Skocz do zawartości

Loteriada - click Dołączona grafikaZasady eventów - click Dołączona grafika Plakat - click

Zdjęcie

Sklepy

sklepy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
147 odpowiedzi w tym temacie

#16 ¢ιαѕтєк

¢ιαѕтєк

Słaby pisarz

• Banned
  • PipPipPip
  • 379 postów
  • Dołączył sob, 15 lut 14
  • Nick w grze:lCukiernikl
  • Gildia:Vixa
  • Królestwo:Jinno

Napisano 31 marzec 2015 - 20:01

Sklepy po tym jak zostaną z nich wykupione itemy zamykają się samoczynnie. Co do mapki to raczej kiepski pomysł, miasta straciły by swój klimat.

Prawda, ale teraz są shopy offline to mi się mienią te shopy w m2 , czasami się nie da przejść, a jak sam dobrze wiesz graczy przybywa więc będzie ich co raz więcej (shopów)

Więc ja również ZA , aby dodana była mapa handlowa

Użytkownik lCiastekl edytował ten post 31 marzec 2015 - 20:05

Dołączona grafika

#17 xSeniorita

xSeniorita

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 94 postów
  • Dołączył pią, 15 cze 12
  • Państwo: Country Flag
  • MiastoSomewhere in Poland
  • Województwo:Dolnośląskie
  • Nick w grze:xSeniorita
  • Królestwo:Chunjo

Napisano 31 marzec 2015 - 20:05

jest dobrze :) ja bym "znikneła" te zielone kwadraciki od shopka na minimapie bo w sumie ich coraz wiecej i nie mozna czasem npc znalezc jakiegos :P a tak nawiasem żeby juz na support nie pisac :] jak klikam na odblokuj tymczasowo w kluczu demona i chce wymienic bryłke na yangi to brak reakcji i nic sie nie dzieje... dopiero jak całkowicie usune hasło to moge wymienic bryłke

P.S.

Prawda,
ale teraz są shopy offline to mi się mienią te shopy w m2 , czasami się
nie da przejść, a jak sam dobrze wiesz graczy przybywa więc będzie ich
co raz więcej (shopów)

Więc ja również ZA , aby dodana była mapa handlowa

po co wam ta mapa handlowa??? widzisz w jakimś innym m1 albo m2 tyle sklepów? mamy 3x m1 oraz 3x m2 a ile z tego wykorzystujemy ?? powoli gracze przyzwyczają się żeby u siebie wystawiać itemki...

Użytkownik xSeniorita edytował ten post 31 marzec 2015 - 20:10

Dołączona grafika

#18 GallAnonim1429

GallAnonim1429

Stary koń ogłupiony przez małoletnich jutuberów

• Banned
  • PipPipPipPip
  • 597 postów
  • Dołączył śro, 31 lip 13

Napisano 31 marzec 2015 - 20:28

Logika ludzka mnie zalamuje. Skoro juz teraz co niektorzy maja lagi i twierdza ze ciezko im poruszac sie po miastach co moim zdaniem wydaje sie dziwne, to po dodaniu mapy handlowej lagi beda 2x wieksze.
Tak na marginesie sam dysponuje bardzo slabym sprzetem (1gb ram, procek niecale 2ghz, karta graficzna 256mb) i nie mam zadnych scinek.

Użytkownik Ostatni Mohikanin edytował ten post 31 marzec 2015 - 20:31

#19 Shur'Tugal

Shur'Tugal

Deshi

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1667 postów
  • Dołączył nie, 06 sty 13
  • MiastoZiemia
  • Województwo:Podkarpackie
  • Nick w grze:-
  • Gildia:-----------------

Napisano 31 marzec 2015 - 20:50

Ja bym proponował możliwość przenikania przez sklepiki (coś na zasadzie tak jak na OX przenikanie się kurczaków), bo czasem naprawdę jest trudno przejść z jednego końca koła na drugi, albo wyjść z koła po teleportacji.
Lub zmienić miejsce teleportacji.

