 maj 13
  • Nick w grze:Santharus
  • Hobby:siatkówka

Napisano 01 luty 2015 - 07:23

A jakby zrobić 3 rodzaje gildii?
1) dla graczy 240-255 i podobnym śr lvl jak wspominał arab przy czym posiadałaby specjalny przedrostek przed nazwą i koszt obstawiania(min 100 max 2000) oraz założenia bez zmian.
2) dla graczy 180-239 miałaby odpowiedni śr koszt założenia byłby zmniejszony o połowę jak również możliwość obstawienia(min 50 max 1000)
3) dla graczy 130-179 miałaby odpowiedni śr koszt założenia zmniejszony o połowę od 2. Jak również możliwość obstawienia(min 25 max 500)

Można również dodać kolor zamiast przedrostka

1) złota nazwa
2) srebrna nazwa
3) brązowa nazwa

Dołączona grafika

#67 si4see

si4see

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 304 postów
  • Dołączył nie, 05 sty 14
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 01 luty 2015 - 07:37

Ktoś już to tutaj pisał ale nie pamiętam kto. Chodzi o wprowadzenie zakładów bukmacherskich. Wtedy jakbyś my obstawili na jakąś gildie i wygrali cała pula która była w skarbcu do losowania idzie do nas i dzieli się na ilość członków którzy postawili na tą samą gildie. Myśle, że wtedy i te gildie by zarobiły i ktoś kogo nie stać na gildie.

#68 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5275 postów
  • Dołączył sob, 03 gru 11
  • Województwo:Mazowieckie
  • Nick w grze:[GA]admin
  • Nick na TS:wojtek

Napisano 01 luty 2015 - 07:47

Zamiast zajmować się takimi glupotami moglibyście ponaprawiac te wszystkie bugi na virtualu.

Jeśli możesz zrób listę tych "bugów"

A jakby zrobić 3 rodzaje gildii?
1) dla graczy 240-255 i podobnym śr lvl jak wspominał arab przy czym posiadałaby specjalny przedrostek przed nazwą i koszt obstawiania(min 100 max 2000) oraz założenia bez zmian.
2) dla graczy 180-239 miałaby odpowiedni śr koszt założenia byłby zmniejszony o połowę jak również możliwość obstawienia(min 50 max 1000)
3) dla graczy 130-179 miałaby odpowiedni śr koszt założenia zmniejszony o połowę od 2. Jak również możliwość obstawienia(min 25 max 500)

W takim wypadku każdy będzie korzystał z trzeciej ocpji, z tym że po założeniu gildii użyje księgi lidera i przepisze gildie na swoją główną postać.

Czy problem polega na tym że każdy chciałby być liderem, czy może na tym że aby stać się członkiem gildii trzeba będzie wyłożyć powiedzmy tysiąc bryłek które przy poświęceniu chwili wolnego czasu na grę jest moim zdaniem symboliczną wartością.

Ktoś już to tutaj pisał ale nie pamiętam kto. Chodzi o wprowadzenie zakładów bukmacherskich. Wtedy jakbyś my obstawili na jakąś gildie i wygrali cała pula która była w skarbcu do losowania idzie do nas i dzieli się na ilość członków którzy postawili na tą samą gildie. Myśle, że wtedy i te gildie by zarobiły i ktoś kogo nie stać na gildie.

Można....pomysł całkiem fajny z tym że chyba tu mamy gwóźdź programu i ukryty powód sprzeciwów. A gdyby tak jeszcze nie trzeba było nic naciskać/obstawiać (z tym też jest od cholery roboty), inni by się bili, inwestowali, trudzili a graczom stoiącym w m1 do Dozorcy trafiały by bryłki?

virtualmt21516717016__769671423939699945

#69 Rosierek

Rosierek

Legenda VirtualMT2

• Globtroter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6163 postów
  • Dołączył sob, 05 maj 12
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 01 luty 2015 - 07:52

Czy będzie możliwość sprawdzenia ile dany członek gildii wpłacił bryłek do Skarbca? I czy widzimy kiedy i ile bryłek wyciąga lider?

