MakeMyDay, dnia 15 Lip 2017 - 15:48, napisał:
Ja podałem kilka argumentów. I nie pisz naszym, bo ja nowym graczem nie jestem ale w przeciwieństwie do was myślę o ogółu serwera a nie o sobie.Jak narazie wszystkie wypowiedzi, które są za, są dokładnie takie, jakich nie chcesz widzieć w wypowiedziach przeciw.
Jedynym waszym argumentem jest, ze "będzie nam łatwiej". Propozycje nie mają ułatwiać gry, tylko ją urozmaicać.
Argumenty za:
- Gra na 135 nie wymaga tak mocnych petów. Ani Ripper, ani Razador nie są na tyle mocne aby do ubicia ich był potrzebny razador czy coś koło tego. Ja ubijałem rippera już z kenaiem, a mając wzorowe EQ nawet z bao bao się da. Podsumówując, tego typu pety na 135 są zbędne i nic się złego nie stanie w mechanice gry, jakby ich nie było dostępnych w tym przedziale lv.
- Pozbycie się tak mocnych petów z niskich poziomów urozmaici pvp. Większą wagę będzie miało EQ, biolog i inne szczegóły. Obecnie na 135 bardzo często aby dowiedzieć się, kto kogo rozjedzie wystarczy spojrzeć na pety. Sprawi to też, że osoby, które używają nagminnie tych petów do podkręcania ego i dodawania swojej durej osobie "wartości" niczym, nie będą bezkarne a walki na tym lv nie będą zdominowane przez 2/3 gildie.
- Ułatwi to grę początkującym. Obecnie wielu cwaniaków wykorzystuje te pety i gnębi każdego, kto zechce sobie zarobić, a inni nie mają na to odpowiedzi. Dobry screen był zamieszczony w innym temacie, kiedy to niesławna gildia Patriotic a konkretnie 2 z ich członków zaczęła z tymi petami bić na bodaj ch5 (nie ch1!) mniej doświadczonego gracza chcącego na oponach zarobić. Jeden gość się śmiał i cwaniakował, widać było, że ma to wszystko w duupie.
- Założenie wymogów lv na pety zachęci wielu graczy do expienia. Nie będzie już takiego zagęszczenia na 135, a uparci zaczną w końcu expić na te wyższy lv pokroju 150, 180 czy 200. Gdyby to połączyć z dodaniem jakiejś mapki zarobkowej dla przedziału 150-200 lv mogłoby wyjść bardzo ciekawie. Może to wprowadzić dodatkowy przedział pvp i zwiększyć popyt na bronie i zbroje średnich lv, czyli magi, krewki, szare hwangi, boską biżuterię pvp czy EQ mistyczne.
- W związku z argumentem 2 ułatwiony zostanie początek dla nowych graczy (również na skutek argumentu 4), w związku z czym zwiększy się % graczy chcących zostać na dłużej na serwerze i zwiększy się liczba aktywnych graczy.
To jest tylko 5 mocnych i dobrych argumentów za wprowadzeniem ograniczenia lv. A można podać jescze więcej, wybrałem te najlepsze.
Wy natomiast nie podajecie choćby jednego argumentu dobrego i mającego znaczenie dla jakości serwera i samej rozgrywki, natomiast standardem są u was odzywki mające mnie obrazić czy stłumić dyskusje.
Wy jesteście oczywiście cwani bo już je macie i nie chcecie tracić swoją bezkarność na 135. Ale tu trzeba myśleć o dobru serwera.
Użytkownik TypowyPustak edytował ten post 15 lipiec 2017 - 16:12