Użytkownik Tr3atY aka. Lantian edytował ten post 31 marzec 2015 - 20:50

Dołączona grafika

#20 Kyuubi

Kyuubi

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 85 postów
  • Dołączył wto, 01 maj 12

Napisano 31 marzec 2015 - 23:22

Ja bym proponowal jak Gwiazdor pisal zeby kazde krolestwo moglo wystawic sklepik u siebie, bo dzisiaj jak sie zalogowalem to nie widzialem NIC procz sklepikow nakladajacych sie na siebie. :)                   

Musialem edytowc, zeby napisac ze wszystkie miasteczka beda mialy "Ten urok" czy M1 czy M2 ale z kazdego krolestwa, nie tylko z jinno czy shinnso:P

Użytkownik Kyuubi edytował ten post 31 marzec 2015 - 23:38

#21 Litvin

Litvin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Dołączył śro, 11 lut 15
  • Gildia:brak

Napisano 01 kwiecień 2015 - 05:29

Znaczna czesc graczy zauważyła ze w ssklepach są sprzedawane są sekawy szczęścia czy jakos tak i w nazwie skklepu pisze ze dropi Pety/hw/i wiele innych co jest nieprawdą.doświadczeni gracze zarabiają na tych mniej doświadczonych z virtualem i zarabiają na nich. Wnioskuje wiec aby zablokować możliwość wystawianie tego iemka w sklepach.

Witam,
bardzo dobra propozycja. Sam nie jestem doświadczonym graczem, ale na coś takiego już się nie dam nabrać. Jednakże kiedyś strzeliłem gafę i kupiłem szkatułkę Azraela za 160 b -.- . Bardzo dobre było kiedy administracja zmieniła wygląd kamieni premium, bo zwykłe były czasem sprzedawane jako premium i nieostrożny żółtodziób mógł się nadziać. Proszę o postępowanie w tym samym kierunku co z metalami :) 

Pozdrawiam

Dołączona grafika

#22 ferdi

ferdi

Komentator

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1352 postów
  • Dołączył nie, 03 cze 12
  • Nick w grze:ferdnix

Napisano 01 kwiecień 2015 - 05:49

Witam,
bardzo dobra propozycja. Sam nie jestem doświadczonym graczem, ale na coś takiego już się nie dam nabrać. Jednakże kiedyś strzeliłem gafę i kupiłem szkatułkę Azraela za 160 b -.- . Bardzo dobre było kiedy administracja zmieniła wygląd kamieni premium, bo zwykłe były czasem sprzedawane jako premium i nieostrożny żółtodziób mógł się nadziać. Proszę o postępowanie w tym samym kierunku co z metalami :) 

Pozdrawiam

ale jeżeli chodzi o metale premium to są już oznaczonym zielonym + i teraz nikt sie nie nabierze ale to już jakoś chyba dawniej weszło 

#23 ¢ιαѕтєк

¢ιαѕтєк

Słaby pisarz

• Banned
  • PipPipPip
  • 379 postów

Napisano 01 kwiecień 2015 - 05:50

P.S.

po co wam ta mapa handlowa??? widzisz w jakimś innym m1 albo m2 tyle sklepów? mamy 3x m1 oraz 3x m2 a ile z tego wykorzystujemy ?? powoli gracze przyzwyczają się żeby u siebie wystawiać itemki...

Przepraszam Cie bardzo , jeśli ty sądzisz że będę biegał po 6 mapach (3xM1 / 3xM2) za jakimś itemkiem to w tej chwili weź cegłe i je*nij sie w łeb.. Mapa handlowa tak jak ktoś napisał mogła by być w rozmiarach 3 wiosek m2 lub iluś tam :D

Jeżeli ty masz ochote tracić czas na latanie po 6-ściu mapach za jakimś itemem to powodzenia , bo z tego miejsca Ci powiem że Ci się nie będzie chciało ;)

@Edit

Logika
ludzka mnie zalamuje. Skoro juz teraz co niektorzy maja lagi i twierdza
ze ciezko im poruszac sie po miastach co moim zdaniem wydaje sie
dziwne, to po dodaniu mapy handlowej lagi beda 2x wieksze.
Tak na
marginesie sam dysponuje bardzo slabym sprzetem (1gb ram, procek niecale
2ghz, karta graficzna 256mb) i nie mam zadnych scinek.

Proponuje czytać ze zrozumiem ;) Napisałem wyraźnie że nie da się przejść a nie że mam lagi ;]
Mapa handlowa by była większych rozmiarów tak jak napisałem wyżej więc shopy by były bardziej rozrzucone. Nie wiem jaką ty masz logike :D

Użytkownik lCiastekl edytował ten post 01 kwiecień 2015 - 05:53

• Mσяfєυѕz™ lubi to

Dołączona grafika

#24 xSeniorita

xSeniorita

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 94 postów
  • Dołączył pią, 15 cze 12
  • MiastoSomewhere in Poland
  • Nick w grze:xSeniorita

Napisano 01 kwiecień 2015 - 06:48

A jak będzie mapa handlowa to będzie się dało przejść? hah :lol: Zawsze znajdzie się kilku-kilkunastu takich którzy postawią sklepiki koło siebie np. w okolicach miejsca teleportacji... Na PL po połączeniu serwerów nie raz widziałam masę sklepików tylko dookoła teleportu tylko po to żeby nie dało się przejść (a nie było tam jeszcze takiego czegoś jak nasze sklepiki), dlatego ludzie zaczęli stawiać sklepy w innych miejscach...

Użytkownik xSeniorita edytował ten post 01 kwiecień 2015 - 06:48

Dołączona grafika

#25 Litvin

Litvin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 01 kwiecień 2015 - 08:08

ale jeżeli chodzi o metale premium to są już oznaczonym zielonym + i teraz nikt sie nie nabierze ale to już jakoś chyba dawniej weszło 

Tak, wiem o tym, przecież napisałem, że administracja dobrze to rozegrała. Bardziej teraz akcentowałbym na te sakwy. Brak możliwościu sprzedaży ich w sklepikach. albo coś w tym rodzaju.

Podrawiam

Dołączona grafika

#26 ¢ιαѕтєк

¢ιαѕтєк

Słaby pisarz

• Banned
  • PipPipPip
  • 379 postów

Napisano 01 kwiecień 2015 - 08:24

A jak będzie mapa handlowa to będzie się dało przejść? hah :lol: Zawsze znajdzie się kilku-kilkunastu takich którzy postawią sklepiki koło siebie np. w okolicach miejsca teleportacji... Na PL po połączeniu serwerów nie raz widziałam masę sklepików tylko dookoła teleportu tylko po to żeby nie dało się przejść (a nie było tam jeszcze takiego czegoś jak nasze sklepiki), dlatego ludzie zaczęli stawiać sklepy w innych miejscach...

Myśle że klilku-kilkunastu nie przeszkodzi Ci przejść , bo tak jak napisałem mapa mogła by być rozmiarów 3 lub 4 razy większych niż jeden plac m2 red (lub inny) Więc ja nie widze tutaj czegoś co przeszkodzi przejść. Jeżeli nawet ustawią się w linii to wystarczy biec i odpalić np. Silne / Aure / krycie lub inny skill i przejdziesz ;)

Dołączona grafika

#27 pitruczka12

pitruczka12

Początkujący

• Użytkownik
  • PipPip
  • 120 postów
  • Dołączył pon, 23 mar 15

Napisano 01 kwiecień 2015 - 09:56

A ja proponuje zeby dalo sie edytowac sklep gdy jest wystawiony, zeby jie trzeba bylo ich zamykac

#28 Litvin

Litvin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 01 kwiecień 2015 - 11:56

Z mojego punktu widzenia mapa handlowa jest bezsensu, bo nie wykorzystujemy tego co jest udostępnione. Sklepiki przeważnie są na m1 jinno i m2 shinsoo. Pozostają jeszcze 4 lokalizacje, i to jest wciąż jeden kanał. Już bardziej byłbym za przenikaniem przez sklepiki.

Pozdrawiam

Dołączona grafika

#29 wawrzun

wawrzun

Niekryty krytyk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 554 postów
  • Dołączył pią, 16 gru 11
  • Nick w grze:CNO
  • Gildia:MorkoCi

Napisano 01 kwiecień 2015 - 12:14

Ja bym zaproponował zrobienie czegoś takiego że 1 shop na 1 IP ponieważ trafiają sie takie gamonie co robią coś takiego

ss:

virtual_1427893877__0401_150936.jpg

Dodam że w tych shopach są śmieci żaden wartościowy (śmieci w sensie drewniane buty itp co się dostaje na start ) albo banować takich graczy na 2 tygodnie wtedy się oducza robienia czegoś takiego bo nie jestem pewien czy da rade zrobić blokadę shopów na IP ze max 1 shop na IP

#30 Cudaqu

Cudaqu

Inteligent

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1656 postów
  • Dołączył sob, 15 gru 12

Napisano 01 kwiecień 2015 - 12:51

wszystko ladnie pieknie ale takie shopy jak te powinny byc jakos usuwane

virtual_1427896092__sggggg.jpg

Dołączona grafika