#70 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • 5275 postów

Napisano 01 luty 2015 - 08:03

Czy będzie możliwość sprawdzenia ile dany członek gildii wpłacił bryłek do Skarbca? I czy widzimy kiedy i ile bryłek wyciąga lider?

Na chwilę obecną nie ma takich informacji w kliencie.

#71 Filip

Filip

Niekryty krytyk

• Banned
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
  • Miasto♥ Alusi

Napisano 01 luty 2015 - 08:13

Przykładowe bugi:

- Bugowanie OXa (winda),

- Źle działające umiejętności peta (potrzeba resetowania bo każdej zmianie mapki),

- Wywalanie ze zbrojowni/warowni z informacją "Niestety nie udało się ukończyć wyzwania, zostaniecie przeniesieni przed DT" czy coś w tym stylu,

- Zamazywanie obrazu podczas użycia skilla na elfie.

To są tylko przykłady.

#72 Admin

Admin

Administrator VirtualMT2

• Administrator
  • 5275 postów

Napisano 01 luty 2015 - 08:18

Przykładowe bugi:

- Bugowanie OXa (winda),

- Źle działające umiejętności peta (potrzeba resetowania bo każdej zmianie mapki),

- Wywalanie ze zbrojowni/warowni z informacją "Niestety nie udało się ukończyć wyzwania, zostaniecie przeniesieni przed DT" czy coś w tym stylu,

- Zamazywanie obrazu podczas użycia skilla na elfie.

To są tylko przykłady.

1 - na kleincie v4 zanim o tym pomyślisz to zostaniesz wyrzucony z serwera.

2 - jest to zrobione celowo

3 - wchodzenie na mapy oparte na queście w stylu ruskiej armii nie przynosi najmniejszego skutu - nic na huraa po ukończonym dungeonie należy odczekać około 2 minut, a wychodząc poczekać na komunikat "zostaniecie przeniesieni"

4 - nie zauważyłem, ale jeśli tak jest to poprawimy.

• kotek i ! кιиєк™ lubią to

#73 Filip

Filip

Niekryty krytyk

• Banned
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
  • Miasto♥ Alusi

Napisano 01 luty 2015 - 08:22

2. Ciekawi mnie dlaczego tak jest zrobione.

4. Ten błąd jest od dawna.

#74 Selvuk

Selvuk

Słaby pisarz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 441 postów
  • Dołączył pon, 11 mar 13
  • MiastoSuwałki
  • Województwo:Podlaskie
  • Nick w grze:Selvuk
  • Gildia:Psyhiatryk Selvuka
  • Hobby:...

Napisano 01 luty 2015 - 08:34

2. Ciekawi mnie dlaczego tak jest zrobione.

4. Ten błąd jest od dawna.

robisz np zbrojownie na po parterze czyli po metku wlaczasz peta i skil umki i co pietro odwolujesz i przywolujesz peta i amasz ten skill a na koncu zbrojo tylko wylaczasz skill i tak caly czas 

ja caly czas tak robilem i jest dobrze 

• PawelCela lubi to

Posted Image

#75 nerdzior

nerdzior

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 119 postów
  • Dołączył sob, 18 sty 14
  • MiastoPomorskie
  • Nick w grze:nerdzior <3

Napisano 01 luty 2015 - 08:46

Dobrze to podzielmy to przez 100 czy nawet 200, już nawet załóżmy że są 2 gildie. Jlość nie ma żadnego znaczenia wojen po prostu nie zobaczysz.

Czy naprawdę koszt 1-2k bryłek nawet dla gracza z miesięcznym stażem na serwerze to taki duży wydatek?

Moze dlatego, nie ma wojen, ze nie ma takich sprzeczek pomiedzy gildiami/graczami. Pamietam jak gralo sie na innym serwerze i bedac w jednej gildii bylem wrogiem polowy serwera. Tam czesto ludzie w gildii to byl krag zamknietety i nie mial znajomych w innych gildiach(samych wrogow). I wtedy wojny nawet po dwie w ciagu dnia. Zauwazylem, ze tu jest malo takich rzeczy, kazdy raczej sie zna i lubi, oczywiscie sa przypadki, ale to tylko pojednyncze, co nie wplywa na oby dwie gildie. Moge sie mylic ,ale ja tak to widze.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych